Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός

«Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο θέλει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αυτές οι πρακτικές θα είναι καταδικαστέες και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον εις βάρος κανενός πολίτη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε σήμερα το μεσημέρι δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης στον διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου: «Πήρα την πρωτοβουλία να συναντηθούμε γιατί είναι μια κρίσιμη στιγμή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, με τη συνέχιση της παράνομης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, την κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση, που πλήττει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, και βέβαια με τις απαράδεκτες προκλήσεις του κ. Ερντογάν εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που είναι πέρα από κάθε σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών καλής γειτονίας. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μια ολιστική απάντηση από την Ευρώπη, που θα αφορά και το εμπάργκο όπλων αλλά και βέβαια μια νέα αρχιτεκτονική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, με την οποία θα διασφαλίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τέλος, βέβαια, το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά ένα ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα, κι αυτό πρωτίστως είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν νησίδες λειτουργίας του κράτους που κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω της δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Πραγματικά ελπίζω αυτή η υπόθεση να είναι εν τέλει μια ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας, που ακόμα και σ΄ αυτή την περίπτωση ο ρόλος τους θα είναι πάρα πολύ κρίσιμος, ώστε να υπάρχει μια διασφάλιση του κράτους δικαίου». 

«Δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ κύριοι της ΝΔ»

«Είναι διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθηση μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως Πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος. Είναι διαβολική σύμπτωση ότι η χρονική διαφορά της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την απόπειρα του Predator είναι λίγων ημερών; Είναι διαβολική σύμπτωση αυτό που είπε ο αξιότιμος κ. Ράμμος χθες ότι τη μέρα που οι δικηγόροι μου πάνε στην ΑΔΑΕ την ίδια μέρα καταστρέφεται το αρχείο παρακολούθησης; Γιατί καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης; Διότι προφανέστατα κάποιοι σήμερα θα έπρεπε να απολογηθούν διότι οι δύο μήνες παρακολούθησης πήραν παράταση ένα μήνα ακόμη για να φτάσουν μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Και πώς να απολογηθούν; Έπρεπε να έχουν βρει κάτι χειροπιαστό τους πρώτους δύο μήνες για να δώσουν την παράταση. Προφανέστατα δεν έχουν να πουν τίποτα για όλα αυτά. Δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Δε μπορεί το απόρρητο να μην ισχύει για τον κ. Ρουμπάτη διότι αυτό σας βολεύει, αλλά το απόρρητο να ισχύει για τον κ. Δεμίρη και τον κ. Κοντολέοντα γιατί φοβάστε ότι θα πληγεί το κύρος της Κυβέρνησης. Τα αλά καρτ δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στη δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Επίθεση Ερντογάν από ΟΗΕ: Η εθνική ενότητα είναι δεδομένη

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν κλιμάκωσε κατά κυριολεξία με την επίθεση κατά της Ελλάδας από το βήμα του ΟΗΕ. Εδώ και μήνες αναφέρομαι στην πιθανότητα να επιδοθεί σε υβριδικό πόλεμο. Μετά την προβοκάτσια που έκανε με τα fake news στον Έβρο, που δυστυχώς βρήκε συμπαραστάτες και στην Ελλάδα, πήγε στον ΟΗΕ, έντυσε με φωτογραφίες τα fake news του και επιτέθηκε χυδαία. Η καταδίκη αυτής της επίθεσης είναι απερίφραστη. Ο Πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται εκτός πλαισίου και δεν θα σταματήσει εκεί. Δεν θα τον αφήσουμε να το τολμήσει. Η εθνική ενότητα είναι δεδομένη» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ενεργειακή κρίση: Μεταρρυθμιστική αντιμετώπιση αντί για επιδοματική

Ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, στην Ολλανδία μπαίνει πλαφόν στην ενέργεια στη λογική του γαλλικού και αγγλικού μοντέλου, προκειμένου να προστατευτούν τα νοικοκυριά. Παράλληλα, στην Ισπανία ανακοινώθηκε δεκαπλασιασμός της εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα οι τιμές στα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες ηλεκτρισμού είναι πολύ ακριβές τιμές και παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και αυτό τον μήνα! Είναι ξεκάθαρο πια πως ο τρόπος που επιβάλλεται η κλιμακωτή επιδότηση δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας. Άλλο ένα δείγμα της απουσίας αποτελεσματικού και μακρόπνοου κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η ανακοίνωση για νέο τέλος, ύψους 10 ευρώ ανά θερμική MWh, ενώ υπήρχε και τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχο νέο τέλος ύψους 10 ευρώ στην ηλεκτρική ΜWh. Οι συνέπειες του ενεργειακού πολέμου δεν αντιμετωπίζονται επιδοματικά αλλά μεταρρυθμιστικά, με φορολογικά κίνητρα για εξοικονόμηση και αυτοπαραγωγή στα νοικοκυριά και οικονομική κινητροδότηση των ενεργειακά αποδοτικά επιχειρήσεων.

Αγρότες σε αδιέξοδο: Τους κατάσχουν τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται οι αγρότες εξαιτίας της αμεριμνησίας της Κυβέρνηση που δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμόρφωση των Οικονομικών Αρχών αλλά και των τραπεζών με το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων. Έτσι, περιορίζεται δραματικά η ρευστότητα των αγροτών που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα όπως το κόστος των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, του ενεργειακού κόστους και του κόστους καλλιέργειας που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την διαβίωση. Παρότι οι άμεσες ενισχύσεις χορηγούνται στους παραγωγούς ως εισοδηματικό δίχτυ ασφαλείας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική τους δραστηριότητα κι έτσι υπόκεινται στο καθεστώς του ακατάσχετου, αγρότες καταγγέλλουν ότι οι κατασχέσεις των αγροτικών τους επιδοτήσεων συνεχίζονται! Κατά παράβαση της απόφασης για το ακατάσχετο των λογαριασμών έως 7.500 ευρώ ετησίως και πλέον των 1.250 ευρώ ανά μήνα όπως ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα, οι επιδοτήσεις συμψηφίζονται με τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες! Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση της δέσμευσης των λογαριασμών των αγροτών. Περισσότερα ΕΔΩ

Νομοσχέδιο ΔΕΚΟ: Ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακός μεσαίωνας & απευθείας αναθέσεις

Ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακός μεσαίωνας, απευθείας αναθέσεις και διορισμοί συνθέτουν το «όραμα» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση μαρτυρά τις πραγματικές της προθέσεις για τις δημόσιες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά με αυτό, η Κυβέρνηση πετυχαίνει τρεις στόχους που κατάφεραν να μείνουν όρθιοι, τόσο από τις πιέσεις της τρόικας για τόσα χρόνια όσο και μέσα από τη λαίλαπα του μεταρρυθμισμού της τα τελευταία τρία χρόνια: Πρώτον, δημιουργεί ένα πραγματικό αεροδιάδρομο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των ανωνύμων εταιρειών εντός και εκτός του Υπερταμείου. Δεύτερον, εγκαθιδρύει έναν εργασιακό μεσαίωνα στο εσωτερικό των επιχειρήσεων και τρίτον, τερματίζει ουσιαστικά κάθε διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού, όλα με αναθέσεις, όλοι οι διορισμοί χωρίς κριτήρια και με αποφάσεις μονοπρόσωπες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.