Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Κατώτεροι των περιστάσεων Μπορέλ & Φον Ντερ Λάιεν

«Η καλύτερη επιλογή για τον ελληνικό λαό είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική. Τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Ιδεολογικά σημαίνει μια κυβέρνηση που σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία, που ενισχύει τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

Υπόθεση Βγενόπουλου

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με περιπτώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου που καταγγέλλονται ότι έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκβιασμούς, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «πρέπει να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει η Δικαιοσύνη να ρίξει φως σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Ουκρανική κρίση

«Έπρεπε οι κύριοι Σολτς και Μακρόν να πάνε μαζί στον κ. Πούτιν και στον κ. Μπάιντεν. Να δείξουν ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κλιμάκωσης. Δυστυχώς ο κ. Μπορέλ και η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. […]. Όσο δεν έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν σε ακραίες καταστάσεις μια στρατηγική της Ευρώπης, τα πράγματα δυσκολεύουν».

Ακρίβεια

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ένα πακέτο μέτρων. Καταρχάς ένα μη δημοσιονομικό μέτρο, που θα στηρίξει τους εργαζόμενους, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Εμάς η θέση μας είναι τα 751 ευρώ, που είναι και η θέση των κοινωνικών εταίρων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι εφικτό και θα βοηθήσει άμεσα τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. […]. Η κυβέρνηση κερδοσκοπεί από την αύξηση των τιμών…»

Αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Εμείς κινούμαστε αξιακά. Λέμε αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε είτε ενοχλούμε τον κ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα. Εμείς δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ενοχλούνται γιατί βλέπουν μια νέα δυναμική. Είναι ένα επιχείρημα ταυτόσημο και για τους ίδιους, ότι δηλαδή κρατούμε ίσες αποστάσεις. Αξιακά κινούμαστε […]. Η παράταξη χτίζει μια νέα προοπτική, με σεβασμό στην ιστορία μας και βλέμμα προς το μέλλον. Ήρθε λοιπόν η εποχή, όλοι μαζί, ενωμένοι, με σεβασμό στην ιστορία μας, να δώσουμε έναν αγώνα ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής».

Περισσότερα ΕΔΩ

Υπόθεση Βγενόπουλου: Ανάγκη για άμεση & σε βάθος διερεύνηση από την Δικαιοσύνη

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας.

Πανδημία: Στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής

Την ώρα που συνεχίζεται η αυξημένη θνητότητα συνανθρώπων μας, η πανδημία και το ΕΣΥ έχουν αφεθεί στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των υγειονομικών για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ασθενείς των λοιπών ασθενειών συνεχίζουν να αποτελούν παράπλευρα θύματα της συγκυρίας. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας επιμένουν να σφυρίζουν για πολλοστή φορά τη λήξη της πανδημίας με μηνύματα πρόωρα, λανθασμένα και επικίνδυνα. Οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ που επί δύο χρόνια μέσα σε επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες, εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα όρια τους, χωρίς να αναγνωρίζεται ούτε στοιχειωδώς το σπουδαίο έργο τους, με την ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Ενώ το Ε.Σ.Υ που κράτησε την κοινωνία όρθια, παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η Κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά στην αδήριτη πια ανάγκη για ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό, διαρρέοντας θολά μηνύματα για την ύπαρξη του δημόσιου χαρακτήρα του. Περισσότερα ΕΔΩ

Παρέμβαση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η Παράταξη που είχε για αιχμή του δόρατός της την κοινωνική πολιτική και τις ανάγκες του ανθρώπου και της κοινωνίας, εγκαθιδρύοντας σπουδαίους θεσμούς, όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑΜΕΑ) των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών. Σε αυτή την κατεύθυνση, κλιμάκιο του κόμματος, αποτελούμενο από τον Επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη, τη Γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, και τον Διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Γλαβίνα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ των Δήμων σχετικά με τη διασφάλιση της «επόμενης μέρας». Το Κίνημα στηρίζει το αίτημά τους για την εξεύρεση λύσης στο καθεστώς της μακροχρόνιας εργασιακής «ομηρείας» που βιώνουν, με τις διαδοχικές επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς το κοινωνικό τους έργο, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύτιμο. Γι΄αυτό, δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στις ανοιχτές εκκρεμότητες για το μέλλον του θεσμού. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για σημερινό δημοσίευμαΚοινή ανακοίνωση Γιώργου Καμίνη, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας