Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Η Ν.Δ. ακολουθεί τις καθεστωτικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός» διαμήνυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της ομιλίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τονίζοντας την αυτόνομη πορεία του Κινήματος που προχωρά «δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, την Ν.Δ» και «απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις διακριτές ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές». Πιο συγκεκριμένα:

Πανδημία

 • Η Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η αλήθεια, παρά την προπαγάνδα. Κάθε μέρα έχουμε χιλιάδες κρούσματα, οι διασωληνωμένοι αυξάνουν ακόμη και εκτός εντατικών, δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται και το ΕΣΥ βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο. 
 • Οι άνθρωποι του συστήματος υγείας είναι εξουθενωμένοι, ρίχτηκαν στη μάχη ως αναλώσιμοι. 
 • Οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας.

Οικονομία

 • Τα μέτρα στήριξης που παίρνει η Κυβέρνηση, όχι μόνο είναι ανεπαρκή, όχι μόνο δεν επικεντρώθηκαν στους μικρομεσαίους, στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όσους έχουν ανάγκη, αλλά και δεν προσφέρουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
 • Τώρα ξεκινούν με το εργασιακό νομοσχέδιο που προαναγγέλλουν την επίθεση στους εργαζομένους με ένα ωράριο-λάστιχο και την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και μάλιστα με απλήρωτες υπερωρίες.
 • Η Κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά το διάλογο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που ξεπερνά τη δική της θητεία. Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Ελληνοτουρκικά

 • Πέρα από το αυτονόητο, την διατύπωση των θέσεων της χώρας μας από τον Υπουργό Εξωτερικών κατά την συνέντευξη με τον κ. Τσαβούσογλου, προκύπτουν ερωτηματικά.
 • Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση. 
 • Είναι αρνητικό ότι ξεκίνησε η συζήτηση με την ΕΕ για θετική ατζέντα για την Τουρκία χωρίς η Τουρκία να έχει αναλάβει καμία απολύτως δέσμευση. 

Κίνημα Αλλαγής

 • Για την εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου και του τακτικού συνεδρίου μας, πρόσφατα στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε ομόφωνα ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος.
 • Θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες. 
 • Να επιδιώξουμε την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής σε καθοριστική πολιτική δύναμη.

Περισσότερα ΕΔΩ

Δειτε την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά ΕΔΩ

Πανδημία: «Ωρολογιακή βόμβα» για την δημόσια υγεία τα νέα λεωφορεία

Την πλήρη ανικανότητά της να προστατεύσει τη δημόσια υγεία απέδειξε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, αφού τα 40 λεωφορεία που παρέλαβε πριν λίγες μέρες είναι ακατάλληλα. Τα λεωφορεία αυτά δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σχετική σύμβαση, ότι δηλαδή όλα ανεξαιρέτως τα πλευρικά παράθυρα θα πρέπει να ανοιγοκλείνουν, κάτι που φυσικά απέκρυψε βολικότατα το Υπουργείο Μεταφορών για να μη χαλάσει την επικοινωνιακά φιέστα του κ. Μητσοτάκη. Είναι πια σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το σημαντικό πρόβλημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας με «μπαλώματα».

ΕΦΚΑ: Επιστρατεύουν στρατιώτες (!) αντί για έμπειρα στελέχη

Πρωτοφανής στην ιστορία της Κοινωνικής Ασφάλισης και ενδεικτική της παντελούς έλλειψης σχεδίου από την κυβέρνηση, είναι η επιλογή της Διοίκησης του ΕΦΚΑ -σε συνεργασία προφανώς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- να επιστρατεύσει στο ΓΛΚ 20 στρατευμένους για να συνεισφέρουν στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα! Οι εντελώς αποσπασματικές λύσεις στις οποίες στρέφεται η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει την επιδεινούμενη αγανάκτηση των διαρκώς αυξανόμενων «συνταξιούχων χωρίς σύνταξη», αποδεικνύουν ότι η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για επαναπρόσληψη των 700 συμβασιούχων που είχαν υπηρετήσει στον ΕΦΚΑ και έχουν εμπειρία στην έκδοση των συντάξεων είναι η μόνη ουσιαστική και ρεαλιστική λύση μεταξύ άλλων για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων και τη ταχύτερης εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Περισσότερα ΕΔΩ

Συντάξεις γήρατος-αναπηρίας: Με παράνομες μειώσεις από το 2015

Την αναλγησία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μαρτυρά το γεγονός ότι περίπου 60.000 συμπολίτες μας συνταξιούχοι έχουν υποστεί από το 2015 και εφεξής, διπλές και παράνομες μειώσεις στην επικουρική τους σύνταξη! Όπως τόνισε σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το θέμα, από 1.1.2015 οι επικουρικές συντάξεις γήρατος και αναπηρίας εκδίδονται με παράνομες μειώσεις καθώς δεν υφίσταται νομοθετικό έρεισμα. Συνέπεια αυτής της πρακτικής, είναι η μείωση κατά 30% των επικουρικών συντάξεων γήρατος και κατά 50% των επικουρικών συντάξεων αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80%! Έστω και καθυστερημένα, το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το θέμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτέλους με σοβαρότητα το υπαρκτό ζήτημα των διπλών και μη νόμιμων μειώσεων των επικουρικών συντάξεων. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 15.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 19.04.2021