Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Να τελειώσει το συντομότερο ο βάρβαρος πόλεμος

Ευχή όλων μας είναι ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, παραδίδοντας σήμερα την ιατροφαρμακευτική βοήθεια που συγκέντρωσε για τον ουκρανικό λαό το Κίνημα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΣΕΦ στο Φάληρο. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και συγκεντρώθηκαν τρεις τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Αυτές τις ιδιαίτερες μέρες για τους ορθόδοξους Χριστιανούς απανταχού της γης, ο ομόδοξος ουκρανικός λαός ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Μια παράνομη εισβολή και ένας βάρβαρος πόλεμος με χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες, πρέπει να τελειώσει άμεσα. Εμείς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτές τις μέρες είναι να παραδώσουμε στις ουκρανικές διπλωματικές αρχές την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν τα μέλη και οι φίλοι μας σε όλη την Ελλάδα ως ένα δείγμα αλληλεγγύης και στήριξης του ουκρανικού λαού και της τραγικής περιπέτειας που βιώνει το τελευταίο διάστημα. Ευχή όλων μας είναι ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο δυνατό».

Περισσότερα ΕΔΩ

Δηλώσεις Τσίπρα: Μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να τις εκλάβουμε

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση», το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για «γκρίζες ζώνες», μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε» σχολιάζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος τις σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Βανδαλισμός αυτοκρατορικής πύλης Αγ. Σοφίας: Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Ο καταστροφικός βανδαλισμός της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας η οποία μετρά ιστορία 1.400 ετών, συνιστά μία ακόμη απόδειξη ότι θα θερίσεις ό,τι σπείρεις. Κι αυτό γιατί η εκ νέου απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, προσέφερε καύσιμη ύλη ώστε να τροφοδοτηθεί τόσο η πόλωση και ο διχασμός όσο και να ικανοποιηθούν οι βαθύτερες αντιλήψεις ενός τμήματος της τουρκικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου ανταγωνισμού που εμπεριέχει και τη διάσταση της πολιτιστικής αντιπαράθεσης με τη Δύση. Πέρα και πάνω από όλα, εργαλειοποιώντας ένα απαράμιλλο μνημείο ενότητας με οικουμενικό χαρακτήρα. Εξέλιξη που – μεταξύ άλλων – έπληξε τη θέση και το status του Φαναρίου, προκαλώντας χαμόγελα ικανοποίησης τόσο στο Πατριαρχείο Μόσχας όσο και στο Κρεμλίνο. 

Περισσότερα ΕΔΩ

WiFi4GR: 583,26% ακριβότερο το κόστος ανά κάτοικο σε σχέση με την ΕΕ

Κατά 583.26% ακριβότερα πληρώνει η χώρα μας την δράση WiFi4EU της Ε.Ε. για την δημιουργία ασύρματων δικτύων σε Δήμους. Την ώρα δηλαδή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση η δράση για την ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο κοστίζει μόλις 0.29 ευρώ ανά κάτοικο, στην χώρα μας κοστίζει 1.72 ευρώ ανά κάτοικο! Παράλληλα, ενώ στην Ευρώπη για τη δράση αυτή κάθε δήμος επέλεξε ελεύθερα τον ανάδοχο που ήθελε και συνεργάστηκε μαζί του για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα στην περιοχή του, στην χώρα μας επιλέχθηκαν τρεις μόλις ανάδοχοι, καταφέρνοντας νέα πλήγματα τόσο στην διαφάνεια και τον ανταγωνισμό, όσο και στην στήριξη της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά γιατί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που το 2021 προκήρυξε το έργο αυτό με στόχο την δημιουργία ενός δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο με 5600 access points σε 2500 σημεία, επέλεξε να αγνοήσει την καλή πρακτική της δράσης WiFi4EU, μέσω της οποίας είχαν ήδη εγκατασταθεί Access Point σε 312 δήμους της χώρας! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για το σοβαρό αυτό θέμα. 
Περισσότερα ΕΔΩ

Περιβάλλον: H Κυβέρνηση της «οικολογίας» καταστρέφει και τα ποτάμια

Συνεχίζοντας τις αναχρονιστικές αντιπλημμυρικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία «της υγείας και της οικολογίας» δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θέλει να επιλύσει. Ενώ οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες καλές πρακτικές αποδεχόμενες ότι ακόμα και τα ρυάκια αποτελούν κύτταρα ζωής, αφορίζουν το τσιμέντο, κατεδαφίζουν τους δρόμους, αποκαθιστούν τις διαδρομές του νερού κι επιδιώκουν την αντιπλημμυρική προστασία με φυσικά υλικά και ήπιες παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαλθεί να καταστρέψει τα ποτάμια. Ερασίνος, Πικροδάφνη, Μέγα Ρέμα Ραφήνας και Ποδονίφτης είναι ορισμένα μόνο από τα ιστορικά ποτάμια της Αττικής που έχει θέσει στο στόχαστρό της, ακόμη και παρά τις αντίθετες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, ιδίως σε εποχές Κλιματικής αλλαγής, είναι απαραίτητα. Αυτά ωστόσο πρέπει να κατασκευαστούν με εντελώς διαφορετική προσέγγιση που να συνάδει με τη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου, των προστατευόμενων περιοχών, του μοναδικού τοπίου και των σπάνιων ειδών ζωής. 
   

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

H Κυβέρνηση της... "υγείας και της οικολογίας" καταστρέφει και τα ποτάμιαΣχόλιο Γραφείου Τύπου για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού