Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων

«Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων. Αυτή είναι η θέση μας εδώ και ένα χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κουτσίλα. Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων. Αυτή είναι η θέση μας εδώ και ένα χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων. Οι λόγοι που οδηγούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον αρχικό νόμο δεν είναι η δημοκρατική της ευαισθησία. Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία, την υποχρεώνει να αλλάξει ρότα. Ποιοι φοβούνται τους απόδημους και γιατί; Είναι οι άνθρωποι μας που ζουν στο εξωτερικό, επιτέλους πρέπει να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την υπόθεση. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν πλήρη δικαιώματα. Δεν κατανοώ τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών. Επιπλέον όπως έχουμε προτείνει πρέπει να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου – με τις απαραίτητες διασφαλίσεις διαφάνειας – ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας. Δυστυχώς με τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους. Γιατί δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα απογοητευτική».

Πανδημία: Άδικη εξαίρεση γονέων από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Ενδεικτική της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνουμε ήδη από το Μάρτιο του 2020, είναι και η άδικη εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου. Ενώ τους έχει εντάξει σε άλλες σχετικές ρυθμίσεις, για τη μείωση ενοικίου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δεν γίνεται καμία αναφορά, παρόλο που οι άνθρωποι αυτοί εδώ και μήνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με σοβαρή μείωση στα εισοδήματά τους ή πολλές φορές και μηδενικά από τις κλειστές επιχειρήσεις τους με απόφαση μάλιστα του κράτους για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Αντί όμως η κυβέρνηση έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας να έχει βρει τον “βηματισμό” της και να θεσπίζει νόμους με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, επιλέγει να αποκλείει αρκετούς συμπολίτες μας, ενώ παράλληλα στελέχη της επιμένουν να εξαγγέλλουν παρεμβάσεις και μεγαλεπήβολα προγράμματα που στην πράξη απευθύνονται σε ορισμένους. Περισσότερα ΕΔΩ

Οικονομία: Κυβερνητική αδιαφορία για τις μικρές επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της για την απλούστευση των διαδικασιών στην οικονομική δραστηριότητα, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει ότι στο σχεδιασμό και στις πολιτικές της επιλογές δεν υπάρχει χώρος για τις μικρές επιχειρήσεις. Αν και ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η πτώση τζίρου ήταν μικρότερη με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρέλειψε βολικά να αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε δείγματα επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο πάνω από 140.000 ευρώ, γεγονός που αποτυπώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν με μύριες δυσκολίες να επιβιώσουν. Για το ιδιωτικό χρέος μάλιστα, η κυβέρνηση στέλνει επαγγελματίες και πολίτες στο νέο πτωχευτικό κώδικα, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και χωρίς εχέγγυα ότι θα εξαντληθεί ο μέγιστος αριθμός δόσεων στον εξωδικαστικό. Ακόμα και για την αλλαγή της φορολογίας, την οποία η ΝΔ αξιοποίησε προεκλογικά ως το δυνατό της “χαρτί”, τα δεδομένα δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς, αφού η Ελλάδα παραμένει στην 29η θέση και φέτος ανάμεσα σε 36 χώρες στον δείκτη φορολογικής ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation. Περισσότερα ΕΔΩ

Μην χάσετε: Ομιλία Προέδρου Φ. Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Η εισήγηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος ΑλλαγήςΠΑΣΟΚΦώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 16.04.2021