Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σημεία Ομιλίας Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis

“Και σκάνδαλο και σκευωρία: συγκάλυψαν τις αθέμιτες πρακτικές των φαρμακευτικών με την καθοδήγηση του παραδικαστικού κυκλώματος”


• Αποδεικνύεται πλέον, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος. Ενός κυκλώματος που δεν προήλθε από «παρθενογένεση», είχε ήδη γεννηθεί μέσα από τα σπλάχνα της Δεξιάς, με κύριο στόχο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε. Πόνταρε πάνω στη δική τους τεχνογνωσία για να χτίσει το δικό του παρακράτος. Να αλώσει τους θεσμούς για να τους ελέγξει από μέσα.

• Ο κ. Παπαγγελόπουλος, γνωστός από την εποχή της Καραμανλικής διακυβέρνησης, ανέλαβε συντονιστής ενός ολόκληρου συστήματος παραεξουσίας μέσα στους κόλπους του εισαγγελικού, κυρίως, σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε την καταπολέμηση, δήθεν, της διαφθοράς στον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Κυβέρνησης της ΝΔ.


• Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή, απάντησαν καθαρά: Και σκάνδαλο – και σκευωρία. Γιατί υπήρχε – και το αποκαλύψαμε – το σκάνδαλο στο φάρμακο και ειδικά το σκάνδαλο Novartis. Και όχι μόνο αυτής, αλλά και άλλων πολυεθνικών εταιρειών που υιοθέτησαν παράνομες κι αθέμιτες πρακτικές, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και αλλού.


• Στην Ελλάδα έγινε το αντίθετο από εκείνο που έκαναν οι αμερικανικές αρχές. Με την καθοδήγηση του παραδικαστικού κυκλώματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς κατ’ ουσίαν αρνήθηκε να διερευνήσει τις πραγματικές ευθύνες για το υπαρκτό σκάνδαλο των αθέμιτων πρακτικών των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Η συγκάλυψη των αθέμιτων πρακτικών της Novartis απέκλεισε ως τώρα την Ελλάδα από οικονομικές αποζημιώσεις. Το λέω από το 2018.


• ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν παράλληλες, ευθύνες στο χώρο του φαρμάκου. Από την έκρηξη της δαπάνης την περίοδο πριν το 2009 έως και την άρνηση τιμολόγησης του φαρμάκου το 2015, τα δύο αυτά κόμματα έχουν διαχειριστεί με ολέθριο τρόπο το δημόσιο χρήμα στο χώρο της Υγείας.
Δέκα μήνες μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής, η διαδικασία οδεύει στο τέλος της με την σημερινή απόφαση της Βουλής. Το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει καθαρή θέση υπερ. της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο λόγος πλέον δίνεται στη Δικαιοσύνη.


“Ελληνοτουρκικά: Ο λαός περιμένει από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”


• Η Τουρκική επιθετικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για τις ενέργειες της Τουρκίας που απειλεί την Ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο. Διατηρεί έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και επιβεβαιώθηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης.


• Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχει ευθύνη ο κ. Πρωθυπουργός που αρνείται το διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαμορφωθεί η εθνική γραμμή , να δημιουργηθεί αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και να δοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.


• Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι αδιανόητο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη Δημοκρατία μας την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει τούτη την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το Κίνημα Αλλαγής, έχει απόλυτη προτεραιότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναγκαία ενότητα του έθνους και του λαού αυτές τις ώρες.


“Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά”


• Επιτέλους, η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά. Το Κίνημα Αλλαγής έδωσε μάχη μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για να δημιουργηθεί το Ταμείο Ανασυγκρότησης, για να δοθούν τα χρήματα ως μεταβιβάσεις χωρίς μνημόνια και όχι ως δάνεια. Τα παζάρια και οι συμβιβασμοί με όσους επιμένουν στη λιτότητα, είχαν και αρνητικά σημεία :

  • μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις περίπου 20% και αυξήθηκαν αντίστοιχα τα δάνεια
  • περικόπηκαν δραστικά κονδύλια για την υγεία, την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την έρευνα και την καινοτομία
  • μειώθηκε η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος στα τρία χρόνια
  • προβλέπεται μια διαδικασία που επιτρέπει στις «φειδωλές» χώρες να αμφισβητούν προγράμματα των χωρών του Νότου και να τα φρενάρουν.

• Παρόλα αυτά για την Ελλάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ώστε να μη συνδεθεί με πελατειακές σκοπιμότητες, να στηρίξει νέες πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσαρμογή μας στην ψηφιακή εποχή.Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ.


“Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστικά όσα αποκαλύπτονται”

• Τα όσα αποκαλύπτονται για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ , δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα, αναδεικνύουν τις βαθιά αυταρχικές, καθεστωτικές, αντιδημοκρατικές αντιλήψεις του. Φύλακες παρακράτους. Αναρωτιέμαι τι σχέση έχουν αυτά με προοδευτική δύναμη. Τι σχέση έχουν αυτά με την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Το Παραδικαστικό κύκλωμα, με τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα, με παρακρατικές και παράνομες πράξεις για τον έλεγχο των ΜΜΕ.


• Και τώρα με τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι, αλλά και για τα κυκλώματα αλληλοεξόντωσης μέσα στην Πυροσβεστική. Διαχειρίστηκαν τις τύχες μας χωρίς αίσθηση καθήκοντος, χωρίς δημοκρατικό ήθος. Με πρώτο πολιτικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα. Που ως Πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε στο προκλητικό, ανάλγητο show συγκάλυψης, την ώρα που 102 πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους.


• Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα και την πολιτική αξιοπιστία για να επιτελέσει τον ρόλο του. Το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική πλάνη. Μπορεί να βολεύει τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση αυτή η κατάπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει όμως λάθος αν νομίζει ότι θα μείνει ανενόχλητος στην παλινόρθωση της συντηρητικής πολιτικής στη χώρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.7.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 23.7.2020