Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αγώνας ζωής για να σπάσουμε τον φόβο για το εμβόλιο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος την ενημέρωσε για μία σειρά ζητημάτων, όπως την ανασύνταξη της Δημοκρατικής Παράταξης, το νέο αγώνα ζωής που θα δώσει το κόμμα για τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος, την πρωτοβουλία του ίδιου για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αλλά και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Έπειτα από τη συνάντησή τους, ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ευχαρίστησα την αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συνομιλήσουμε σήμερα. Την ενημέρωσα για την προσπάθεια που θα κάνουμε για να ανασυνταχθεί η Δημοκρατική Παράταξη ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Επίσης την ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που πήρα χθες να θέσω ξανά το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ώστε να υπάρξει επιτέλους εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία […]. Ακόμη, ενημέρωσα την αξιότιμη Πρόεδρο ότι ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης για το μεγάλο ζήτημα του εμβολιαστικού προγράμματος. Η παράταξή μας θα δώσει έναν αγώνα ζωής, ώστε να βελτιωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα και εδώ, από το Προεδρικό Μέγαρο, εκλιπαρώ όσους Έλληνες πολίτες δεν έχουν αξιοποιήσει το μεγάλο αυτό δώρο της επιστήμης να το κάνουν. Είναι η μόνη και η σημαντικότερη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία […]. Τέλος, το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες, την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της πανδημίας. Πρέπει αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης από «Σωτηρία»: Η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης» διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Από την ενημέρωση που είχαμε εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όπως είναι άλλωστε και τα στοιχεία του ECDC. Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο. Σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία που έχουμε 17 διασωληνωμένους, ένας μόνο είναι εμβολιασμένος. Σήμερα στην Πορτογαλία έχουμε 15 νεκρούς κάθε μέρα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 100, διότι εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άρα είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης. Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη. Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Βίντεο ΕΔΩ

Προϋπολογισμός 2022: Θέμα βιωσιμότητας δραστηριοτήτων & επιβίωσης οικογενειών

Την διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τους πολίτες σε πολλαπλά, καθημερινά αδιέξοδα, αντανακλά (και) ο Προϋπολογισμός του 2022. Παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να πείσει ότι είναι δεδομένη η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, οι άνθρωποι της αγοράς, της πραγματικής οικονομίας, της εργασίας και της παραγωγής, έχουν εντελώς άλλη άποψη. Με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα ύψη αλλά και τα αδιέξοδα του λιανεμπορίου και της εστίασης, τίθεται πια θέμα επιβίωσης οικογενειών. Χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος, απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων αλλά και των νοικοκυριών. Την ίδια ώρα, η χρηματοδότηση του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, παρά τις τεράστιες φυσικές καταστροφές, ουσιαστικά το περιορίζει στις πάγιες λειτουργικές του ανάγκες. Είναι πια σαφές, ότι ο κατατεθείς Κρατικός Προϋπολογισμός, δεν είναι σε θέση ούτε να προβλέψει, ούτε και να υποστηρίξει τις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που χρειάζεται η χώρα. Με αστεία ποσά για την γεωργία και ισχνή χρηματοδότηση για την κτηνοτροφία και την αλιεία, φαίνεται πως εξυπηρετεί μόνο αριθμούς. Για το Κίνημα Αλλαγής όμως, τον γνήσιο εκφραστή της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης που έχει την τιμή να φέρει την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και του έργου του, τους Προϋπολογισμούς τους χτίζουν οι άνθρωποι.

Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Συντάξεις: Κομματική… «θεομηνία» στον ΕΦΚΑ

Να απεκδύεται των ευθυνών της συνεχίζει η Κυβέρνηση για την αποσάθρωση του Δημόσιου Τομέα που έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων. Ενδεικτικό παράδειγμα η ενέργεια του υπουργού Εργασίας ενόψει εορτών να ανακαλέσει οριζόντια όλες τις άδειες του προσωπικού του ΕΦΚΑ, τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο δήλωνε ότι οι υπάλληλοι πέτυχαν ρεκόρ απόδοσης συντάξεων το προηγούμενο δίμηνο! Περισσότερα ΕΔΩ

Ενεργειακή κρίση: Προοδευτική λύση η ενεργειακή ανεξαρτησία

Την παλιά, συντηρητική συνταγή του κρατισμού και της παγίδευσης των πολιτών – ψηφοφόρων σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς καμία προοπτική, επέλεξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Με την προσωρινή λύση των επιδοτήσεων, όσα λεφτά και να δώσεις, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται στη ρίζα του. Μάλιστα, η απόλυτη εξάρτηση των νοικοκυριών από το κράτος φαίνεται ότι αρέσει τόσο πολύ στην Κυβέρνηση που σχεδιάζει να δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό επιδότησης για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν το Σεπτέμβρη, όπως προτείναμε, η Κυβέρνηση είχε διαθέσει αυτό το 1 δισ. ευρώ για να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα τα νοικοκυριά, με τη δική τους παραγωγή από φωτοβολταϊκά συστήματα, σήμερα πάνω από 400.000 ευάλωτα νοικοκυριά θα είχαν 3.500 kWh δωρεάν ηλεκτρισμού κάθε χρόνο για 30 χρόνια.

Εκδικητική πορνογραφία: Αναγκη για δημιουργία εργαλείων ελέγχου ανεπιθύμητου περιεχομένου

Με αφορμή την «εκδικητική πορνογραφία» γνωστού τηλεπαρουσιαστή σε βάρος πρώην συντρόφου του, είναι σαφές ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τη νέα μορφή κακοποίησης που διασύρει τις γυναίκες και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Πρόκειται για μια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης διαμέσου του Διαδικτύου, που φέρει ίδια χαρακτηριστικά και επιπτώσεις με τη σεξουαλική κακοποίηση. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των νέων παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Μέτρα πρόληψης αλλά και μέτρα αναβάθμισης των ποινικών χαρακτηριστικών των πράξεων αυτών και αύξηση των ποινών τους. Είμαστε υπέρ της συζήτησης για την αναβάθμιση της πράξης της εκδικητικής πορνογραφίας από πλημμέλημα σε κακούργημα. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Κ.Ο.

Αύριο Σάββατο 18/12 και ώρα 11.45’, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η εκδικητική πορνογραφία διασύρει τις γυναίκες και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τουςΝίκος Ανδρουλάκης: «Ο Χιλιανός λαός απέδειξε ότι θέλει την αλλαγή από το υπάρχον καθεστώς και ελπίζει σε μία δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»