Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Οι ταχυδιανομείς δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας

«Πάγια θέση του Κινήματός μας είναι ότι οι ταχυδιανομείς πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί, απολαμβάνοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζόμενων στον επισιτισμό και διανομέων φαγητού και ποτού. Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή τους: «Πλέον σε πολλά κράτη, οι ταχυδιανομείς θεωρούνται μισθωτοί εργαζόμενοι, με πλήρη δικαιώματα και κανόνες ασφάλειας. Είναι αδιανόητο γιατί δεν συμβαίνει αυτό και στη χώρα μας. Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω για τη συζήτηση που είχαμε σήμερα και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που αυτές τις ημέρες για να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο δεν βρίσκεστε με την οικογένειά σας όπως άλλοι εργαζόμενοι. Σας εύχομαι πραγματικά από την καρδιά μου, καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά». 

Ακόμη, στη συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος του Κινήματος με τους εκπροσώπους του Κλαδικού Σωματείου Διανομέων φαγητού και ποτού Αττικής και με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εργασιακό νόμο Χατζηδάκη, άφησε απροστάτευτους τους εργαζομένους του κλάδου ως “ελεύθερους επαγγελματίες”. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής τα είδαμε με την απόφαση γνωστής πλατφόρμας διανομής φαγητού, που ανατράπηκε μόνο μετά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και μεγάλου μέρους της κοινωνίας […]. Για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα και τους κανόνες ασφάλειάς τους, προτείνουμε την ένταξη των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς επίσης και την διασφάλιση συνθηκών ασφαλείας, με μέτρα όπως: η στέγαση και προφύλαξη των διανομέων από τις καιρικές συνθήκες, η οριοθέτηση των ζωνών διανομής και η θέσπιση ανώτατου ορίου χιλιομέτρων, η ορθολογική αποζημίωση των καυσίμων, παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (μηχανάκι, εταιρικό κινητό, κ.α.), αλλά και μέσων ατομικής προστασίας. Για το Κίνημά μας, η εργασία είναι αξία και διαβατήριο για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Καθυστερημένα & ανεπαρκή τα μέτρα της Κυβέρνησης

Η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους για ακόμη μία φορά υπαγορεύουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ξανά, πρόκειται για ανεπαρκή μέτρα που δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς ούτε αυτά συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών. Η ολιγωρία της κυβέρνησης για αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών, είναι ώρα να σταματήσει. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας.

Ακρίβεια: Να στηριχθούν ουσιαστικά τα χαμηλότερα εισοδήματα

Η κυβέρνηση παλινωδεί και αντί να λαμβάνει ουσιαστικά και έγκαιρα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, την βλέπει ως ευκαιρία. Ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο νομοθετεί τα δύο τελευταία χρόνια είναι το «νομοσχέδιο – σεντόνι» που κατέθεσε μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, το οποίο περιλάμβανε άσχετες φωτογραφικές και πελατειακές διατάξεις. Όσον αφορά την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά τα χαμηλότερα εισοδήματα: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να επαναφέρουμε το ΕΚΑΣ και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της ΚυβέρνησηςΧριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη