Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Ώρα αλήθειας για την Κυβέρνηση και την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

Ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την εξής δήλωση: «Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της έκθεσης Μπορέλ- για τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Για την οριστική εγκατάλειψη της παραβατικής της συμπεριφοράς, για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Να μην αρκεστεί πάλι σε ευχολόγια για αόριστες μελλοντικές κυρώσεις. Αυτά αποθρασύνουν την Τουρκία. Είναι ώρα να τεθούν σαφείς όροι στην Τουρκία πριν προχωρήσει η λεγόμενη θετική ατζέντα της ΕΕ για αυτήν. Να υποχρεωθεί αυτή να υλοποιήσει ένα κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάλειψη του casus belli, την προσχώρηση στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου και την αποχή από κάθε παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Όσον αφορά την αναθεωρημένη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, να διασφαλιστεί ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία θα γίνονται πράξη από όλη την χώρα μας και ότι δεν θα συνεχίσουν να μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών. Αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι «ώρα αλήθειας», τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εδώ και τώρα να μπουν όλα τα μέσα στη μάχη κατά της πανδημίας

Την ώρα που υπουργοί της Κυβέρνησης, δέσμιοι των συμφερόντων βρίσκουν «αχρείαστο κόστος» την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, παραδίδοντας ένα ακόμη ρεσιτάλ αναλγησίας και κυνικότητας, συγκροτείται ένα εφιαλτικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις ζωές των πολιτών να τίθενται σε κίνδυνο. Οι εικόνες με τους διασωληνωμένους ασθενείς στους διαδρόμους, οι καταγγελίες για ασθενείς που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ και η διακοπή της χθεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω έλλειψης διαθεσίμων κρεβατιών, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν επιδέχεται αναβολές και οι τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία δεν μπορεί να συνεχιστούν. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται πια να πάρει μέτρα τώρα, όπως προειδοποιούμε εδώ και μέρες για την ανάγκη να πάρει ανάσα το ΕΣΥ, με την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών. Και των μεγάλων, που έχουν τις κατάλληλες δομές, ώστε όλα τα ιατροτεχνολογικά μέσα, δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, να ενταχθούν στη μάχη με τον φονικό ιό.

Παιδεία: Ρεσιτάλ αδιαφάνειας και εμπαιγμού με τη CISCO

Παρά τη θεσμική και πολιτική της υποχρέωση, η υπουργός Παιδείας εδώ και 10 μήνες επιμένει να μη δημοσιοποιεί τη σύμβαση με την Cisco και μένει πιστή στην αυταρχική και αδιαφανή πολιτική της. Εμπαίζοντας τη Βουλή των Ελλήνων, την εκπαιδευτική κοινότητα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, απέκρυψε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αντί να μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και να αμβλυνθούν οι ανισότητες που πλήττουν τους μαθητές μας, επιχειρεί να αποδομήσει πλήρως τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνοντας και εγκαταλείποντας τους δημόσιους θεσμούς που ανέπτυξε το ΠΑΣΟΚ για μία ποιοτικά αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Ελληνικό: «Ναι» στην επένδυση – «Όχι» στην ελλιπή διαβούλευση

Να καταθέσει ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων θεσμικών θεμάτων της επένδυσης στο Ελληνικό και να μην υποτιμά διαρκώς τη διαβούλευση, κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στα βήματα του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε το έργο, συνεχίζει να επιδεικνύει καλή πίστη και να τάσσεται υπέρ της επένδυσης. Όμως, η κυβέρνηση οφείλει να διακόψει τη τακτική της ελλιπούς διαβούλευσης, καθώς όπως αποκάλυψαν οι δήμαρχοι των όμορων δήμων που κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής στην αρμόδια Επιτροπή, υπάρχουν πολύ σοβαρές ανησυχίες και ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί και ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τον κλιματικό νόμο

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου – Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;» οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Παρασκευή, 26.03.2021 στις 19.00. Στόχος του Κινήματος, ως πρώτο κόμμα που ανοίγει τη σχετική συζήτηση, είναι να δώσει βήμα στους προβληματισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και της νέας γενιάς, αλλά και να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του. Η εκδήλωση θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος ΑλλαγήςΠΑΣΟΚΦώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος. Περισσότερα ΕΔΩ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση: «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου - Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 23.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.3.2021