Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Η Κυβέρνηση αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιες, οι εργαζόμενοι και να μετακυλίεται ένα μεγάλο μέρος του κόστους στους καταναλωτές, σε μία εποχή που καλπάζει η ακρίβεια» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Στόχος των προτάσεών μας είναι να ενισχυθούν να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε στη χώρα μας μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές επεκτάσεις στην Ευρώπη, που ξεπέρασε το 25% του ΑΕΠ. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά σε σχέση μα τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Είμασταν τρίτοι στα ποσά που ξοδέψαμε αναλογικά με το ΑΕΠ μας και από τους τελευταίους στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι η στόχευση και η κατανομή των κονδυλίων ήταν λανθασμένη. Ως απάντηση στην κρίση της Πανδημίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξει αυτούς που η πανδημία χειροτέρευσε τη θέση έτους στην πραγματική οικονομία. Στην Ελλάδα, η μεγάλη κατηγορία αυτών των επιχειρήσεων είναι συντριπτικά οι μικρομεσαίες οι οποίες δεν κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν ούτε από τη ρευστότητα που έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ούτε τώρα που κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο των δανείων και επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη να εντάξει τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης μόνο με κριτήρια αγοράς από εγχώρια και εξωχώρια τραπεζικά ιδρύματα αποκλείει αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Μετά τη συζήτησή μας με τους εκπροσώπους των φορέων προτείναμε ενδεικτικά: 

  • Να υπάρχει ρύθμιση 120 δόσεων με επιπλέον κίνητρα για όσους ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους σε λιγότερες, 
  • ένα ποσοστό των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει υποχρεωτικά στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περιβαλλοντικά κριτήρια, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και κίνητρα για τις συνέργειες».

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Συγχαρητήρια Επιστολή Ν.Ανδρουλάκη στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Χιλής

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Χιλής. Η επιστολή αναφέρει ότι “ο Χιλιανός λαός απέδειξε ότι θέλει την αλλαγή από το υπάρχον καθεστώς και ελπίζει σε μία πιο ανοικτή και δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς”. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει προς τον κ. Μπόριτς ότι μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του κόμματός μας, καθώς και τη δική του προσωπικά ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής, στον αγώνα κατά των ανισοτήτων, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Εργασία: Προστασία διανομέων-μεταφορέων στις ψηφιακές πλατφόρμες

Την προστασία όλων των διανομέων και μεταφορέων που απασχολούνται στις ψηφιακές πλατφόρμες, ζητά το Κίνημα Αλλαγής που παραμένει διαχρονικά κι αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων. Δεδομένου ότι με την προσθήκη των ποδηλάτων και των πατινιών ως μέσα μετακίνησης των διανομέων – μεταφορέων, υπάρχουν πια πρόσθετες προκλήσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους κατά την χρονική περίοδο της διανομής, κρίνεται απαραίτητη η διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων. Παράλληλα, αναδεικνύεται ένα νομοθετικό κενό που φαίνεται να υπάρχει ως προς την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αυτών κατά την χρονική περίοδο της μεταφοράς που πρέπει να καλυφθεί άμεσα, για την ασφάλειά τους. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διασφαλίσει την ύπαρξη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας κι ασφάλειας για όλους τους εργαζομένους, με επαρκείς ελέγχους από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς ασφάλειας και υγείας. Περισσότερα ΕΔΩ

Πρόωρες εκλογές: Καλοδεχούμενες, αλλά ζητείται σοβαρότητα

Πρωταρχικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή είναι να μεγαλώσει και να είναι δυναμικά παρόν, χρήσιμο κι ωφέλιμο στην κοινωνία. Κι αυτό γιατί το ζητούμενο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, είναι να υπάρχει μία σοβαρή προγραμματική φωνή, να κάνει κάποιος σοβαρή αντιπολίτευση, χωρίς δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος, που βλέπει καθημερινά μία αφόρητη πίεση, στην ζωή του, την υγεία του και το πορτοφόλι του. Η φιλοδοξία του Κινήματος Αλλαγής είναι στις επόμενες εκλογές να εξασφαλίσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα του επιτρέψει να αλλάξει τους συσχετισμούς. Απέναντι στις ανούσιες «κοκορομαχίες» περί πρόωρων εκλογών, απαντάμε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο. Οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες όποτε θέλουν, αλλά πάντα με σοβαρότητα κι ενσυναίσθηση απέναντι στην υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Χιλιανός λαός απέδειξε ότι θέλει την αλλαγή από το υπάρχον καθεστώς και ελπίζει σε μία δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»Στον "αέρα" η μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τα rapid test