Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Θέματα: Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Μάτι, παραπομπή Μάρκου

Φώφη Γεννηματά: Οι Έλληνες ενωμένοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι οι μεγάλες προκλήσεις στα εθνικά ζητήματα δεν μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μόνο από τον Πρωθυπουργό. Στις δύσκολες στιγμές το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι μια γροθιά. Για να σταλεί το μήνυμα εντός και εκτός συνόρων. Εφόσον όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να προχωρά μόνος του ή με τετ-α-τετ ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών, φέρει και την ευθύνη για τα αποτελέσματα των επιλογών του. 

Σήμερα, μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε από τον Πρωθυπουργό η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει.”

Δύο χρόνια Μάτι: Οι πληγές μένουν ανοιχτές. Απαιτείται Δικαιοσύνη και Ανθρωπιά

Δήλωση Προέδρου, Φώφης Γεννηματά: “Οι πληγές στο Μάτι παραμένουν ανοιχτές. Στις ψυχές και τις μνήμες των ανθρώπων που επέζησαν από την ανείπωτη καταστροφή. Οι δομές και οι υπηρεσίες ενός φθαρμένου συστήματος εξουσίας δεν προστάτευσαν τους πολίτες την κρίσιμη ώρα. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και παραλείψεις και είναι προκλητική και εξοργιστική η προσπάθεια συγκάλυψής τους που έρχεται στο φως. Δύο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, αλλά να δουλέψουμε όλοι για να κλείσουν οι πληγές, με Δικαιοσύνη και Ανθρωπιά. Δικαιοσύνη για να προχωρήσει άμεσα η έρευνα και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες. Ανθρωπιά για να αποκατασταθεί επιτέλους το Μάτι και να γίνει ξανά χώρος ζωής».

Η 23η Ιουλίου 2018 καταγράφεται στη συλλογική μας μνήμη ως εθνική τραγωδία. Η εκατόμβη θυμάτων, οι οικογένειές τους, οι εκατοντάδες πολιτών που τραυματίστηκαν ή που έχασαν την περιουσία τους και καταστράφηκαν ζητούν Δικαιοσύνη και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να επανέλθει η ζωή στον τόπο τους. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα συμπληρώνουν όσα από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το Κίνημα Αλλαγής για εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις της Πολιτείας. Επανερχόμαστε ξανά με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για να μη μείνει τίποτε αναπάντητο. 

Ένα όμως είναι σίγουρο: Ο κυνισμός και η απόπειρα συγκάλυψης της τότε κυβέρνησης δείχνουν ότι διαχειρίστηκαν τις τύχες μας χωρίς αίσθηση καθήκοντος, χωρίς δημοκρατικό ήθος. Με πρώτο πολιτικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα, που ως Πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε στο προκλητικό, ανάλγητο show συγκάλυψης, την ώρα που οι Αρχές μετρούσαν νεκρούς. 

Διαβάστε την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση για το Μάτι

Δείτε το ντοκουμέντο-χρονολόγιο των γεγονότων

Αμετανόητος ο υβριστής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η χυδαιότητα του βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου κατά του Έ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς σήμερα παραπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Προηγουμένως, με σημερινή αναφορά – καταγγελία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, στιγματίστηκε η ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Μάρκου και ζητήθηκε η παραπομπή του στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ώστε να του αποδοθούν οι πρέπουσες ποινές. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μάρκου παραμένει ως σήμερα Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας – θέση στην οποία για πρώτη φορά στα χρονικά υπηρετεί εν ενεργεία βουλευτής. Ο “πολυθεσίτης” κ. Μάρκου κρίνεται, εκτός από την απρεπή του συμπεριφορά και για σύγκρουση συμφερόντων. Όμως ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος και για τις ύβρεις και για την καρέκλα. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του ήθους και ύφους, που ευθυγραμμίζεται με τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για τα λόγια, τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.7.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.7.2020