Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας

«Δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της ΝΔ, επειδή φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο» τόνισε σήμερα μιλώντας στο ράδιο Θεσσαλονίκη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε:

Ενεργειακή κρίση

«Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την πρόταση τους κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε: πλαφόν στη χονδρική. Αυτό σημαίνει απόφαση Βρυξελλών. Αντίθετα, εγώ υποστηρίζω το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν».

Σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών

«Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας –Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Για μια εποχή πραγματική κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

«Είδα ένα συνέδριο, όπου αποθεώθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι προοδευτικό ένα κόμμα που αποθεώνει έναν πολιτικό, του οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής; Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο […]. Πάρα πολύ δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν τον κ.Μητσοτάκη για να φύγει ο κ.Τσίπρας και τώρα έχουν απολύτως απογοητευτεί. Βλέπουν μια κυβέρνηση, όπου για όλα αποφασίζει μια κλειστή παρέα του Μαξίμου».

«Ανανέωση – ενότητα – πολιτική αυτονομία»

«Την ενότητα τη συμβολίζω με την συμπεριφορά μου. Όλοι κατάλαβαν ότι οι εσωκομματικές εκλογές τελείωσαν το βράδυ εκείνης της Κυριακής του Δεκεμβρίου. Την ανανέωση την συμβολίζω όχι μόνο ηλικιακά, αλλά ηθικά και πολιτικά. Θέλω ανθρώπους όλων των γενεών αρκεί να είναι πολιτικά πρόσωπα με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και γνώσεις στον τομέα τους».

Περισσότερα ΕΔΩ

Προσβλητικές & απρεπείς αναφορές συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Φώφη Γεννηματά

Κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έγιναν προσβλητικές κι απρεπείς αναφορές σε βάρος του Κινήματος και της Φώφης Γεννηματά σε σχέση με τη στάση της απέναντι στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά αυτές χειροκροτήθηκαν κι από συνέδρους. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος σχολίασε σχετικά: «Γεγονός 1: Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις. Γεγονός 2: Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν εκεί. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας… ξεχωριστό νόημα στις λέξεις «Προοδευτική Συμμαχία». Γεγονός 3: Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνια την πολιτική. Δεν την άγγιζαν μικρότητες. Γεγονός 4: Η συμμαχία πιο πολύ τοξική φαίνεται παρά προοδευτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει έστω και τώρα να επανορθώσει». Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος

Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Κυβέρνησης με την ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η χωρίς διαγωνισμό ανάθεση του έργου της λειτουργίας των άγονων γραμμών, με το δώρο των 750 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, μετά τα 250 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια της πρώτης ανάθεσης από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Μετά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχε πουλήσει την Ελληνική Κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το εξευτελιστικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ, ούτε οι πανηγυρισμοί της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., μπορούν να διαγράψουν την πραγματικότητα, μιας σκανδαλώδους στην ουσία σύμβασης, αλλά και την απουσία του ανταγωνισμού για το μεταφορικό έργο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Το Ελληνικό Δημόσιο επιδοτεί με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, μια ιταλική κρατική εταιρεία για τις άγονες γραμμές, πολλές από τις οποίες δεν είναι πλέον άγονες. Περιμένουμε ακόμη απαντήσεις για το σύνολο των ερωτήσεων, που εδώ και δύο χρόνια έχουμε θέσει προς την Κυβέρνηση, όπως και στα σχετικά έγγραφα. Περισσότερα ΕΔΩ

Νομοσχέδιο Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ανάγκη για ισχυρή εθνική στρατηγική

Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας σε συνδυασμό με τη στρατηγική της θέση ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ την καθιστούν εν δυνάμει πρωταγωνιστή στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου. Η βασικότερη ωστόσο προϋπόθεση για αυτό, είναι να αναπτύξει ισχυρή εθνική στρατηγική και γραμμή για το πώς κινείται. Έτσι, θα αξιοποιήσει τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς και θα ενισχύσει την παρουσία και τον ρόλο της στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τα μνημόνια που αφορούν την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας Ασφάλειας αλλά και τη σχέση με το ΝΑΤΟ, έρχονται σε μια περίοδο που πραγματικά η συμμετοχή της Τουρκίας μας προβληματίζει. Κι αυτό γιατί η Τουρκία προσπαθεί να ωφεληθεί από την νέα διεθνή κρίση και δεν έχει εγκαταλείψει τις αναθεωρητικές της βλέψεις, συνεχίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Έτσι, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιφυλασσόμαστε επί της κύρωσης των σχεδίων για τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Τουρκία και ζητάμε μεταξύ άλλων να διασφαλιστεί ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων για να αποφύγουμε μελλοντική απαξίωση του δικού μας από ενέργειες της άλλης πλευράς. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Πρωτοβουλίες αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζεται για αύριο Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 η παρακάτω κομματική δράση:

Τήνος-Συνέλευση Μελών, Ξενοδοχείο «Ωκεανίς» (Παραλία Χώρας Τήνου)

  • Ώρα 18.00 
  • Ομιλητής: Μάρα Κουκουδάκη – Μέλος ΚΠΕ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

H Κυβέρνηση της... "υγείας και της οικολογίας" καταστρέφει και τα ποτάμια