Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: σχέδιο και διαφάνεια για τα εμβόλια

Έχουμε πει κι επαναλαμβάνουμε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός επειδή βρήκαμε το εμβόλιο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, αλλά δεν τελειώνει με αυτό ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία. Όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Alpha η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά – ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου – χρειαζόμαστε μια οργανωμένη στρατηγική κι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να φτάσουμε επιτέλους στο τέλος που προβλήματος. Δεν πρέπει να επαναληφθούν με το εμβόλιο λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στις καταστάσεις που βιώνει η Δυτική Αττική και η Βόρεια Ελλάδα. Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τους εμβολιασμούς, διαφάνεια και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Φώφη Γεννηματά: Κανένας συνάνθρωπος μπροστά σε άδειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για το ασφαλές «άνοιγμα» ανά περιοχή και σ’ αυτό επιμένει. Τα οριζόντια μέτρα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος για κάθε περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ενώ έρχονται Χριστούγεννα, πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν σε άδειο τραπέζι. Μιλάμε για μέτρα που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία από το Μάρτιο. Όμως, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ούτε τους εργαζομένους. Στηρίζει μόνο τους πολύ ισχυρούς. Το Κίνημα Αλλαγής και γι’ αυτό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ένα γενναίο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021, κούρεμα υποχρεώσεων και 120 δόσεις, καθώς και έκπτωση 30% στους συνεπείς, με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων. Επίσης, κάλυψη στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας. Να στηριχθούν οι 345.000 μακροχρόνια άνεργοι και να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Να στηριχθούν οι 85.000 ξενοδοχειακοί υπάλληλοι που θα περάσουν Χριστούγεννα χωρίς εισόδημα. Να εκδοθούν οι συντάξεις που εκκρεμούν. Και να δοθούν χρήματα από την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Alpha η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Υπόθεση Folli Follie: Το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε στη Βουλή το σκάνδαλο

Υπενθυμίζουμε ξανά, σε όσους συστηματικά το παραβλέπουν, πως η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν αυτή που έφερε στη Βουλή το σκάνδαλο Folli Follie. Αντιθέτως, σκιαμαχούν αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι!

Πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής: Ζητούνται απαντήσεις για τη διαδικασία και την τύχη των εργαζομένων

Τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων – για τους οποίους δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα – αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής με το Σύλλογο Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική. Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε πως ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Στις διαπραγματεύσεις τίθενται όροι που οδηγούν σε πιθανή μελλοντική μείωση του τιμήματος, ενώ ο μοναδικός υποψήφιος – εάν τελικά αποκτήσει την εταιρεία – θα ελέγχει πέραν του 24% της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και το 40% του ιδιωτικού νοσοκομειακού τομέα, καθώς ήδη έχει στην κατοχή του μεγάλες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Οικονομική ενίσχυση Δήμων: Η κυβέρνηση έκανε τον …Άγιο Βασίλη με τα λεφτά των άλλων

Η κυβέρνηση ενισχύει τους Δήμους της χώρας με τα… χρήματά τους, όπως αποκαλύπτει η βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη. Αν και ο κ. Θεοδωρικάκος προσφάτως είχε υποσχεθεί επιπλέον ενίσχυση 85 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, οι οποίοι τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

Στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή, έταξε δώρα ο Άγιος Βασίλης, αλλά στο τέλος τα αγόρασε με τα λεφτά από τον κουμπαρά των παιδιών.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Διαδικτυακά Κάλαντα στην Πρόεδρο από την Κιβωτό του Κόσμου

Αύριο Πέμπτη, 24.12.2020, παραμονή Χριστουγέννων στις 12.00′, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της θα ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και θα ανταλλάξουν ευχές με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”. Η σύντομη εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.12.2020