Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: «Ο Πρωθυπουργός έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα»

«Το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο. Επιτέλους η Κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, όπως είχαμε προτείνει. Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων» σημείωσε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική της παρέμβαση κατά την διάρκεια της ψηφιακής περιοδείας του Κινήματος Αλλαγής στην Κρήτη, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, χθες Δευτέρα 22.03.2021. Η κ. Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχειριστική της ανεπάρκεια τόσο στην πανδημία όσο και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πανδημία

  • Αντί να πάρουν στοχευμένα μέτρα σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας ένα σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα, επέμειναν σε οριζόντια και λανθασμένα περιοριστικά μέτρα. Που όχι μόνο δεν πέτυχαν, αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα.
  • Δυστυχώς το κατά τον κ. Μητσοτάκη τελευταίο μίλι, είναι μακρύς δρόμος. Με μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία, που χάνει την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει ακόμη και την προσπάθεια καπελώματος των ειδικών από την Κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Μόνο το 4-4,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση που παρέχει ασφάλεια. Το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο. 
  • Επιτέλους η Κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των νέων Covid κλινικών στα Νοσοκομεία. Όπως είχαμε προτείνει. Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Οικονομία

  • Τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα σε κάθε δυσκολία. 
  • Οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού αποδεικνύονται ήδη εξωπραγματικές. Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τον Τουρισμό.
  • Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, οι αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Κρήτη

Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωτοπορήσει και στη μετά covid εποχή, αξιοποιώντας τη θέση της, το κλίμα, τους ανθρώπους της και αυτό που ήδη είναι, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τις τεχνολογίες, πραγματοποιώντας το ποιοτικό άλμα. Προϋπόθεση, να κερδίσει το χαμένο χρόνο σε σχέση με αυτά που το κεντρικό κράτος όφειλε αλλά δεν έδωσε στο νησί και η κυβέρνηση να στηρίξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού.

Περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε ολόκληρη την διαδικτυακή εκδήλωση ΕΔΩ

Πανδημία: «Αχρείαστο κόστος» για τον κ. Βορίδη η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Η χώρα διανύει το μεγαλύτερο σε διάρκεια λοκντάουν στην Ευρώπη, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή. Και σαν να μην φτάνει αυτό, πρωτοκλασάτοι υπουργοί της δίνουν ρεσιτάλ αναισθησίας μέσα στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας, σε μια μέρα με κρούσματα-ρεκόρ. «Αχρείαστο κόστος» χαρακτήρισε σήμερα την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μάλλον σε μια κρίση ιδεολογικής ειλικρίνειας. 

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε: «Το ότι το ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, και οι εικόνες στις εφημερίες τραγικές. Το ότι σοβαρά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικών, το ότι υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, δεν συγκινεί στο ελάχιστο τον Υπουργό της ΝΔ. Τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα μόνο μη θιγούν. Αναλγησία και ιδεοληψία τις πιο δύσκολες ώρες για τους πολίτες. Αυτή είναι η ΝΔ και αυτά τα στελέχη που πραγματικά την εκφράζουν».

Άμεση επαναλειτουργία της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Την άμεση επαναλειτουργία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, ζητά με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. Όπως επισημαίνεται, ιδίως τώρα με την αύξηση των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία, τα φαινόμενα βιασμών, κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων που σόκαραν την Ελληνική Κοινωνία στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για φαινόμενα παιδοφιλίας που ήρθαν εκρηκτικά στο προσκήνιο, την 8η Μαρτίου, αλλά ακόμα και το Νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου, η επαναλειτουργία της Επιτροπής κρίνεται επιτακτική. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου – Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;» οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Παρασκευή, 26.03.2021 στις 19.00. Στόχος του Κινήματος, ως πρώτο κόμμα που ανοίγει τη σχετική συζήτηση, είναι να δώσει βήμα στους προβληματισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και της νέας γενιάς, αλλά και να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του. Η εκδήλωση θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος ΑλλαγήςΠΑΣΟΚΦώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος. Περισσότερα ΕΔΩ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση: «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου - Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.3.2021