Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Σύνοδος Κορυφής: Καμία αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Καμία αναφορά σε κυρώσεις δεν υπάρχει στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παρά τις συνεχείς απειλές και προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Ενώ εκφράζεται η «ανησυχία» των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής, όπως είναι το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Αντιθέτως, η Σύνοδος αφού επαναλαμβάνει τις παροτρύνσεις για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών Μελών, υπενθυμίζει τη Δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εξειδικευόταν η στρατηγική της «Θετικής Ατζέντας» στις Ευρωτουρκικές σχέσεις. Η Κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τη συμπερίληψη στα Συμπεράσματα των αυτονόητων διατυπώσεων, θα πρέπει να εργαστεί ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι η αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατευνασμό αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να στρεψοδικεί

Παρά τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για τα 43 δισεκ. ευρώ της δημοσιονομικής επέκτασης 2020-21, πολλά από τα χρήματα αυτά, τα οποία ανήκουν στον Έλληνα φορολογούμενο, αντί να πάνε σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δόθηκαν με χαλαρά κριτήρια χωρίς ελέγχους. Ειδικότερα, σύμφωνα με όλους τους έγκριτους οικονομολόγους και τις μελέτες έγκυρων οργανισμών, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών δεν έπεσε στην αγορά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει όμως να στρεψοδικεί. Ενώ έχουν εκδοθεί κοινές υπουργικές αποφάσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους για το «κούρεμα» των επιστρεπτέων, μέχρι σήμερα η ΑΑΔΕ, που είναι υπεύθυνη για τη διασταύρωση των στοιχείων, δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση (έκδοση εκκαθαριστικών για κάθε δικαιούχο επιστρεπτέας) και στους ελέγχους για πιθανή καταστρατήγηση των κριτηρίων! Συνεπώς, μπορεί κάποιοι να έχουν συνηθίσει να πετούν την μπάλα στην εξέδρα, ωστόσο το ζήτημα στις δημοσιονομικές επιλογές είναι: πόσα, πως και σε ποιους αν θέλουμε να έχουμε στοχευμένες πολιτικές και με διαφάνεια.

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Συνεδριάζει την Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με θέματα:

  • Τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις
  • Ακρίβεια, ανατιμήσεις, αύξηση κόστους ζωής
  • Προγραμματισμός δράσεων

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με την Τουρκία