Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες

Έχουμε ήδη από αρχές Φεβρουαρίου καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Μέχρι και σήμερα, παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις δεν υπάρχει σαφής εικόνα πότε ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού και ποιες κατηγορίες ασθενειών περιλαμβάνει. Δεν μπορεί π.χ να μην προηγηθούν νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς  και διαβητικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασθενών που θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν νοσήσουν. Είναι κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν να κλειστούν στα σπίτια τους για να προστατευτούν. Αντίθετα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για την θεραπεία τους, με αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους να βρίσκονται σε συνωστισμό πολλές φορές, επομένως μπαίνουν σε κίνδυνο. Πρέπει άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να δοθεί προτεραιότητα σε αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων.

Επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει με απόλυτη διαφάνεια ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται είναι με την εξασφάλιση και των δύο δόσεων και όχι μόνο της πρώτης και… βλέπουμε. Ισχύει αυτός ο σχεδιασμός; Ή τον έχουν εγκαταλείψει; Διότι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι με σαφήνεια πώς προχωράμε σ’ αυτή τη μάχη.”

Διαβάστε τη συνέντευξη

Δείτε το βίντεο

Μπλακάουτ: αφημένη στην τύχη η συντήρηση των δικτύων

Τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και τις διακοπές ρεύματος, παρά την κακοκαιρία, πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν άμεσα. Το Κίνημα Αλλαγής μέσω του αρμόδιου βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος για ενημέρωση και διευκρίνισεις. Πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός προγραμματισμός για την επόμενη μέρα, καθώς αποδεικνύεται ότι η συντήρηση των δικτύων τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Είναι άλλωστε ένα θέμα που ερευνάται ήδη μέσω της Βουλής κι εμείς θα δώσουμε συνέχεια. Πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση από την κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και την ασφάλεια τροφοδοσίας όλης της χώρας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Νομοσχέδιο για ΜΜΕ: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να «πνίξει» τα Μέσα Ενημέρωσης και να υλοποιήσει σχέδιο προπαγάνδας

Το νομοσχέδιο που ψηφίζει η κυβέρνηση συμπίπτει με μια περίοδο αποκάλυψης του πλάνου της για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Σε αντίθεση με αυτές τις ανεπάρκειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο, χρόνο και χρήμα για την επικοινωνιακή πολιτική και το πλάνο προπαγάνδας ομολογουμένως πάει καλά! Ακολουθείται μια πολιτική ασφυξίας των Μέσων Ενημέρωσης, με εκμετάλλευση της πανδημίας για να υλοποιηθούν σκοπιμότητες. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης το κάνει αποτελεσματικότερα απ’ ό,τι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς.

Οι εκθέσεις του ΕΣΡ 2018- 2019 είναι αποκαλυπτικές για την αλήθεια. Αντί του πλουραλισμού και της πολιτικής πολυφωνίας, ισχυροποιήθηκε η δικομματική μονοφωνία. 91% ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και 9 % οι υπόλοιποι στην ΕΡΤ και τα κεντρικά κανάλια, με τα στοιχεία μάλιστα να είναι χειρότερα για την ΕΡΤ. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά το πνεύμα και το γράμμα διοίκησης και λειτουργίας της ΕΡΤ.

Για εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής, για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών,

την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ποιότητα των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, συντρέχουν 3+1 βασικές προϋποθέσεις:

  • Η εμπέδωση αισθήματος εργασιακής ασφάλειας του δημοσιογράφου και των εργαζομένων γενικότερα, που ενισχύει την ανεξαρτησία τους.
  • Η βιωσιμότητα του Μέσου και η νόμιμη λειτουργία του, χωρίς εκκρεμότητες και εξαρτήσεις.
  • Η λειτουργία της ΕΡΤ ως δημόσιο και όχι ως κυβερνητικό μέσο.
  • Η αποτελεσματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ.

Πρέπει, επίσης, να διαχωριστούν τα άμεσα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας από τη διαδικασία επανεξέτασης του θεσμικού πλαισίου, η οποία πρέπει να γίνει υπό συνθήκες κανονικότητας.

