Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Τα νοσοκομεία χρειάζονται στήριξη, πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα

«Το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ηρωική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του» σημείωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», όπου συζήτησε με τους εργαζομένους για τις σοβαρότατες ελλείψεις του, ως συνέπεια της κυβερνητικής ολιγωρίας. Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά: «Τα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα. Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επιπλέον, χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Είμαστε σήμερα εδώ για να το αναδείξουμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. Γιατί μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία».

Βίντεο ΕΔΩ

Ταμείο Ανάκαμψης: Παρά το show, τα κονδύλια θα πάνε πάλι σε λίγους

Η κυβέρνηση, αφού χθες έκανε νόμο του κράτους την εργασιακή ζούγκλα, σήμερα επέλεξε για το Ταμείο Ανάκαμψης να εργαλειοποιήσει επικοινωνιακά την Αρχαία Αγορά, ένα μέρος υψηλού συμβολισμού για την δημοκρατία μας, προκειμένου να κρύψει τη δυσανεξία της στον δημόσιο πολιτικό διάλογο. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε και σήμερα ότι το κυβερνητικό σχέδιο επικεντρώνεται στους λίγους, και στους εκλεκτούς της Κυβέρνησης και γι’ αυτό επέλεξε το επικοινωνιακό show με τους Υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του. Παρ’ ότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του, ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει συστηματικά τον διάλογο, κρύβοντας ότι το σχέδιό του δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας καθώς πάλι απουσιάζει η στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αγροδιατροφικό τομέα και τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, και το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή! Το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει ήδη ζητήσει η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, απαιτεί να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή.

Περισσότερα ΕΔΩ

Η κυβέρνηση στοχεύει στην διάλυση της ΕΑΒ

Να επιβεβαιώσει με κραυγαλέο τρόπο τις πρόσφατες καταγγελίες της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σχετικά με την πλήρη κυβερνητική εγκατάλειψη της ΕΑΒ, έρχεται σήμερα η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης, στην εταιρεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που δήθεν “μεριμνά” για το μέλλον της εταιρείας, έθεσε το δίλημμα ότι αν η εργολαβική εταιρεία δεν αναλάβει το έργο σε κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16, τότε θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά! Αντί η κυβέρνηση να αναπτύξει σχέδιο για το μέλλον της ΕΑΒ που καταδίκασε σε διετή απραξία, με απαράδεκτους εκβιασμούς ρίχνει τις ευθύνες για την άσχημη κατάσταση της εταιρείας στους εργαζόμενους. Έτσι, μετά την αρνητική συμβολή του κ. Γεωργιάδη στην ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο ίδιος αποφασίζει να «γκρεμίσει» και τα θεμέλια της ΕΑΒ. Όμως, όσο και να ελπίζουν στη διάλυση της ΕΑΒ, επειδή υπερασπίζονται τα συμφέροντα ανταγωνιστών της εταιρείας, το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί κυματοθραύστης στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους! Περισσότερα ΕΔΩ

Αθλητισμός: Να εξαλειφθεί το φαινόμενο της αθλητικής βίας

Με τρόπο μη αποτελεσματικό επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει και το σοβαρό πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αφού αντιμετωπίζει πλήρως μονοδιάστατα το φαινόμενο της αθλητικής βίας που πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί. Με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο επαναφέρει ως μέτρο πίεσης, το ιδιώνυμο αδίκημα, δηλαδή την αδυναμία μετατροπής ή αναστολής των ποινών. Η αυστηροποίηση των ποινών ωστόσο, που παρουσιάζεται ως η μόνη λύση στο σύνθετο αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει και κοινωνικές διαστάσεις, δεν αρκεί. Αντιθέτως, χρειάζεται να καλλιεργηθεί μια διαφορετική κουλτούρα στην κοινωνία, που θα ξεκινά μέσα από το σχολείο. Ώστε να προάγεται η ευγενής άμιλλα, η διαφάνεια στον αθλητισμό. Αυτό που απαιτείται είναι εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις λέσχες φιλάθλων έτσι ώστε να λειτουργούν νόμιμα, να είναι αναγνωρισμένες από τις ομάδες και η μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων να γίνεται με τρόπο σαφή και γνωστό, για να έχουμε επιτέλους αγώνες με φιλάθλους και των δύο ομάδων κι όχι άδειες κερκίδες. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ταμείο Ανάκαμψης: «Πολύ μεγάλο show για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους!»Καμία μέριμνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους