Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Εμβολιασμοί: Ζητούνται απαντήσεις από την Κυβέρνηση

Καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση για τη διαδικασία εμβολιασμού για τον κορονοϊό ζητάει το Κίνημα Αλλαγής, με ερώτηση που είχε καταθέσει ο τομεάρχης Υγείας και βουλευτής, Ανδρέας Πουλάς και συζητήθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ζητούνται απαντήσεις:

  • Για τις ποσότητες των εμβολίων που θα έρθουν έως το τέλος Ιανουαρίου στη χώρα μας, από την Pfizer και τη Moderna, που είναι οι δύο μόνες εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί έως σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
  • Για το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και τον τρόπο στελέχωσής τους.
  • Για τους λόγους για τους οποίους η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στον σταθερό ρυθμό των 8.000 εμβολιασμών ημερησίως, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.
  • Για στοιχεία σχετικά με το πόσοι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα από τους 102.521 που υπηρετούν στο ΕΣΥ και πότε θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους, καθώς και το σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών.
  • Για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό περιοχών με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.
  • Για την εξοικονόμηση και τη σωστή διαχείριση των αποθεμάτων των εμβολίων. 
  • Για το αν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει έλλειψη σε σύριγγες και βελόνες στη χώρα μας.

Καταγγελία Ζέφης Δημαδάμα: Να πέσει φως – Ο αγώνας αυτός μας αφορά και μας χρειάζεται όλους και όλες

Από την πρώτη στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε στις καταγγελίες για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, είπαμε χωρίς περιστροφές ότι πρέπει να σπάσει το απόστημα. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τις αντίστοιχες καταγγελίες της Ζέφης Δημαδάμα, όπως τη διαβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχε μαζί της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Πρέπει να σπάσει η σιωπή. Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή, είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες.

Πότε επιτέλους θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ;

Επιμείναμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε: οι μαχητές της πρώτης γραμμής, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το γενικότερα το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού θα πρέπει να επιβραβευτούν έμπρακτα με την ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Αναλάβαμε ως Κίνημα Αλλαγής σχετικές πρωτοβουλίες, με την κατάθεση τροπολογιών, αλλά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αδιαφόρησαν. Το ζήτημα επανέφεραν με ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης. Όμως, από την πλευρά της κυβέρνησης δόθηκαν και πάλι αόριστες απαντήσεις, καθώς αναγνωρίστηκε μεν το δίκαιο του αιτήματος, αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε ο χρόνος υλοποίησης της σχετικής πρωτοβουλίας και ειπώθηκε ότι οι έκτακτες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με μόνιμα μέτρα. Επίσης, ως προς το αίτημά μας ν’ αναγνωριστεί ο θάνατος των υγειονομικών από τον κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, ειπώθηκε ξανά γενικά κι αόριστα ότι η κυβέρνηση εξετάζει την υλοποίησή του στο μέλλον. Εμείς, θα επανέλθουμε. Ζητώντας όχι λόγια, αλλά πράξεις άμεσα!

Αστικές συγκοινωνίες: δίπλα στους εργαζόμενους για τον εκσυγχρονισμό τους

Δίπλα στους εργαζομένους των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στηρίζοντας τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του Οργανισμού και την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν. Σήμερα το πρωί, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, επισκέφθηκε γι’ αυτό το λόγο το αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΟΣΥ στου Ρέντη. Τονίστηκε η πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής για δημόσιο και κοινωνικό ρόλο και χαρακτήρα των οδικών συγκοινωνιών, η ανάγκη για ανανέωση του στόλου με αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, η ανάγκη για αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, καθώς και το μείζον ζήτημα που αφορά στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων της ΟΣΥ. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για την άμεση στήριξη των ανθρώπων της ΟΣΥ με την αξιοποίηση της Ιατρικής Υπηρεσίας της εταιρίας για τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου που θα αναλάβει τον εμβολιασμό των εργαζομένων των οδικών συγκοινωνιών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Περιφέρεια Αττικής: καταγγελίες για “σκανδαλώδη” συμπραξη Πατούλη – Δούρου

Την ανάγκη άμεσης διερεύνησης των καταγγελιών για σκανδαλώδη ανάθεση της νομικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Αττικής για τις υποθέσεις της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και της καταστροφικής πλημμύρας στη Μάνδρα, μετά από καταγγελίες μελών της Περιφερειακής Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του κ. Σγουρού, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι η Διοίκηση του κ. Πατούλη, με τη σύμπραξη της κ. Δούρου και της παράταξής της, ενέκριναν την περασμένη Παρασκευή αμοιβή 297.600 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο, για να εκπροσωπήσει δικαστικά την Περιφέρεια Αττικής στις ανωτέρω υποθέσεις. Το ποσό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αφορά μόνο τον πρώτο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεων και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δικών. Απορίες γεννά επίσης το γεγονός πως η ανάθεση φέρεται ότι έγινε κατά παράβαση του νόμου και των οριζόμενων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς καταγγέλλεται ότι υπήρξε παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 20.1.2021