Προτείνουμε: 

  • Αντί της μείωσης του προσωπικού, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας.
  • Καθαρή λύση με το μίσθωμα, με διευκόλυνση στην καταβολή του ετήσιου μισθώματος.
  • Ανάλογη ρύθμιση για τα περιφερειακά κανάλια.
  • Εφαρμογή του νόμου του ΠΑΣΟΚ για κατανομή του 30% της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα περιφερειακά και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
  • Ολική επαναφορά της διάταξης για την υποχρέωση του Δημοσίου να δημοσιεύει τις ανακοινώσεις διακηρύξεις, διαγωνισμούς κ.λπ. στον τοπικό και περιφερειακό τύπο.
  • Υψηλές αποσβέσεις για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προστασία περιβάλλοντος και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ξεκινάμε ψηφιακές περιοδείες: μένουμε ασφαλείς, αλλά όχι αδρανείς

Στο Κίνημα Αλλαγής, μένουμε ασφαλείς, αλλά όχι αδρανείς. Γι’ αυτό και σχεδιάσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακών περιοδειών, μέσω Διαδικτύου, εξαιτίας των μέτρων προστασίας. Θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους νομούς ανά περιφέρεια, μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, για να μιλήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς, τους υγειονομικούς, αλλά και στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα. Και θα δώσουμε έμφαση στην επόμενη μέρα της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, αλλά και της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με έμφαση στο τι πρέπει να γίνει για άμεσα μέτρα στήριξης και δεν γίνεται δυστυχώς αποτελεσματικά από την κυβέρνηση, όπως τόνισε κατά τη συνέντευξή της στο Mega η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Άλλο η κριτική, άλλο η διαστρέβλωση των θέσεών μας

Οι δηλώσεις και οι προτάσεις του Κινήματος αλλοιώνονται, αποκρύπτονται ή και διαστρεβλώνονται κατ’ εξακολούθηση. Δε μπορεί να εμφανίζεται ο Υφυπουργός κ. Συρίγος, ως αναλυτής της ταυτότητας του Κινήματος, χωρίς αντίλογο από εκπρόσωπο μας. Αυτό τόνισε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέχεια της κριτικής που άσκησε το Κίνημα σε εκπομπή, όπου ο κ. Συρίγος διαστρέβλωσε τις προτάσεις μας για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. 

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει, αλλά με τήρηση της δεοντολογίας. Το να κρίνει ο Υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ τις θέσεις του Κινήματος γύρω από αυτά τα θέματα, σαν να πρόκειται για ανεξάρτητο δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό σχολιαστή, δεν είναι αντικειμενικό. Ο κος Συρίγος, δεν μπορεί να εκφράζει γνώμες για τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής, να λέει ότι το κόμμα έχει κρίση ταυτότητας, χωρίς αντίλογο. 

Η θέση μας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με βάση το Εθνικό Απολυτήριο και η Πρόταση Νόμου μας για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων αποτέλεσε την προμετωπίδα των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης την ώρα που η ΝΔ αρκείται στην συζήτηση για θέματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με την εφαρμογή των νόμων ή με την υιοθέτηση του νόμου 4009/2011 τον οποίο μάλιστα είχε ψηφίσει». 

Όποιοι επικαλούνται προτάσεις και θέσεις του Κινήματος Αλλαγής που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα θα υπάρχει άμεση απάντηση. Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος μας δεν είναι ένα σύνθημα. Έχει πολιτικό περιεχόμενο και ουσία και είναι ομόφωνη απόφαση του πολιτικού μας συμβουλίου, τόσων συνεδρίων, απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης. Το έχει πει επανειλημμένα η Φώφη Γεννηματά, το επαναλαμβάνουν όλα τα στελέχη μας. Όσοι καλλιεργούν σενάρια για δήθεν συνεργασίες, διαψεύδονται από την πραγματικότητα και θα λαμβάνουν καθημερινά την απάντηση που πρέπει. 

Δεν καταγγέλλουμε δημοσιογράφους. Καταγγέλλουμε όμως τη διαστρέβλωση και την προπαγάνδα από όπου και αν προέρχεται. Άλλο η κριτική, την οποία τη δεχόμαστε αδιαπραγμάτευτα και άλλο η παραποίηση, η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λεγομενών μας. Όποιος το αποπειράται, θα παίρνει και την ανάλογη απάντηση. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 17.2.2021