Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά για ευάλωτες ομάδες: Κανείς με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα

Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την περίοδο των εορτών παρουσίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. Όπως τόνισε, η μάχη για την προστασία της ζωής δίνεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά η μάχη της αξιοπρέπειας δίνεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή. Αφήνουν ακάλυπτους πολλούς χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και 345.000 ανέργους.

Δεν πρέπει να μείνει κανείς συμπολίτης μας με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα. Και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες στον εμβολιασμό. Γι’ αυτό, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

  • Να λάβουν το επίδομα ανεργίας για 3 μήνες όλοι ανεξαιρέτως οι άνεργοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. 
  • Να διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του έκτακτου «διπλού» επιδόματος αλληλεγγύης των 400-800 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση. 
  • Να αγοραστούν από το κράτος αδιάθετες ποσότητες αγροτικών προϊόντων και να μοιραστούν -με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης- σε φτωχές οικογένειες. 
  • Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τα προγράμματα στήριξης των αστέγων και να αυξηθεί το ποσό για το πρόγραμμα επανένταξής τους για το 2021 από 5 σε 10 εκατ. ευρώ.
  • Να χρηματοδοτηθούν οι δομές των Δήμων κατά της φτώχειας μέσω ΕΣΠΑ και να γίνουν άμεσες μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση του «Βοήθεια στο σπίτι».
  • Να εκπίπτουν από το φόρο όσα ποσά ξοδεύει ο εργοδότης για την πρόσληψη ανέργων από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις ευπαθείς ομάδες.

Φώφη Γεννηματά: Εξαπάτηση 650.000 αγροτών με μειωμένες επιδοτήσεις

Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εξαπάτηση των αγροτών, καθώς 650.000 αγρότες διαπίστωσαν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο, όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί.  Όπως ανέδειξε το Κίνημα Αλλαγής και επισημαίνει σε δήλωσή της η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, οι επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μειωμένες κατά 10%, χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση. Δηλαδή, πάνω από 100 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες και μάλιστα τη στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς. Ο λόγος είναι η πρόθεση της ΝΔ να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και οι αρμόδιοι οφείλουν να τις αναλάβουν. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να βάλει τέλος στην εξαπάτηση των αγροτών και να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις που παράνομα παρακρατήθηκαν.

Υπόθεση Folli-Follie: Πρώτοι είχαμε αναδείξει το ζήτημα, όταν άλλοι σιωπούσαν

Αναφορικά σε σημερινά δημοσιεύματα, θυμίζουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει από το 2018 στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και των τραπεζών σχετικά με την κατάρρευση της αξίας της μετοχής της εταιρείας. Περιμένουμε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή και τότε θα τοποθετηθούμε αναλυτικά και ολοκληρωμένα, διά της θεσμικής οδού.

Παιδεία: ισοπέδωση πτυχίων, άφαντη η ύλη των πανελληνίων

Η υπουργός Παιδείας επιλέγει να ισοπεδώνει τη λογική, τους επιστήμονες και τη νέα γενιά. Χωρίς κανένα διάλογο, «νύχτα» και εκπρόθεσμα, με τροπολογία, αποδίδει ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολλεγίων, σε σχέση με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων. Παραβιάζει τη θέση που κατέχουν οι επιστημονικοί φορείς, ως αρμόδιες δημόσιες αρχές για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα. Αλήθεια, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας; Αυτή είναι η αριστεία και αξιοκρατία της ΝΔ; 

Ταυτόχρονα, η αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών είναι στο κόκκινο, καθώς η ύλη των πανελληνίων ακόμη …αγνοείται! Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή της από την υπουργό Παιδείας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου. Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι στο θολό τοπίο προστέθηκε και η ανασφάλεια που προκάλεσε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας στην πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων για καθιέρωση βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ από τη φετινή χρονιά και την ξαφνική ανατροπή των δεδομένων για τους υποψηφίους. Επίσης, ενώ σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι η φετινή ύλη θα είναι η ίδια με την ύλη της προηγούμενης χρονιάς, ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.

ΑΣΕΠ: Πολιτικό ψεύδος η «μεγάλη μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση, διά του κ. Θεοδωρικάκου, επιμένει να χαρακτηρίζει ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τις αλλαγές που φέρνει στο ΑΣΕΠ. Όμως, πρόκειται για πολιτικό ψεύδος, διότι η τροποποίηση του «Νόμου Πεπονή», έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να γίνει ακόμη και με μια εγκύκλιο. Διότι ο πολυδιαφημισμένος «πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός», που φέρνει δήθεν σαν νέο καθεστώς στις προσλήψεις, υπάρχει ήδη στο «Νόμο Πεπονή»: από το 1994 έως το 2004 πραγματοποιήθηκαν 23 γραπτοί διαγωνισμοί για 45.000 θέσεις με 710.000 υποψήφιους, καθώς και δύο γραπτοί διαγωνισμοί στον τραπεζικό τομέα για 800 θέσεις και 140.000 υποψήφιους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τροπολογίες Κινήματος Αλλαγής: Άμεσες λύσεις σε επείγοντα ζητήματα

Πολυσχιδή πρωτοβουλία για την επίλυση ζητημάτων που επείγουν, με την κατάθεση επτά τροπολογιών στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. 

Μεταξύ αυτών, προβλέπονται:

Απόδημος Ελληνισμός: Έτσι θα ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις της Διασποράς

Απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους απόδημους Έλληνες θέλει να δώσει το Κίνημα Αλλαγής, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Για το θέμα είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με 150 στελέχη του Κινήματος Αλλαγής απ’ όλο τον κόσμο η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συγκρότησης του Δικτύου Απόδημου Ελληνισμού, όπου μεταξύ άλλων πρότεινε: 

  • Για την ψήφο των αποδήμων, πρώτο ζήτημα είναι η προετοιμασία για μαζική συμμετοχή τους στις διαδικασίες που προβλέπει ο νέος νόμος. 
  • Για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, προτείνεται η επαναλειτουργία του για να ενισχυθούν τα δίκτυα του Ελληνισμού και οι δίαυλοι επικοινωνίας με την ομογένεια και τους φορείς της. 
  • Για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, αλλά και τη δημιουργία Κέντρων Ελληνισμού, προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής παραμένει η ελληνόγλωσση εκπαίδευση, η εκμάθηση της γλώσσας, η γνώση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αποδήμων. 

Στόχος είναι η ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό των νέων και ειδικά των νέων επιστημόνων. Το brain drain πρέπει να μετατραπεί σε brain gain κι αυτό συνιστά εθνικό στόχο. Γι’ αυτό, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει δράσεις σε δύο επίπεδα. Πρώτον, διευκολύνσεις εργασίας, οικονομική στήριξη, φορολογικά κίνητρα, επιδότηση μισθού κτλ. για την επιστροφή των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα. Δεύτερον, συνεργασία ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, υποδομές για τη διευκόλυνση της δικτύωσης με Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, κίνητρα επιχειρηματιών της διασποράς για επενδύσεις στην Ελλάδα και μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης και σχεδιασμού πολιτικών για τη διασύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την έρευνα και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.12.2020