Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Θέματα: ΄Β φάση πανδημίας, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, Βασίλης Δημάκης, μισθολόγιο Δημοσίου, τραπεζικές χρεώσεις
 Φώφη Γεννηματά: Αντίπαλος μας οι συντηρητικές πολιτικές του Μαξίμου
 Δεν παραβλέπουμε την  εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, η δική μας ευθύνη όμως είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και να καταθέτουμε προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση τους. Γι’ αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα στο δρόμο της  ουσιαστικής, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αλλά και μαχητικής αντιπολίτευσης. Χωρίς λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Χωρίς παλιά και νέα Ζάππεια  και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Αντίπαλος μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από  το μοναδικό κέντρο της εξουσίας. Το Μέγαρο Μαξίμου. Στην οικονομία η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα διστακτικά και ανεπαρκή. Χωρίς σχέδιο σύρεται  πίσω από τις πιέσεις και τις  ανάγκες. Βάζει προτεραιότητα την στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, σε βάρος της μεσαίας τάξης ,των εργαζομένων και των ασθενέστερων. Τα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων είναι ανεπαρκή. Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις.  Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες.  Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Οι αγρότες είναι στο περιθώριο. Η πρόσβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, εξασφαλίζεται μόνο για τους μεγάλους παίχτες. Οι θεσμικές αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον και οικοδομείται μεθοδικά ένα πελατειακό κράτος. Οι ανεύθυνες διαρροές των αρμοδίων υπουργών και στη συνέχεια οι διαψεύσεις τους δίνουν και παίρνουν. Την μια ημέρα  δημοσιεύεται η διαρροή  για χρήση των κοινοτικών κονδυλίων για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο και την επομένη  διαψεύδεται, αλλά η επιτροπή που το επεξεργάζεται έχει συσταθεί.Την άλλη προχωρά δήθεν η  αποκέντρωση του κράτους, που διαψεύδεται άρον – άρον.Είναι σχεδόν απόλυτη η απουσία από τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον μας. Και την ίδια στιγμή οι ατυχείς χειρισμοί και οι παλινωδίες στα κρίσιμα Εθνικά θέματα αποδεικνύουν την έλλειψη εθνικής στρατηγικής αλλά και ένα επικίνδυνο κυβερνητικό αλαλούμ όπως αποδεικνύει η απροκάλυπτη επίθεση  ημί – επίσημου οργάνου προπαγάνδας της ΝΔ στον Υπουργό Εξωτερικών.Περισσότερα εδώ
 Παιδεία: Καταψηφίζουμε τα μπαλώματα της κυβέρνησης στους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ
 Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα, στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους στην ουσία διατηρεί.  Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του «ράβε-ξήλωνε», εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας. Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση.  Γι’ αυτό και επί της αρχής θα το καταψηφίσουμε. Είπαμε ναι στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, όχι στην τάξη studio. Έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει τις εναλλακτικές θέσεις μας για την σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Στηρίζοντας και τις σχετικές πρωτοβουλίες -με αυτοοργάνωση – των ίδιων των εκπαιδευτικών όλο το προηγούμενο διάστημα. Επισημάναμε την ανάγκη της έγκαιρης πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών ενόψει της νέας χρονιάς. Ζητάμε την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από την Κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν αυτές στις αυξημένες ανάγκες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη εκμετάλλευσή τους.Διαβάστε περισσότερα από την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά
 Μισθολόγιο Δημοσίου: Άλλα μας λεν τα λόγια του Υπουργού και άλλα οι αποφάσεις του υπουργείου
 Ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος επέμενε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε  απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις για θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο. Είναι προφανές ότι η “αλλεργία” της ΝΔ προς τον δημόσιο τομέα δεν κάμφθηκε ούτε μετά την αυτοθυσία των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, χάρη στην οποία ξεπεράσαμε αξιοπρεπώς την εαρινή φάση της πανδημίας.  Σήμερα απεργάζονται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Αν, όμως υπήρχε όντως τέτοιο πρόβλημα ρευστότητας, τότε δεν θα υπήρχαν χρήματα για να προσλαμβάνει συμβασιούχους κατά χιλιάδες, όπως κάνει με ζέση τους τελευταίους μήνες με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης. Το κράτος, όπως και κάθε οργάνωση που θέλει να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται στελέχη τα οποία θα αναπτύσσονται, εξελίσσονται και προοδεύουν μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι συνθήκες εργασίας των πολλών κακοπληρωμένων συμβασιούχων που εξαρτώνται από την εύνοια των κομματικά τοποθετημένων διοικητών, ή των μετακλητών γενικών διευθυντών (να σημειωθεί ότι πρώτη φορά στη μακρά πελατειακή ελληνική ιστορία τοποθετήθηκαν μετακλητοί γενικοί διευθυντές από τη ΝΔ), δεν διασφαλίζουν την οργανωσιακή υγεία του κράτους. Πολλώ δε μάλλον, δεν διασφαλίζουν τις δημοκρατικές αρχές τις ίσης πρόσβασης και της εξέλιξης με μόνο κριτήριο «την αξιότητα εκάστου» που έλεγε και ο πρώτος συνταγματικός νομοθέτης.
Περισσότερα εδώ
 Βασίλης Δημάκης: να σταματήσει η απάνθρωπη μεταχείρισή του
 Η επανειλημμένα τιμωρητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη, με αφορμή το ότι εκπροσώπησε συγκρατουμένους του διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές, καταδεικνύει μια «σωφρονιστική» πολιτική που κυριαρχείται από κόμπλεξ, ρεβανσισμό και ακροδεξιά ιδεοληψία. Η στέρηση του δικαιώματός του στην εκπαίδευση, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του, παραβιάζουν το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Η κ. Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν υπηρετεί ως υπεύθυνη Boot Camp, δηλαδή ενός στρατοπέδου σκληρής πειθαρχικής λειτουργίας, αλλά ως πολιτικό προσωπικό στην ψηλότερη θέση του σωφρονιστικού συστήματος, από την καλή ή κακή λειτουργία του οποίου κρίνεται ο πολιτισμός μας. Ας δώσει λοιπόν σήμερα λύση αλλιώς ας παραιτηθεί.
 Τραπεζικές χρεώσεις: η Κυβέρνηση σε ρόλο τροχονόμου, ενώ οι πολίτες πληρώνουν
 Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκτίθεται στο ζήτημα των υπερβολικών χρεώσεων που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες στις ψηφιακές συναλλαγές. Αλήθεια ποιος θυμάται το επικοινωνιακό ‘’πυροτέχνημα’’ της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τραπεζών, από τις οποίες ζήτησε τη μείωση των χρεώσεων στις τραπεζικές ψηφιακές συναλλαγές στις 24.10.2019; Μόλις όμως σβήσουν τα φώτα από τις κάμερες, οι χρεώσεις παραμένουν. Και οι πολίτες πληρώνουν.Έχουμε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να μεταθέτουν το ένα στο άλλο τις ευθύνες για τις τραπεζικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την κυβέρνηση περισσεύει η υποκρισία και υπάρχει έλλειμμα ευθύνης. Έχουμε και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να προκαλεί τη νοημοσύνη και το κοινό αίσθημα με την επωδό ότι οι χρεώσεις των ελληνικών τραπεζών είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη, συγκρίνοντας ανόμοια μεγέθη και καταστάσεις. Μέσα σε όλα αυτά αγνοείται και το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις Τράπεζες τον περασμένο Νοέμβριο και η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής.Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει το ρόλο του ‘’τροχονόμου , αντί να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το πλαίσιο χρεώσεων για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Το κόστος από την επιλογή αυτή της κυβέρνησης το πληρώνουν οι πολίτες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.05.2020