Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά στους φορείς της Ηπείρου: μαζί διαμορφώνουμε προτάσεις ανάκαμψης για την Περιφέρεια


Το #metoo τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ακηδεμόνευτο

“Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για τον διορισμό Λιγνάδη, η καθυστερημένη αντίδραση και η προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί. Εμείς θέλουμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης. Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων”.

Πολιτική συνεννόηση για την πανδημία

“Είναι ανεπίτρεπτο να τρέχει η Κυβέρνηση πίσω από την πανδημία, σε μια αντίληψη του ράβε-ξήλωνε και με οριζόντια περιοριστικά μέτρα που δυστυχώς τα παραβιάζει πρώτη ,όπως είδαμε και στην Ικαρία. Είναι όσο ποτέ απαραίτητο να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

·  Με περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή.

· Με σωστή ιχνηλάτηση που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία.

· Με ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων.

· Με ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια.

· Με ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.”

Ταμείο Ανάκαμψης: υπάρχει εναλλακτικός προοδευτικός δρόμος

“Στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης η Κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά το διάλογο. Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο τους ήδη μεγάλους. Υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας που επεξεργάστηκε ειδική επιτροπή με επιστήμονες, ειδικούς και πολιτικά στελέχη πάντα μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Και είμαστε σήμερα εδώ για να τις επικαιροποιήσουμε και να τις ιεραρχήσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε νομού και της Περιφέρειας Ηπείρου.”

Πανδημία: Η Κυβερνητική προχειρότητα σε βάρος των ασθενών

Η κυβέρνηση τη στιγμή που το ΕΣΥ δέχεται αφόρητες πιέσεις, δρα σε βάρος άλλων ασθενών, επιχειρώντας να μετατρέψει κλινικές του ΚΑΤ σε κλινικές COVID, χωρίς να υπάρχει πρωτόκολλο για την προστασία των υγειονομικών και των άλλων ασθενών του Νοσοκομείου. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να σταματήσει αυτές τις προχειρότητες και να εντάξει άμεσα στον επείγοντα σχεδιασμό τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Περισσότερα ΕΔΩ

«Μήδεια»: Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν καλύπτει τη χρεοκοπία στην πράξη

Μία ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε για την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στα νοικοκυριά της Βόρειας Αττικής κι ενώ ακόμη υπάρχουν προβλήματα. 

Έσπασαν έτσι όλα τα ρεκόρ ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους! Διότι αναδείχθηκε στην πράξη η πλήρης έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών και η ουσιαστική απουσία της Πολιτικής Προστασίας. Από την άλλη πλευρά, η σοβαρή καθυστέρηση της κήρυξης των περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και το απίστευτο κουβάρι των συναρμοδιοτήτων οδήγησε σε τραγελαφικά φαινόμενα, ενώ αποκαλύφθηκε η διαλυτική κατάσταση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του. Ακόμα και η ανακοίνωση ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θ’ αφαιρέσει τη χρέωση Φεβρουαρίου που αφορά στο δίκτυο διανομής από τον επόμενο λογαριασμό αποτελεί εμπαιγμό, διότι για ένα μέσο νοικοκυριό που έμεινε μάλιστα χωρίς ρεύμα για μέρες θα δει το λογαριασμό του μειωμένο κατά μόλις 9 ευρώ! Η ουσία όμως είναι ότι κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Σε αυτή την κυβέρνηση, δεν υπάρχει φιλότιμο και η επικοινωνιακή διαχείριση δεν φτάνει για να καλύψει τη χρεωκοπία στην πράξη.

Περισσότερα ΕΔΩ

Δίκτυο Νέων Κινήματος: Πρώτη “δροσερή πνοή Δημοκρατίας” από τον κ. Χρυσοχοΐδη

Μία “δροσερή πνοή Δημοκρατίας” και μια πρώτη γεύση της πανεπιστημιακής Αστυνομίας που οραματίζονται ο κύριος Χρυσοχοΐδης και η κυρία Κεραμέως, δόθηκε σήμερα όταν πολυπληθής Ομάδα Δέλτα επιτέθηκε, ξυλοκόπησε και προσήγαγε διαμαρτυρόμενους φοιτητές στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά με αφορμή το νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση που συνεχίζει εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης να επενδύει στο διχασμό και να απαντάει σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία με βία και καταστολή, οφείλει να γνωρίζει ότι όπου εκείνοι απαντάνε με βία, εμείς θα ζητάμε διάλογο και περισσότερη δημοκρατία. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 23.2.2021