Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Είμαστε όλοι μαζί για να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη

«Το Κίνημα μας θα είναι στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας» τόνισε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη, ως πρώτο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κατά σειρά τον Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακόπουλου, ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Ευαγγελία Λιακούλη και ως Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, προτάσεις που έγιναν αποδεκτές ομόφωνα. 

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Έκθετη η Κυβέρνηση από τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα

Έκθετη, πολιτικά και ηθικά, είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από την μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, η οποία ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού ήδη από τον Μάιο, αναφέρει ο υπεύθυνος τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Ανδρέας Πουλάς. Παρά τα όσα δήλωνε από το Βήμα της Βουλή πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης που άφησαν το ΕΣΥ ανοχύρωτο, η έρευνα σημειώνει ότι καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, καθώς η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. Έιναι άλλη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν στήριξε το ΕΣΥ στην πράξη. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής.

Προϋπολογισμός 2022: Ευημερία για λίγους, επιβάρυνση για τους πολλούς

Σε μία ακόμη χαμένη ευκαιρία να αξιοποιηθούν με διαφάνεια διαθέσιμοι πόροι με διαφάνεια για πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης μετέτρεψε η Κυβέρνηση τον Προϋπολογισμό για το 2022. Κωφεύοντας προκλητικά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι παίρνει αψήφιστα σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επιμένει να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ότι δεν στοχεύει στην ουσιαστική ανάκαμψη της χώρας. Με τον κατώτατο μισθό κάτω από το όριο της απόλυτης και της σχετικής φτώχειας και συνεχίζοντας τον εμπαιγμό στους συνταξιούχους που υποχρεούνται να ζήσουν με πενιχρές έκτακτες ενισχύσεις, η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Αυτό άλλωστε αντανακλάται και στην απόφασή της να μην ενισχύσει το ΕΣΥ και να περιμένει ώσπου να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση. Στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλάβει τον αποκλεισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης από τις τράπεζες και να στηρίξει την όποια ανταγωνιστικότητα στους εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, η Δημοκρατική Παράταξη απαντά μόνο με προοδευτικές προτάσεις για τη δίκαιη κατανομή των πόρων, την προστασία των ευάλωτων και την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων. Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να πορεύεται με πυξίδα το δημόσιο συμφέρον. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ

Εσωκομματικές εκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα εκλογής Προέδρου

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΔΕΚΑΠ, ως το αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών, με βάση το άρθρο 28 του καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε δύο γύρους, σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021, με συμμετοχή 270.706 και 206.339 αντιστοίχως Μελών και Φίλων του Κινήματος Αλλαγής. 

Στον β’ γύρο συμμετείχαν οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του α’ γύρου, δηλαδή ο Νικόλαος Ανδρουλάκης (99.120 ψήφοι – 36.88 %) και ο Γεώργιος Παπανδρέου (75.183 ψήφοι – 27.97 %). Πρόεδρος εξελέγη στον β’ γύρο ο Νικόλαος Ανδρουλάκης με 139.492 ψήφους και ποσοστό 67.6%, έναντι 66.847 ψήφων και ποσοστό 32.4% του Γεωργίου Παπανδρέου. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

EΔΕΚΑΠ: Πρακτικό εκλογής Προέδρου Κινήματος ΑλλαγήςΝίκος Ανδρουλάκης: «Ανάγκη για μία κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Εξωτερικών και Άμυνας»