Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Μια από τα ίδια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη

Μια από τα ίδια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μόνο φραστική καταδίκη της Τουρκίας. Δεν αποδέχθηκαν ούτε την πρόταση για εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Τουρκία. O κ. Ερντογάν θα συνεχίσει ανενόχλητος ως τον Δεκέμβριο, την προσπάθειά του να δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Αντί ο κ. Μητσοτάκης μετά από κάθε αποτυχία να δηλώνει ικανοποιημένος, οφείλει να καταλάβει ότι μόνο η αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία, θα φέρει αποτελέσματα. Η υποχωρητικότητα ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας και δεν θέτει του εταίρους μας προ των ευθυνών τους.

Η πίεση απέδωσε: Προς απόσυρση η επαίσχυντη τροπολογία Θεοδωρικάκου

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από κοινού την επαίσχυντη τροπολογία που παρέχει γενική αμνηστία αναδρομικά σε σκάνδαλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επισημάναμε την πραγματικότητα αυτή κι αντισταθήκαμε μόνοι στην ψήφισή της, ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την υπερψήφισαν. Ζητήσαμε άμεσα να αποσυρθεί και να μάθει ο ελληνικός λαός ποιους καλύπτει η τροπολογία, με ζημιά για το Δημόσιο. Τελικά ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε άρον άρον την αλλαγή της, ενώ έβαλε το “Παρατηρητήριο Fake News” της ΝΔ να απαντήσει εμμέσως στο Κίνημα Αλλαγής και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!  Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ που αφού την ψήφισε μετά ζήτησε την απόσυρσή της, δεν παραξενεύει κανέναν πια. Μένει να δούμε αν και η νέα εκδοχή της ρύθμισης, θα αποτελεί πλυντήριο για τους εκλεκτούς της Κυβέρνησης.

Διαπλοκή Αυγενάκη για γαλάζια επικράτηση στον ΣΕΓΑΣ

Ο κ. Αυγενάκης έχει σαφή στόχο την κομματική χειραγώγηση των αθλητικών ομοσπονδιών και την προβολή του – γεγονός που είχαμε επισημάνει εδώ και έναν περίπου χρόνο. Τώρα, διαπιστώνουμε ότι χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλλει με προκλητικό τρόπο! Στέλεχος δε της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ: ο ορισμός της διαπλοκής, δηλαδή. Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα: Γιατί δεν δίνουν τα χρήματα αυτά στους αθλητές, για την ολυμπιακή προετοιμασία τους και τα δίνουν στην προσωπική προβολή του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος δηλώνει παντού ότι εκτελεί εντολές του πρωθυπουργού; Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση αν συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Αυγενάκη. 

Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα υπέβαλε χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιχειρήσεις που κλείνουν

Ως Κίνημα Αλλαγής, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ ενός νέου και σύγχρονου πτωχευτικού πλαισίου. Διαπιστώνουμε, όμως, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν πετυχαίνει το στόχο της εξυγίανσης για τις βιώσιμες επιχειρήσεις και της εκκαθάρισης για τις μη βιώσιμες. Δεν έγινε καν ο απαραίτητος διάλογος για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, ενώ η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας για σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό πλαίσιο.  Θυμίζουμε δε ότι με βάση την πρότασή μας συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή από έγκριτους επιστήμονες, νομικούς και δικαστικούς. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν ενσωματώνει καν την ευρωπαϊκή Οδηγία και δεν υιοθετεί τις ανάλογες πρακτικές που ισχύουν σε άλλες χώρες.  

Διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα ΕΔΩ

Μεγάλος Περίπατος: η Κυβέρνηση παρακάμπτει με τροπολογία το ΣτΕ

Με θεσμικό ατόπημα πρώτου μεγέθους συνεχίζεται ο Γολγοθάς του «μεγάλου περιπάτου» για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και όλου του λεκανοπεδίου. Ακολουθώντας τριτοκοσμικές πρακτικές, η Κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει το Συμβούλιο της Επικρατείας με βεβιασμένη τροπολογία η οποία επαναφέρει δια νόμου το περιεχόμενο της ακυρωμένης από το ανώτατο δικαστήριο υπουργικής απόφασης που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου και την προσχηματική σύνδεσή του με τον COVID19. 

Κατά τα άλλα, η δημοτική αρχή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την δικαστική απόφαση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου». Λες και ζούμε σε «μπανανία», αντί να σταματήσει το αποτυχημένο εγχείρημα, τουλάχιστον της Πανεπιστημίου, ο «περίπατος» συνεχίζεται. 

Από την αρχή επισημάναμε τη λανθασμένη υλοποίηση του έργου, την έλλειψη διαλόγου, τους κινδύνους που ελλοχεύει για την πόλη, τις ακαλαίσθητες επιλογές και την απαξίωση κάθε ξεχασμένης γειτονιάς. Θυμίζουμε ότι ο “μεγάλος περίπατος”, δεν είναι παρά  ένα  μικρό  τμήμα  ενός  συνολικού  και  ολοκληρωμένου Σχεδίου, που είχε διαμορφωθεί και υλοποιηθεί από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη της ταυτότητας του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, μιας Μητροπολιτικής περιοχής.

ΛΑΡΚΟ: Γιατί λέμε όχι στο ξεπούλημα της εταιρείας

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται: η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε ξεπούλημα και μάλιστα με μία ακόμη εν κρυπτώ τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο είχε κάνει, άλλωστε, το Φεβρουάριο του 2020, όταν έθεσε τη ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Παραμένει δε άγνωστο το τίμημα της διαδικασίας και τι έπραξε ή δεν έπραξε η διαχείριση της εταιρείας για να μεγιστοποιηθεί το τίμημα της μεταβίβασης της εταιρείας. Κυρίως, όμως, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ή τους επαγγελματίες που είχαν συνεργασία με την εταιρεία. Υπολογίζεται ότι 12.500 ΑΦΜ έχουν άμεση ή έμμεση σχέση και οι τοπικές κοινωνίες της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Κοζάνης και της Καστοριάς θα υποστούν τις συνέπειες.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενισχύουν τις επιχειρήσεις τους για την περίοδο μετά την πανδημία σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής και αξιοποιούν το πλαίσιο υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωσή τους, η κυβέρνηση εμμένει στα λάθη και τις παραλείψεις του δικού της παρελθόντος για τη ΛΑΡΚΟ. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, δηλώνουμε αντίθετοι στις πρακτικές της κυβέρνησης κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο προτείναμε ονομαστική ψηφοφορία, καταψηφίζοντας ασφαλώς τη νομοθετική ρύθμιση. Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

ΕΣΥ: Στηρίζουμε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού

Πιστοί στη λογική μας να στηριχθούν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού, καταθέσαμε τροπολογία για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, των εργαζομένων στους Δήμους, τους ενστόλους κτλ.  Με την τροπολογία προτείνεται να ισχύουν πλέον και για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα Υγείας και Πρόνοιας όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό. Παράλληλα, επιδιώκεται η συμβολική και απολύτως ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου όσων είναι στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Εντωμεταξύ, αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο Σωτηρία και ενημερώθηκε για τη νέα πολυδύναμη ΜΕΘ που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και εγκαινιάζεται τη Δευτέρα. Θυμίζουμε ότι την σχετική πρωτοβουλία είχε προτείνει η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.  Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.10.2020