Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα

«Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα» τονίζει σε παρέμβασή της σχετικά με τις «σπασμωδικές» κινήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας και στήριξης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown. Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Επέλεξε η Κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε. Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά, δεν κατευθύνεται ούτε προς το πρόβλημα αλλά ούτε στη λύση του. Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς. Είναι ώρα για πειστικό οδικό χάρτη επαναφοράς των δραστηριοτήτων με ασφάλεια και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι:

  • Το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να συνδυαστεί με το άνοιγμα της εστίασης και άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών.
  • Δεν αρκούν τα μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση για την εστίαση, χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας και λειτουργίας τους.
  • Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία και την απασχόληση και πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα».

Φ. Γεννηματά: 54 χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τα γεγονότα παραμένουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη

«Πενήντα τέσσερα χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τα γεγονότα παραμένουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη. Οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις , η λογοκρισία, η στέρηση της ελευθερίας του Ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση κατά της δικτατορίας, η θυσία των αγωνιστών, το Πολυτεχνείο, είναι γεγονότα που μας δείχνουν και σήμερα το δρόμο. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την απόφαση του Ελληνικού λάου να αντισταθεί στον φασισμό και στους εκφραστές του. Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι καθημερινή σε αυτή την εποχή ιδιαίτερα με την υγειονομική και οικονομική κρίση που βιώνουμε. Φόβος για την ίδια τη ζωή, ανισότητες που διευρύνονται, ελευθερίες που περιορίζονται, όξυνση και πόλωση που διχάζει. Τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώνονται σε βάρος των εθνικών μας δικαίων. Όμως, όπως η οδυνηρή εμπειρία της εφταετίας ένωσε τους Έλληνες και όπλισε μια ολόκληρη γενιά με θάρρος και πίστη να διεκδικήσει μια άλλη Ελλάδα συμφιλίωσης, ειρήνης και προόδου, έτσι και τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Να μην συμβιβαστούμε ούτε λεπτό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών ή μια δημοκρατία αδύναμη που θα μας γυρίσει πίσω. Αλλά να αγωνιστούμε μαζί για μια έξοδο στο φως της ελευθερίας και μια επανεκκίνηση για την Αναγέννηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη».

Αμήχανη και ανιστόρητη η ανακοίνωση της ΝΔ για την 21η Απριλίου

Η ΝΔ επιχείρησε μάταια με την σημερινή ανακοίνωσή της για τα τα 54 χρόνια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών να διαστρεβλώσει την συλλογική μνήμη με ιστορικούς αναθεωρητισμούς και φαιδρές αναφορές, υποστηρίζοντας ότι το πραξικόπημα ήταν απότοκο «των δεινών που φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό», φανερώνοντας έτσι την αμηχανία της. «Η αμήχανη και ανιστόρητη ανακοίνωση της ΝΔ για την 21η Απριλίου περιέχει φαιδρές αναφορές που επιχειρούν τη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας. Φανερώνουν, δε, την επιδερμική αναλυση και την πολιτική της φτώχεια» σημειώνει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Οικονομία: Χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση στην Ε.Ε.

Ο Προϋπολογισμός του 2021, όπως είχε επισημάνει εξαρχής το Κίνημα Αλλαγής, αποδεικνύεται μια ανεφάρμοστη εξίσωση που δεν θα βγει. Όχι εξαιτίας του COVID19, αλλά κυρίως εξαιτίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, αφού το αφήγημά της για το … περίφημο «ελατήριο» της ανάπτυξης στο 7,5% που θα ερχόταν το 2021, φαίνεται να παίρνει παράταση και να πηγαίνει πια για το 2022. Μάλιστα, μόλις χθες το ΙΟΒΕ «ψαλίδισε» ελαφρώς τις προβλέψεις του για την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι ενδεχόμενο να φθάσει το 2021 περίπου στο ίδιο ύψος με το 2020. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αρκεί η περιστασιακή στήριξη της οικονομίας και η αναπόφευκτη συμπλήρωση του Προϋπολογισμού, αλλά τις επόμενες ημέρες και μήνες στην Ε.Ε., χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να θωρακιστεί ο κόσμος της Εργασίας και οι πολίτες. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 20.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 22.04.2021