Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Συμφωνία Ισπανίας – Τουρκίας: Αντίκειται στις αποφάσεις της ΕΕ

Η αμυντική συνεργασία Ισπανίας – Τουρκίας με τη σύναψη συμφωνιών για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αντίκειται στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς τα όπλα που περιλαμβάνονται σε αυτά στρέφονται ενάντια σε μια άλλη χώρα μέλος την Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα! Η στήριξη που παρέχει η Ισπανία στη Τουρκία του αυταρχικού Ερντογάν με εξοπλισμούς και άλλα μέσα, πέραν των αποφάσεων της Ένωσης, αντίκειται και στην ηθική που πρέπει να διέπει την εξωτερική πολιτική μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Καλούμε τον πρωθυπουργό Π.  Σάντσεθ  να την ξανασκεφθεί και να την τερματίσει.

Προϋπολογισμός 2022: Βαθαίνει τις ανισότητες, κρύβει περαιτέρω υστέρηση

Εντελώς αναντίστοιχος των κυβερνητικών πανηγυρισμών είναι ο Προύπολογισμός του 2022 που περιλαμβάνει αυξημένους φόρους 3,5 δισεκατομύρια ευρώ -τους οποίους θα πληρώσει και πάλι η πλειοψηφία των ελλήνων καταναλωτών-, μειώσεις δαπανών για την υγεία και την ανεργία και με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πενιχρά εισοδήματα. Η Κυβέρνηση που συνεχώς αυτοθαυμάζεται κι υπερηφανεύεται ότι το πακέτο στήριξης κατά των επιπτώσεων της πανδημίας είναι από τα πλέον υψηλότερα στον κόσμο, δεν μπορεί εξηγήσει γιατί είχαμε τη 3η βαθύτερη ύφεση στην ΕΕ το 2020 και μόλις τη 17η κατάταξη σε ανάκαμψη το 2021, δηλαδή κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ! Μάλιστα, η πολιτική συντήρηση που είναι διάχυτη και στον Προϋπολογισμό του 2022, κρύβει περαιτέρω οικονομική και κοινωνική υστέρηση για τους Έλληνες, νέες ανισοτήτες και κινδύνους. Το Κίνημα Αλλαγής που πάντα ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση, θα αναπτύξει την εναλλακτική του πρόταση, όπως την κατέθεσε στην ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο η αείμνηστη Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά!

Εκλογές Κινήματος Αλλαγής: Που μπορείτε να ψηφίσετε

Ανακοινώθηκαν τα 818 εκλογικά κέντρα για την Ελλάδα και τα 22 εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, στα οποία θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (εφόσον χρειαστεί).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα

Εκκρεμείς συντάξεις: Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων

Παρά τα όσα βαυκαλιζόταν ο Υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για τις εκκρεμείς συντάξεις, κατόρθωσε να ξεπεράσει ακόμη και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ότι αφορά την ταλαιπωρία των πολιτών για αναμονή απονομής συντάξεων. Προκειμένου μάλιστα η κυβέρνηση να καλύψει την αδράνεια της, επί 22 μήνες εξαγγέλλει «μέτρα» για την δήθεν επιτάχυνση απονομής συντάξεων, τροποποιώντας όμως επί τα χείρω την ισχύουσα νομοθεσία. Μάλιστα, επινοώντας τη θέση του project manager στον e-ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις και θεσμοθετώντας την έκδοση δήθεν εξπρές των συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να  «αγοράσει χρόνο» και υπόσχεται θεαματική μείωση των εκκρεμών συντάξεων το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν σε «βόμβα», καθώς φτάνουν τις 350.000, με μόλις 15,1% των αιτούντων να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και 14,3% προκαταβολή σύνταξης! Περισσότερα ΕΔΩ

Περιβάλλον: Καταστροφικές Πρακτικές για τα υδάτινα συστήματα

Το όραμα της κυβέρνησης για στρεβλή ανάπτυξη, εκμετάλλευση χωρίς μέτρο κι επιχειρηματικά συμφέροντα επιβεβαιώνει η πολιτική της για τα χερσαία ύδατα. Χωρίς κανέναν σεβασμό σε ποταμούς και ρέματα κι ενώ σε όλη την Ευρώπη επικρατεί η αποτσιμεντοποίηση και η φυσική ανάπλαση, στη χώρα μας συνεχίζονται οι καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος. Με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία, σχεδιάζονται διευθετήσεις με άφθονο μπετόν, γίνονται ισοπεδωτικές αποψιλώσεις, επεκτείνονται μπαζώματα και καλύψεις ενώ η ρύπανση συνεχίζεται. Απέναντι στα… περιβαλλοντικά θέσφατα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιλάμβαναν το τσιμέντωμα, το Κίνημα Αλλαγής με αφετηρία τα νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των υδάτινων συστημάτων, δεσμεύεται για την εφαρμογή των βέλτιστων Ευρωπαϊκών πρακτικών για τους δρόμους του νερού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η στήριξη της Ισπανίας στην Τουρκία αντίκειται στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΕΔΕΚΑΠ: Tα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής