Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Θα επιμένουμε μέχρι να ψηφιστούν: οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά και «πάγωμα» των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Θα επιμείνουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να αναγνωριστεί στους μαχητές της πρώτης γραμμής του ΕΣΥ η προσφορά τους: η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η παροχή Δώρου Χριστουγέννων. Για άλλη μια φορά καταθέσαμε σχετική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων(«Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων»). Η τροπολογία καλύπτει και τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας και εν γένει των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στους Δήμους και των ενστόλων.

Με άλλη τροπολογία στο ίδιο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων των νόμων 4738/2020 και 4745/2020 ως τις 30.4.2021, με στόχο ν’ ανακουφιστούν όλοι οι δανειολήπτες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που προκάλεσε η πανδημία. 

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και τις τροπολογίες μας και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να τις στηρίξουν. Και γι’ αυτό θα επιμείνουμε, επανακαταθέτοντας τις τροπολογίες, εάν αυτό χρειαστεί. Μέχρι να γίνουν δεκτές. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Κορονοϊός: Θλιβερό να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τους … λίγους νεκρούς όταν δεν έκανε έγκαιρα όλα όσα έπρεπε

Είναι θλιβερό κάθε μέρα να χάνονται τόσοι άνθρωποι και στην κυβέρνηση να πανηγυρίζουν, τάχα, για τους… λίγους νεκρούς αντί να συναισθάνονται τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε και τις ευθύνες τους. Όμως, δεν είναι ώρα για κριτική. Είναι η ώρα της ευθύνης και της μάχης

Γνωρίζαμε, δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στη μοίρα του. Ότι δεν εφάρμοσε εγκαίρως τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που απαιτούνταν. Οι προσλήψεις γιατρών ξεκίνησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες, το επικουρικό προσωπικό δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθεί, ενώ καθυστέρησε η ενεργοποίηση των κινητών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα τεστ που εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά οι πολίτες. Καινούργιες κλίνες δεν έχουν ανοίξει πέραν αυτών της δωρεάς της Βουλής στο «Σωτηρία», οι οποίες λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία. Δεν υπήρξε εκπαίδευση του προσωπικού και η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έφτασε στο μη περαιτέρω πριν την επίταξη.

Δεν αρκούν λοιπόν τα «μπράβο» σε γιατρούς και τους νοσηλευτές. Χρειάζονται πράξεις, όπως η πρόταση-τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για ένταξη του προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση με ένα μόνο στόχο: να γίνουν όλα όσα έχει ανάγκη το Σύστημα Υγείας.

Εκδήλωση: Βία κατά Γυναικών: Να μπει τέλος στον εφιάλτη!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει την Τρίτη 24.11.2020 στις 18.00 ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Βία κατά των γυναικών: μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξουμε». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Συζητούν:

Λία Γώγου, ερευνήτρια, Διεθνής Αμνηστία.
Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ιδρύματος Τσάτσου.
Έφη Μπέκου, πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων 
Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων
Ράνια Παπαϊωάννου, Γραμματέας Ισότητας, Κίνημα Αλλαγής.

Συντονισμός:
Φώφη Γιωτάκη, Δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 20.11.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.11.2020