Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν γίνει ροζ

Είναι ώρα ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και του λαού για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ο,τι και να ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για το Oruc Reis, δεν είναι μία αβλαβής διέλευση σε διεθνή ύδατα. Μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια η Ελλάδα έχει δυνητικά το δικαίωμα μονομερώς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να εξελίξει τα χωρικά της ύδατα το δικαίωμά της, την αιγιαλίτιδα. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μας λένε οι Τούρκοι ότι αυτό το δικαίωμα μας το περιορίζουν ανά πάσα στιγμή. Ό,τι και να λέει η Κυβέρνηση, προδίδει την αποσπασματικότητα και την έλλειψη στρατηγικής. Οι κόκκινες γραμμές του Αυγούστου, στα εθνικά θέματα, τον Οκτώβριο έγιναν ροζ, όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Θυμίζουμε δε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 η κυβέρνηση μείωσε τις αμυντικές δαπάνες και το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε την πρόταση. Δεχθήκαμε τότε κριτική για την στάση μας. Όμως βλέπαμε μπροστά και είχαμε αξιολογήσει πριν απ’ όλους την τουρκική δραστηριότητα ως απειλητική. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι ενστάσεις μας. Η Κυβέρνηση υποτίμησε την Τουρκία και σήμερα πληρώνουμε τις συνέπειες του “βλέποντας και κάνοντας”, σε συνδυασμό με την ατολμία της Ευρώπης. Πώς μπορούμε άραγε να περιμένουμε από τους συμμάχους μας να υπερασπιστούν τις θέσεις μας, όταν εμείς δεν το κάνουμε στην πράξη;

Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Βέμπερ – ο οποίος εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων – καταψήφισε την πρότασή μας για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, την οποία είχε βάλει στο τραπέζι πολύ νωρίτερα από τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Περισσότερα ΕΔΩ

Αναγνώριση, όχι άλλα χειροκροτήματα στους μαχητές του ΕΣΥ

Για άλλη μια φορά ζητάμε την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών και γενικότερα των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίοι, υπό δυσχερέστατες συνθήκες λόγω της πανδημίας και με κίνδυνο για τη δική τους υγεία, μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές.

Καταθέσαμε έτσι δύο τροπολογίες-προσθήκες στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που διεκδικούν: 

  • Την άμεση ένταξη στα Βαρέα-Ανθυγιεινά επαγγέλματα του συνόλου του προσωπικού που εργάζεται στο ΕΣΥ και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας.
  • Την χορήγηση σε αυτούς μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση την πανδημίας
  • Την αυτοτελή φορολόγηση των αμοιβών από εφημερίες του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η υπέρμετρη φορολόγηση τους. 

Είναι αυτονόητο πως καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να αποδεχθούν και να υπερψηφίσουν τις προτάσεις μας, διότι δεν αρκούν τα λόγια και τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια. Χρειάζονται πράξεις! Περισσότερα ΕΔΩ.

Δίκη Χρυσής Αυγής: πρόκληση η εισήγηση της Εισαγγελέως

Η εισήγηση της Εισαγγελέως της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι πρόκληση. Ευτυχώς που η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δεσμεύεται από αυτήν. Σημασία από τη μεριά του πολιτικού συστήματος έχει το επόμενο βήμα, δηλαδή να κλείσουμε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, στα στελέχη και τα μέλη της, ώστε να μην συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές. 

Όπως επανέλαβε σήμερα η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά “έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής με μοναδικό θέμα να συζητήσουμε νομοθετική παρέμβαση. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία σε αυτή την κατεύθυνση, που αποτελεί βάση διαλόγου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.”. Αναμένουμε την ανταπόκριση του κ. Τασούλα, Προέδρου της Βουλής.

Μητσοτάκης για γήπεδα: “εγώ, ένας άλλος”

Η απόφαση για τη διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία θεατών και η ανάκλησή της μόλις μέσα σε 24 ώρες «με εντολή Μητσοτάκη» είναι άλλο ένα δείγμα της προχειρότητας με την οποία πορεύονται στην Κυβέρνηση. Μόλις χθες έδιναν πράσινο φως για την παρουσία του 10% των φιλάθλων, σήμερα το πρωί το ανακάλεσαν. Είχαν όλο το καλοκαίρι να προετοιμαστούν, αλλά, όπως και με την κατάσταση στα σχολεία, η Κυβέρνηση πήγε διακοπές. Τελικά ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να ακυρώσει τον εαυτό του. Το «ράβε-ξήλωνε» αποδεικνύεται τελικά κανόνας αρρυθμίας του λεγόμενου “επιτελικού κράτους”.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.10.2020