Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Κανένα μέτρο για συνωστισμούς – Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Κατά την σημερινή συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τουρισμό, η Φώφη Γεννηματά τόνισε τα εξής: 

  • Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και το ΕΣΥ έφτασε στο όριό του, όπως και οι αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας. Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της, σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η αλήθεια παρά την προπαγάνδα. Απέτυχε να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις Κυβερνητικών στελεχών, δίχασε την επιτροπή των επιστημόνων και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Τώρα μπροστά στα δύσκολα ουσιαστικά παραιτείται από την ευθύνη της να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Πάρτε τα self tests και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Κανένας έλεγχος και κανένα μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού. Μόνο εμπόριο ελπίδας που δεν δίνει λύσεις.
  • Η επερώτηση μας έχει στόχο να προλάβουμε φέτος στον Τουρισμό, τα Κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις του 2020. Να πάρουμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην χάσουμε και πάλι τα 14 δις που απωλέσαμε πέρυσι σε σχέση με τα έσοδα του 2019. Να μην επιτρέψουμε να ζήσουμε αυτό που έγινε στα Βόρεια σύνορα μας το καλοκαίρι, όπου δεν υπήρξε κανένας υγειονομικός έλεγχος, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα στην Β. Ελλάδα. 
  • Προβλέψατε 8 δις ευρώ έσοδα και φτάσαμε μόνο στα 4 δις. Άνοιγμα άνευ όρων των χερσαίων συνόρων. Ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου. Εξήγγειλε η Κυβέρνηση το άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαΐου. 
  • Ερωτώ: Υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει προετοιμασία; Είναι έτοιμα και έχουν αποσταλεί σε όλες τις επιχειρήσεις τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν; Υπάρχουν εκτιμήσεις για την ροή του τουρισμού στην χώρα μας για τον Μάιο και Ιούνιο ; Πόσο κόσμο για παράδειγμα περιμένουμε στους δύο πρώτες μήνες; Έχετε λάβει μέτρα για να αντέξουν οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν; Θα επιδοτήσετε τα πάγια έξοδα τους , θα στηρίξετε την ρευστότητα τους;
  • Καταθέτω πέντε συγκεκριμένες προτάσεις, άμεσης εφαρμογής:

1. Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό, 2.Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια & για όσους επισκέπτες δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ, 3. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021 & Αναστολή του μέτρου του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, 4. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με βάση το σχέδιο που πέρυσι κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, 5. Στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό-εστίαση που σήμερα βιώνουν την ανασφάλεια. 

  • Όπως γνωρίζετε εμείς δεν μένουμε στην κριτική. Πρώτο μέλημα μας είναι να κρατήσουμε μέσα στις δύσκολες συνθήκες όρθια την κοινωνία και ζωντανές τις επιχειρήσεις. Ειδικά στον Τουρισμό που είναι σημαντικός παράγοντας για το ΑΕΠ και την απασχόληση. Αν η Κυβέρνηση ακολουθήσει τις προτάσεις μας, οι μεγάλοι κερδισμένοι δεν θα είμαστε εμείς ως κόμμα, θα είναι ο Τουρισμός, η απασχόληση, η πατρίδα μας».

Περισσότερα ΕΔΩ και βίντεο ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά με ΟΛΜΕ: Διευρύνθηκαν οι εκπαιδευτικές ανισότητες

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Πιο αναλυτικά:

«Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Στη σκιά της πανδημίας ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων, από την υπόθεση των κολλεγίων, την αποδόμηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως την εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με αλαζονεία και αυταρχισμό. Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών. Τώρα με στόχο την κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, αλλά και την σοβαρή προετοιμασία για την νέα περίοδο καταθέτουμε τις εξής 4 προτάσεις:

  • Είναι αναγκαίο μετά το Πάσχα ν’ ανοίξουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία.
  • Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
  • Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
  • Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες».

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι κερδοσκόπησαν και ποιοι θα αποκτήσουν έλεγχο;

Σκανδαλώδεις για το δημόσιο συμφέρον είναι οι επιπτώσεις της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, με τα ερωτήματα να πληθαίνουν σχετικά με το ποιοι κερδοσκόπησαν από τις αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση με την ανοχή της κυβέρνησης αλλά και το ποιοι θα αποκτήσουν το έλεγχο της τράπεζας τώρα. Η κυβέρνηση, αντί να ακολουθήσει το χρέος της και να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τους Έλληνες φορολογούμενους, που στήριξαν με δικά τους χρήματα την Τράπεζα Πειραιώς, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της επέτρεψε να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά πολύ πάνω από 2 δις ευρώ, ενώ αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με τρόπο που εξανεμίζει και κάθε πιθανότητα να μπορέσει να μετριαστεί ένα μέρος της ζημίας! Η κυβέρνηση, πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα αποκτήσουν είτε παλιοί είτε νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς τη διοίκησή της και το τεράστιο ενεργητικό της έναντι πινακίου φακής, ενώ παράλληλα καλείται να απαντήσει και να ερευνήσει αν επενδυτές κερδοσκόπησαν εκμεταλλευόμενοι τις αποφάσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, του ΤΧΣ και της ίδιας. Για το χρονικό των ενεργειών που οδήγησαν στη ραγδαία αποκλιμάκωση της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, δείτε ΕΔΩ

Χωρίς σύνταξη χιλιάδες ασφαλισμένοι λόγω οφειλών

Η κυβέρνηση, ενώ η χώρα εδώ κι έναν χρόνο βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού μετά την ήδη δύσκολη δεκαετή οικονομική κρίση, δεν φαίνεται πρόθυμη να βοηθήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους -μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοτελώς απασχολούμενους)- οι οποίοι παρόλο που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους λόγω οφειλών, έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 25-30 χρόνια εισφορών στο Ταμείο τους καθώς και το 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ αποδεδειγμένα πια ένα μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων που θεσμοθετούνται, τελικά χάνεται. Η κυβέρνηση θα μπορούσε πέραν άλλων, να μεριμνήσει επί αυτού και στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την πρόβλεψη δημιουργίας προγράμματος για υποβοήθηση όσων έχουν συμπληρώσει τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις συνταξιοδότηση. Περισσότερα ΕΔΩ

Υποχρέωση της Πολιτείας η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη

Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, του γενναίου αγωνιστή, του ακέραιου και συνεπούς δημοκράτη που με οδύνη αποχαιρετήσαμε στις 24 Ιανουαρίου 2021. Με ερώτησή τους, επισημαίνουν ότι η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του αγαπητού συντρόφου, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, στοιχείο που ενδεχομένως να δίνει νέα διάσταση στην επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με την έντονη αντιδικτατορική δράση, είναι ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εκείνοι που του επιτέθηκαν είναι άτομα που ήταν οργανωμένοι στη «Χρυσή Αυγή». Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 16.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 20.04.2021