Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

«Δουλειές Ξανά»: Η Κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες της σε ανέργους & ασφαλισμένους

Mε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσβλέπει στην ουσιαστική αναβάθμιση του ΟΑΕΔ και την ενίσχυση των ανέργων, αλλά θεωρώντας (και) την ανεργία «ατομική ευθύνη» του ανέργου που πρέπει να τιμωρείται, θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη συγκεκριμένων παροχών και ποινές, δηλαδή στέρηση παροχών και διαγραφή από το Μητρώο Ανέργων. Μάλιστα, στο ίδιο νομοσχέδιο, μετά από επτά αποτυχημένες παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση θεσμοθετεί μια επιπλέον ψευδο-μεταρρύθμιση για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη, εισάγοντας μια ακόμη προσωρινή σύνταξη, η οποία ονομάζεται παραπλανητικά από την Κυβέρνηση fast track σύνταξη! Παράλληλα, μετά από 32 μήνες διακυβέρνησης και πλήρους αδράνειας στο ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής, ισχυρίζεται ότι δρομολογεί την αναβίωσή της, ενώ στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συμπεριέλαβε μόνο την πρόταση για ολοκλήρωση προγράμματος ανακαίνισης 100 διαμερισμάτων για 250 δικαιούχους. Τέλος, δεν έχει καν την ευθιξία και το θάρρος να παραδεχτεί ότι η κοινωνική κατοικία συνιστά πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που υποστηρίζει ότι η κοινωνική στέγαση πρέπει να αποτελεί αιχμή του δόρατος της δημογραφικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩ, κι ΕΔΩ

Αύξηση κατώτατου μισθού: Κατώτερες των αναγκών οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Κατώτερες των αναγκών και των περιστάσεων είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί σημαντικής αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022. Δεν έχουν καμία σχέση με την προεκλογική δέσμευση του ιδίου για αύξηση διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ. Ούτε υπολογίζουν το πληθωριστικό σοκ του τελευταίου διαστήματος, το οποίο μειώνει δραματικά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, ειδικότερα των χαμηλόμισθων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμμένει στην πρότασή του για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και καθορισμό του από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων, με εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Ενεργειακή κρίση: Ας μην πετάει άλλο την μπάλα στην εξέδρα η Κυβέρνηση

Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μήνες τώρα έχει προτείνει προς τα κράτη-μέλη συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, πολλά από τα οποία ήδη τα εφαρμόζουν, η ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απρόθυμη να υψώσει «ασπίδα προστασίας» για τους πολίτες λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα. Παρότι μάλιστα η αρμόδια επίτροπος ενέργειας στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα παρότρυνε τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει μέτρα από την προτεινόμενη εργαλειοθήκη σε εθνικό επίπεδο, η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να αναχαιτίσει την ενεργειακή ακρίβεια που βασανίζει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Ας μην πετάει άλλο την μπάλα στην εξέδρα, αλλά να προχωρήσει σε πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως επανειλημμένα προτείνει εδώ και μήνες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις συντάξεις

Ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους συνταξιούχους, που παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, περιμένουν ακόμα την απονομή της σύνταξής τους, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε σήμερα σειρά τροπολογιών με στόχο την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος τους. Οι τροπολογίες που κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κινήματος στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» αφορούν την προθεσμία για την εξέταση αιτήσεων συνταξιοδότησης και διαδικασία ταχείας (fast track) απονομής σύνταξης, την αξιοποίηση δημοσίων εγγράφων και συγκριτικών στοιχείων και χρήση σύγχρονων εργαλείων αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων και διαδικασιών για τη διαπίστωση του χρόνου ασφάλισης και την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων, την διαπίστωση οφειλών και ποσοστού αναπηρίας και τέλος, τόσο την αναγνώριση υπολειπόμενου χρόνου για τη λήψη σύνταξης, όσο και την συμπλήρωση χρόνου με προαιρετική ασφάλιση. Περισσότερα ΕΔΩ

Μπες στην «Ψηφιακή Κοινωνία», την Πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Μπες κι εσύ στην «Ψηφιακή Κοινωνία», την ψηφιακή πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής που συνιστά ένα ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα όχημα συνδιαμόρφωσης και ανοιχτού διαλόγου για όλους τους πολίτες. Η νέα ψηφιακή μας Κοινωνία, έχει σκοπό να φιλοξενήσει online φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις και να μετεξελιχθεί σε κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος.

Βίντεο ΕΔΩ

Μπες στην «Ψηφιακή Κοινωνία» ΕΔΩ

Μη χάσετε: Πρωτοβουλίες αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται για αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 οι παρακάτω δράσεις:

  • Λέσβος – Συνέλευση Μελών στο Πάρκο Αγ. Ειρήνης, Μυτιλήνη

Ώρα:18.30

Ομιλητής: Παναγιώτης Βλάχος, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

  • Κέρκυρα – Συνέλευση Μελών στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Σαμαρά 6)

Ώρα: 19.30

Ομιλητής: Απόστολος Πάνας Βουλευτής Χαλκιδικής, Επικεφαλής Επιτροπής αυτο-οργάνωσης 

  • Σάμος – Συνέλευση Μελών στο Ξενοδοχείο Αίολις (Θεμιστοκλή Σοφούλη 33, Βαθύ )

Ώρα: 19.00 

Ομιλητής: Θανάσης Γλαβίνας, Διευθυντής ΚΟ ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιώργου Κατηφόρη