Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα & μακροπρόθεσμα μέτρα για έναν αγροτικό τομέα πρωταγωνιστή

«Εμείς θέλουμε τον Αγροτικό τομέα, τον οποίο τον στήριξε η παράταξή μας, πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση που είχε χθες με αγρότες στον Ορχομενό Βοιωτίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγγειλε για τους επόμενους μήνες μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ένα μεγάλο, μονοθεματικό συνέδριο. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα από τις ανατιμήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλα και τα οποία αυξάνουν πάρα πολύ το κόστος παραγωγής, γι’ αυτό θεωρούμε ότι άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα στηρίξουν τον αγροτικό τομέα, είναι: Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο γι’ αυτούς που παράγουν, το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση στο τιμολόγιο, και βέβαια η επιδότηση στο κόστος αγοράς των λιπασμάτων για την τιμή που έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους παραγωγής από την αύξηση της τιμής της ενέργειας. Πρέπει να υπάρχουν όμως και μακροπρόθεσμα μέτρα, που έχουν να κάνουν με την πολιτική διάχυσης των ΑΠΕ στους παραγωγούς μας, στους κτηνοτρόφους μας, στους αγρότες μας. Πρέπει να υπάρχει η πολιτική εκατοντάδων ενεργειακών κοινοτήτων, ώστε μέσα από την εμπειρία της ενεργειακής κρίσης, να θωρακίσουμε τους παραγωγούς μας για να έχουν χαμηλό κόστος. Πρέπει να κάνουμε τη χώρα μας ανθεκτική σε τέτοιες περιπέτειες, ώστε μακροπρόθεσμα να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός ΕΕ. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είναι 72 δισ. ευρώ στο σύνολο που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα έξι χρόνια. Ας τα χρησιμοποιήσουμε σωστά για να μην υπάρχει ξανά χαμένη ευκαιρία για τον τόπο».


Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανική κρίση: Επιμένουμε στην ειρηνική της επίλυση

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης. Καταδικάζουμε την αναγνώριση από τη Ρωσία ως ανεξαρτήτων κρατών των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, απόφαση που παραβιάζει κατάφορα το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμφωνίες του Μινσκ. Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και την επιστροφή της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν επιτρέπεται να είμαστε απλοί παρατηρητές, αλλά ενεργοί πρωταγωνιστές στην απόπειρα αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλίσει την προστασία της πολυπληθούς Ελληνικής μειονότητας στην περιοχή και να είναι προετοιμασμένη για πολλαπλά σενάρια εξελίξεων.

Δηλώσεις Γεωργιάδη: Ας ψάξει στις επιλογές της Κυβέρνησης τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειας

Οι ανιστόρητες σημερινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για την Αριστερά, τις Α.Π.Ε. και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην μείωση των τιμών ενέργειας αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αναχαίτιση της Ακρίβειας. Ενημερώνουμε όμως τον κ. Γεωργιάδη ότι η ευθύνη που δεν έχουν προχωρήσει οι Α.Π.Ε. στην χώρα μας βαραίνει την παρούσα Κυβέρνηση. Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι που βάλανε εμπόδια στα πολλά μικρά έργα ΑΠΕ των πολιτών, των παραγωγών και των Ενεργειακών Κοινοτήτων που θα μπορούσαν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μειώσουν μόνιμα το ενεργειακό κόστος αλλά και το κόστος των αγροτικών προϊόντων για παράδειγμα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που επέλεξε να αυξήσει την ενεργειακή μας εξάρτηση από το φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση να εκτεθεί η χώρα στο ράλι των τιμών του. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που δεν έκανε καμία δομική παρέμβαση στις στρεβλώσεις του Target Model. Ας ψάξει λοιπόν καλύτερα τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειας στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης ξεκινώντας πρώτα από τις επιλογές και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στην οποία είναι Υπουργός. Ας σοβαρευτεί ο κ. Γεωργιάδης.

Μη χάσετε: Συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Real Fm

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:15, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ας ψάξει στις επιλογές της Κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειαςΝα διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ της χώρας