Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά στη Βουλή: “Είστε μεταρρυθμιστές αλά καρτ, ανάλογα με τα συμφέροντά σας”

«Ξαναβρίσκουμε τη σχέση μας με τις προοδευτικές δυνάμεις, με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Και είναι θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά» τόνισε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη σημερινή συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, που αλλάζει ολοκληρωτικά τον χάρτη της Εργασίας. Ειδικότερα:

Εμβόλιο AstraZeneca

  • «Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το Astra Zeneca και ποια είναι τα νέα επιστημονικά δεδομένα με τα οποία η επιτροπή άλλαξε την εισήγησή της. 
  • Συνδέεται η τότε απόφαση σας για την χορήγηση του ,με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που κάνατε, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας; Να μας πείτε. 
  • Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο για ανοσία. Σχέση που την υπονομεύετε».

Εργασιακό νομοσχέδιο

  • «Απορρυθμίζετε τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνετε τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύετε τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύετε τους ασύδοτους εργοδότες.
  • Στηρίζετε μας λέτε τον εργαζόμενο: Η πραγματικότητα είναι ότι νομιμοποιείτε την εργασιακή ζούγκλα, ευνοείτε τους ασύδοτους εργοδότες και παρεμποδίζετε το δικαίωμα της απεργίας
  • Προστατεύετε μας λέτε την εργασία: Η πραγματικότητα είναι ότι παρεμποδίζετε το δικαίωμα της απεργίας και την ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Είναι μας λέτε ευρωπαϊκές πρακτικές. Μα σε όλη την Ευρώπη προωθούνται νέες πολιτικές προστασίας των εργαζόμενων. Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και ο Πρόεδρος Biden.
  • Σεξουαλική παρενόχληση: Ενώ το ξέρετε ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι μία μορφή κατάχρησης εξουσίας και συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, έρχεστε και στοχοποιείτε μόνο τους συνδικαλιστές»

«Είμαστε απέναντι, καταψηφίζουμε αυτό το Νομοσχέδιο και τα άρθρα που αποτελούν τον πυρήνα της Κυβερνητικής πολιτικής. Και αν σήμερα η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αποτελεί σαφή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας η κατάργηση του αμέσως όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν. Συσχετισμοί που αρχίζουν να αλλάζουν. Στο Κίνημα Αλλαγής ανοίγουμε έναν νέο -εναλλακτικό και αυτόνομο- δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού. Μακριά από τις αποτυχημένες σκληρές συνταγές της λιτότητας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης της εργασίας, της διεύρυνσης των ανισοτήτων»

Βίντεο ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η Κυβέρνηση διαλύει το εργατικό δίκαιο

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την προσφιλή του τακτική, όπως έφερε πέρσι το Αντι-περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο, έτσι φέρνει και φέτος, αυτήν την κρίσιμη συγκυρία μετά την πανδημία, ένα Αντι-εργατικό Νομοσχέδιο, με το οποίο εξαπολύει ευθεία επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Μιλώντας τάχα για προστασία εργαζομένου, νομοθετεί ημερήσια εργασία ακόμη και 10 ώρες, όταν το επιθυμεί ο εργοδότης και χωρίς αύξηση αποδοχών, με την υπερωρία να γίνεται ρεπό ή μείωση κατά αντιστοιχία του ωραρίου εντός 6μήνου! Σε ποια προστασία αναφέρονται όταν φέρνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και μετατρέπουν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή; Αδιαφορώντας για τις ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία, και τις αλλαγές που επιφέρουν η τεχνολογία και η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ΝΔ απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται την «ανάπτυξη» με όρους ασυδοσίας των ισχυρών και εκμετάλλευσης των αδύναμων. Το νομοσχέδιο «Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί: δεν λαμβάνει υπόψη τον άνθρωπο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία! Ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων με την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών, επιχειρεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που στον πυρήνα του είναι καταστροφικό για τα εργασιακά δικαιώματα. 

Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 15.06.2021Στόχος της Κυβέρνησης, η διάλυση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας