Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Κακοκαιρία «Μήδεια» και το επιτελικό κράτος “μαϊμού”

Η ένταση της «Μήδειας» ήταν γνωστή εδώ και μέρες και στα λόγια η κυβέρνηση ήταν έτοιμη. Χρεοκόπησε, όμως, στην πράξη. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες. Επί δύο μέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους! 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του Στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δέντρα. Ομολόγησαν την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες. Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Είναι πρωταθλητές στα λόγια, αλλά τελευταίοι στην προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού! Φαίνεται ότι από την περίφημη “επανίδρυση του κράτους” που υποσχόταν παλιότερα η Νέα Δημοκρατία, περάσαμε στην φάρσα της επιτελικής ανικανότητας. Συγχαίρουμε πάντως το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, αλλά επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Ενεργειακές Κοινότητες: Άμεση ανάγκη η αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής με άμεσα μέτρα στήριξης

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη την ανάγκη να στηριχθεί ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων κι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα στις περιοχές της «Δίκαιης Μετάβασης» (Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη), αλλά και στα νησιά. Έχουμε επίσης διαφωνήσει με τον παραγκωνισμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Για εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής, οι Ενεργειακές Κοινότητες συνδέονται με την Ενεργειακή Δημοκρατία σε έργα ΑΠΕ και με το ζήτημα της Ενεργειακής Φτώχειας σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Ενεργειακή Δημοκρατία στην πράξη σημαίνει διεύρυνση της βάσης των παραγωγών ενέργειας και όχι συγκέντρωση σε μεγάλους παίχτες. Θέλουμε τις Ενεργειακές Κοινότητες σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου στην ενεργειακή μετάβαση, όπως τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτη υπογράφουσα την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά. Με την ερώτηση, το Κίνημα Αλλαγής ζητάει την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις Ενεργειακές Κοινότητες και την «διάχυση» της ρευστότητας των πόρων που θα διατεθούν για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και για την εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους, με συνδυασμό περιβαλλοντικών, κοινωνικών, και οικονομικών κριτηρίων.

Δικαιοσύνη: Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την «ενοχλητική» πρόσβαση των πολιτών στην έννομη προστασία

Η κυβέρνηση ξαναχτυπά και βάσει «κόφτη» στην έκταση των δικογράφων ενώπιον του ΣτΕ, απειλώντας με βαρύτατες κυρώσεις και αρνησιδικία. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η αντισυνταγματική επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και η προσπάθεια να «εξαφανιστούν» μέσα σε τυπικούς λόγους και ασφυκτικές προθεσμίες οι υποθέσεις του ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίσης, η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια της πρότασης περί χρονικού περιορισμού των αγορεύσεων ενώπιον του ΣτΕ και της εκτενούς φιλολογίας περί περιορισμού της διάρκειας της αγόρευσης ακόμα και στα ποινικά ακροατήρια, με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω ν’ αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας. Δηλαδή, η κυβέρνηση αποσκοπεί στον περιορισμό της «ενοχλητικής» πρόσβασης των πολιτών στην έννομη προστασία. Ενοχλητικής για την ίδια, τις τράπεζες και τους πάσης φύσεως «επενδυτές». Εκεί άλλωστε αποσκοπεί και η προκλητική αδιαφορία και απάθεια που επί ένα έτος επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα στήριξης των μικρών και μεσαίων αυτοπασχολούμενων δικηγόρων.

Αθλητικές Ομοσπονδίες: Ο επικίνδυνος κ. Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο επικίνδυνος κ. Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες, με την ανοχή του πρωθυπουργού. Χθες, την τελευταία στιγμή, κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία καταργεί στην ουσία τα συνταγματικά δικαιώματα και παραβιάζει με ωμό τρόπο τα καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με στόχο να παρέμβει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που έχουν ήδη προκηρυχθεί, καθώς αλλάζει τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους και καταργεί τις Εφορευτικές Επιτροπές, όπως προέβλεπε προηγούμενος δικός του νόμος που είχε ψηφιστεί. Επίσης, ορίζει μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των εκλογών.

Με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω της «Μήδειας» και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό μόνιμα κλειστό, ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να ταλαιπωρεί και να καταδυναστεύει τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 16.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.2.2021