Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά στη Βουλή για #metoo: Δεν θα επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

“Με την τακτική σας (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα. 

Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. 

Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας: 

  • Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι. 
  • Εκατοντάδες άριστοι στο Μαξίμου. 
  • Υπουργοί-μαριονέτες του Μαξίμου. 
  • Υφυπουργοί και Γενικοί γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου. 
  • Δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια, που αλλού, στο Μαξίμου. 
  • Δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων αποφασίζονται στο Μαξίμου. 

Αυτό είναι το δράμα του επιτελικού σας κράτου, που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Η προσπάθειά σας κ. Πρωθυπουργε να καπελώσετε αυτό το κίνημα το ελληνικό metoo, που τώρα γεννιέται είναι αποκρουστική. Ξέρετε πότε θα δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, πότε θα δικαιωθεί αυτό το κίνημα; Όταν εμείς που είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα πάρουμε αποφάσεις και θεσπίσουμε κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τα αντίποινα σε βάρος τους γιατί τόλμησαν να ανοίξουν το στόμα τους και να σπάσουν τη σιωπή

Και κατά την προσφιλή σας τακτική ήρθατε εδώ να μας απαξιώσετε. «Κάτι ψέλλισε η κα Γεννηματά». Αυτό δεν είναι καθόλου σεξιστικό κατά την άποψή σας. Δεν ψέλλισα τίποτα. Είπα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες δεν είπα τώρα, όπως εσείς. 

Θέλω μόνο να σας πω ότι η δημοκρατία και η ποιότητα του δημόσιου λόγου στηρίζονται σε αρχές: 

  • Πρώτη αρχή: Διαφάνεια. Την έχετε καταστρατηγήσει στο όνομα δήθεν εκτάκτων αναγκών. Κανένας πολίτης δεν γνωρίζει με ποια δεδομένα παίρνονται οι αποφάσεις.
  • Δεύτερη αρχή: Λογοδοσία. Κανένα μέλος της κυβέρνησης σας δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη που του αναλογεί για τίποτα. Δεν έχετε κάνει κανένα λάθος. Είστε αλάνθαστοι σε όλα αυτό ήρθατε να μας πείτε γι’ άλλη μία φορά.
  • Τρίτη αρχή: Διαβούλευση. Κανένας υπουργός σας δεν διαβουλεύεται με κανέναν. Αποφασίζουν κεκλεισμένων των θυρών. Έρχονται εδώ με περίσσια αλαζονεία και αυταρχισμό να επιβάλλουν δήθεν μεταρρυθμίσεις που είναι κατεδαφίσεις, απορρυθμίσεις δικαιωμάτων. 

Ο δικός μας αγώνας και γι’ αυτό διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις είναι για μία νέα αλλαγή που σημαίνει ανάσα, αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα, πραγματική ανάσα στον πολιτικό διάλογο. 

Διαβάστε τις ομιλίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πανδημία: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ

Η κυβέρνηση, τόσους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και παρά τις συνεχείς καταγγελίες για δεκάδες κρούσματα εργαζομένων σε σούπερ-μάρκετ αλλά και για απόκρυψη κρουσμάτων, δεν έχει λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών που υπό αυτές τις συνθήκες συνεχίζουν την εργασία τους. Ο πρόσφατος θάνατος εργαζομένου σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ δε, έχει διογκώσει την αναστάτωση τόσο των υπόλοιπων εργαζομένων όσο και των καταναλωτών ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται ελλείψει ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, που εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε μεγάλους κινδύνους. Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.2.2021