Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Θέματα: Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευμα “Παραπολιτικών”, επίσκεψη Κικίλια στο Γ.Ν. Ρόδου, ΛΑΡΚΟ, Πισωγύρισμα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Χορηγός της Δεξιάς – καμία θεσμική αξιοπιστία ως αξιωματική αντιπολίτευση


Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της Δεξιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της Δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.


Δημοσίευμα “Παραπολιτικών”: Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για όσους έπαιξαν με τη Δημοκρατία


Οι σαββατιάτικες αποκαλύψεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τη δράση παρακρατικού κυκλώματος με συμμετοχή πολιτικών, δικηγόρων, εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Παρουσιάζει τη λειτουργία κυκλώματος που είχε διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του κράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εμπλεκόμενα πρόσωπα μεταξύ άλλων, τον τότε υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. Λειτουργούσε δηλαδή ένας παρακρατικός μηχανισμός με πολιτική κάλυψη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην προαναφερόμενη έρευνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα, η ΕΥΠ υπό τη διοίκηση του κ. Γ.Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα, η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκτός από την εμπλοκή εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, λειτουργούσε και ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του site Πρώτο Θέμα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αναπάντητο παραμένει μέχρι σήμερα το ερώτημα εάν προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει έστω και τώρα διεξοδικά την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα πάντα για όσους έπαιξαν για άλλη μια φορά με τη Δημοκρατία.

Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Παιδεία: “Φτωχότερα” τα Γυμνάσια & Λύκεια με τα νέα ωρολόγια προγράμματα


Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων συνεχίζουν τη σταθερή αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ.Πλήττεται η μόρφωση, η αγωγή, η τέχνη, η παιδεία, η επιστήμη με τη συρρίκνωση του περιεχομένου του σχολείου, με τη μείωση ή κατάργηση μιας σειράς γνωστικών πεδίων. Οι Κοινωνικές επιστήμες, η Πολιτική Παιδεία, η Καλλιτεχνική Παιδεία, το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, η Τέχνη, η Μουσική, το Πρότζεκτ, η Βιολογία, η Οικιακή Οικονομία, η Γεωλογία, ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός μπαίνουν στο στόχαστρο της σκληρής οπισθοδρόμησης.

Η Ν.Δ. επιδιώκει την ιδεολογική χειραγώγηση του σχολείου. Εκδιώκονται ουσιαστικά γνωστικά πεδία – κοινά σε όλα τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα – για λόγους ξεπερασμένων ιδεολογιών και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν οργανικές θέσεις. Οι αναπληρωτές θα βιώσουν νέα σκληρή μορφή ανασφάλειας, το φθινόπωρο οι περισσότεροι δεν θα είναι στο σχολείο. Κλείνει δραματικά η υπόθεση των διορισμών νέων εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει με τον πιο αυταρχικό τρόπο ένα επιστημονικά φτωχό, ένα ξεπερασμένο σχολείο, που δεν δίνει δυνατότητες επιλογής στους μαθητές με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδού η …Ρόδος: Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας συνεχίζεται


Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με μοναδικό σκοπό την στήριξη του κυβερνητικού αφηγήματος περί δήθεν υγειονομικής θωράκισης των τουριστικών περιοχών της Χώρας. Μοίρασε χαμόγελα, υποσχέσεις και φωτογραφίες, για την ταμπακιέρα όμως, των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της κάλυψης των λειτουργικών κενών του Γ.Ν.Ρόδου δεν ειπώθηκε κουβέντα. Πλέον έχει γίνει σε όλους κατανοητό, ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα αδρανεί σκόπιμα να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΕΣΥ, πιστή στις προθέσεις της για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και κλείνοντας το μάτι σε όσους επιδιώκουν στο παρασκήνιο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

ΛΑΡΚΟ: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την ανικανότητα της Κυβέρνησης


Η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή μια απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση για την ειδική́ εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που αφορά σε 1200 εξειδικευμένους εργαζόμενους, χωρίς να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας και το εθνικό συμφέρον σε σχέση με την υπεραξία του μεταλλεύματος και τη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ηγεσίες των αρμοδίων Υπουργείων. Κατόπιν συναντήσεων με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είχαμε πει ότι η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε επενδυτή́ ο οποίος θα παρουσιάσει αναπτυξιακό́ και επενδυτικό́ πλάνο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις: για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, την σημαντικότητα της εταιρείας για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, τα συμφέροντα της ΔΕΗ που είναι μέτοχος κατά 11,45%, την προστασία του περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες επενδύσεις. Είχαμε προτείνει επίσης την αντιμετώπιση του χρέους προς τη ΔΕΗ με ρήτρα διακύμανσης της τιμής του Νικελίου, την ορθολογικοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών, την αναβάθμιση της ποιότητας του μεταλλεύματος και αξιοποίηση του λατερίτη (πυρομεταλλουργεία).

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κωφεύει στις προτάσεις μας, επιμένοντας σε λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα και ακολουθώντας λάθη και παραλείψεις του δικού της κακού παρελθόντος. Την ανικανότητα όμως της κυβέρνησης δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Κανείς μόνος στην πανδημία. Για κάθε θέμα που σας απασχολεί, επικοινωνήστε με τη Συνήγορο Μέλους του Κινήματος στα τηλ: 6932458869 & 6970136364 ή στο email: synigoroska@gmail.com

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.6.2020