Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να τρέχει πίσω από την πανδημία

Παραμένει ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να τρέχει πίσω από την πανδημία και να διαθέτει μια αντίληψη «ράβε-ξήλωνε», με οριζόντια περιοριστικά μέτρα που παραβιάζει πρώτη, όπως είδαμε στην Ικαρία. Επανέρχεται έτσι στο προσκήνιο η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων κι ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή. Με σωστή ιχνηλάτηση που δεν αρκεί να την κάνει η Πολιτική Προστασία. Με ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων. Με ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια. Με ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Την ίδια στιγμή, το Κίνημα Αλλαγής,με ερώτηση του βουλευτή, Ανδρέα Πουλά, ζητάει πλήρη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ για περιστατικά covid. Συγκεκριμένα, για την πλήρη ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που αφορούν στον πληθυσμό της χώρας, για το χρονοδιάγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και την πρόνοια για τα περιστατικά εκτός covid και την ένταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση ούτως ή άλλως κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ κτλ. για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη το Κίνημα Αλλαγής, αρνούμενη ακόμη και να υιοθετήσει τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων επιτροπών. Περισσότερα ΕΔΩ

Εμβολιασμοί: Πότε θα ενταχθεί στο σχεδιασμό η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;

Αναπάντητα παραμένουν από την κυβέρνηση κρίσιμα ερωτήματα για τους εμβολιασμούς και ιδίως για τον άμεσο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων με υποκείμενα νοσήματα. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, δύο μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενο νόσημα ηλικίας 18 έως 59 ετών βρίσκονται ακόμη σε αναμονή για να εμβολιαστούν. Και παρά τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού στην καλύτερη ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας του πληθυσμού θα ξεκινήσει μετά από έναν μήνα.

Την ίδια στιγμή, ελλιπέστατος αποδεικνύεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όσον αφορά στην εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό, όπως αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς.

Τραπεζικά δάνεια: Να μπει τέλος στην ομηρία των εγγυητών

Να μπει τέλος στην κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει οι εγγυητές σε τραπεζικά δάνεια, ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. Και αυτό, διότι οι εγγυητές εξακολουθούν να παραμένουν υπόχρεοι του συνόλου ή μέρους της οφειλής προς τον πιστωτή, ακόμα και στις περιπτώσεις που η οφειλή ρυθμιστεί, αποπληρωθεί ή ακόμα και στην περίπτωση που ο δανειολήπτης οδηγηθεί στην πτωχευτική διαδικασία – ακόμη και με το νέο πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ.

Επίσημη “πρώτη” του Δικτύου Νέας Γενιάς του Κινήματος

Η κλιματική αλλαγή, το δικαίωμα στην εργασία, ο ρόλος της παιδείας, η σημασία της συμμετοχής και της θεσμικής λειτουργίας του κράτους, η ανοιχτή κοινωνία και τα δικαιώματα και η θεμελίωση ενός καθολικού πλαισίου κοινωνικής προστασίας αποτελούν ορισμένες από τις πτυχές μιας προοδευτικής ματιάς που θα κληθούν να αναδείξουν οι νέοι του Κινήματος Αλλαγής. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν παρουσιάζοντας τα θεματικά δίκτυα, απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στην οριζόντια, ανοιχτή, δημοκρατική διαβούλευση που ξεκινάει. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.2.2021