Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: αναγνώριση ΕΣΥ, εκκλησιασμοί, τουρισμός, μακροχρόνια άνεργοι, εθελοντισμος Κινήματος
  Δικαίωση του ΕΣΥ από την ΝΔ: “Βρε καλώς τα παιδιά…”
  Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην αναγνωρίζει ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μεγάλο όπλο έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία από τις μεγάλες  θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με διαχρονική, ιστορική αξία. Καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό, που έκανε ειδική μνεία χθες, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση. Έχει ο καιρός γυρίσματα.. Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες πραγματικές προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις έγιναν από το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πεπατημένη της ΝΔ, έκλεινε το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τους άνοιγε την όρεξη να το τεμαχίσουν. Τώρα λοιπόν που όλοι έρχονται στα λόγια μας θα δούμε πόσο θα έλθουν κοντά και στις πράξεις μας.   Το ΕΣΥ χρειάζεται στελέχωση, χρηματοδότηση, τεχνολογικό εξοπλισμό. Με ειδικό σχεδιασμό για τις απομακρυσμένες, νησιώτικες  περιοχές και για τους χρόνια πάσχοντες, με έμφαση στην πρόληψη και σε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας με σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης.  
  Εκκλησία και Πολιτεία να κάνουν ό,τι απαιτείται: μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε μαζί όλες αυτές τις εβδομάδες
  Βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά – εξαιρέσεις στον κανόνα. Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι: κανένας, ούτε η εκκλησία δεν εξαιρείται από τα μέτρα και τις αποφάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αυτό υπογραμμίζουμε από την πρώτη στιγμή. Αυτή την ιδιαίτερη για την ορθοδοξία μας εβδομάδα αλλά και κρίσιμη για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυξημένη προσοχή. Η εκκλησία έχει ευθύνη να περιορίσει τα μεμονωμένα φαινόμενα και να μην επιτρέψει να ξαναεμφανιστούν, αλλά και η Πολιτεία να είναι έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί. Είναι κρίσιμο να μην χαλαρώσουμ και να μην γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε όλοι μαζί όλες αυτές τις εβδομάδες. Για περισσότερα διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Προέδρου στην ΕΡΑ.
  Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα αρκεί να δράσουμε με σχέδιο
  Παρά τις άστοχες δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“μην κλείσετε ακόμη διακοπές”) η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Γι’ αυτό και χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων με αξιοποίηση του διεθνούς brand της χώρας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του. Εξάλλου η σημασία του τουρισμού είναι κομβική, καθώς συνδέεται με πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως πχ  πρωτογενή παραγωγή, τρόφιμα, μεταφορές, κατασκευές κ.α. Στο ειδικό σχέδιο που πρότεινε η Πρόεδρος του Κινήματος στον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΝΣΕΤΕ περιλαμβάνονται:  1. Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας όπως: • Μηδενική προκαταβολή φόρου για το 2020 και αναστολή πληρωμής οφειλών. • Μείωση ΦΠΑ για δύο χρόνια στην εστίαση και στη διαμονή στο 6% και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες στο 13%. • Κατάργηση για δυο χρόνια του τέλους διανυκτέρευσης και του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. • Τόνωση της ρευστότητας για την επανεκκίνηση με κρατικές εγγυήσεις για δάνεια. 2. Επιδότηση μέρους του μισθού των εργαζομένων από το κράτος, ως κίνητρο για το άνοιγμα ξενοδοχείων. Με διατήρηση των θέσεων εργασίας. • Επίδομα ανεργίας για όλη τη χρονιά, χωρίς όρια ενσήμων, στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που θα μείνουν κλειστά. 3. Ενοποίηση και μεγάλη διεύρυνση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, για την στήριξη των μικρότερων τουριστικών επιχειρήσεων. 4. Στοχευμένη καμπάνια προβολής σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους φορείς του χώρου.

Διαβάστε το Ειδικό Σχέδιο που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
  Μακροχρόνια άνεργοι: κυβερνητικές αντιφάσεις με δεξιό “ψάλτη” τον Άδωνι Γεωργιάδη
  Μόλις προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης αναρωτήθηκε για τη σημασία της οικονομικής στήριξης των πολιτών μέσα στην πανδημία, αφού, όπως είπε, κινδυνεύουμε να παχύνουμε (!). Χθες το βράδυ σε τηλεοπτική του εμφάνιση (από 03.35’ και μετά) είπε το αμίμητο: ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ μόνο 155.000 μακροχρόνια άνεργοι γιατί οι άλλοι, ισχυρίζεται, δουλεύουν στη μαύρη αγορά! Αν ο κ. υπουργός έχει στοιχεία ότι απασχολούνται κάπου παράνομα οι 300.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που ακόμη και μετά τις εξαγγελίες δεν δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ, τότε υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι με την ανοχή του ίδιου, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αφήνουν ανεξέλεγκτη πλήρως την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εργασιακή ζούγκλα. Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει. Επίσης, σημειώνουμε τα εξής:  1. Η παραπάνω έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρω, αφορά μόνο στο 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Είναι θετικό ότι δίνεται, αλλά δεν φτάνει.  2. Είναι πάρα πολλοί άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα: άλλοι ευκαιριακά απασχολούμενοι, άλλοι που η εταιρεία τους δεν υπέβαλε δήλωση, αυτοί που το σύστημα «Εργάνη» τους πετάει έξω λόγω παροδικής απασχόλησης σε άλλη επιχείρηση εκτός των επιλεγμένων ΚΑΔ, οι απασχολούμενοι με «γκρίζες» σχέσεις εργασίας κ.α. 3. Η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίδομα 800 ευρώ σε 1,7 εκ. σε εργαζομένους-δικαιούχους (από 2,6 εκ. απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα) “συρρικνώθηκε” περιέργως σε 850.000 δικαιούχους. Αυτά για να έχουμε μια εικόνα της έκτασης των επιδομάτων, του ήθους και της ιδεολογικής τοποθέτησης αυτών που κυβερνούν.
Διαβάστε Σχόλιο του Γραφείου Τύπου και ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής
  Πώς θα αποφύγουμε την ενεργειακή κρίση;
  Εδώ και αρκετές εβδομάδες η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει προβεί σε μια σειρά ανακοινώσεων μέτρων για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης, υιοθετώντας και δικές μας προτάσεις. Αυτό όμως που απουσιάζει και χρειάζεται πλέον επιτακτικά είναι ακόμα πιο στοχευμένες παρεμβάσεις και σχεδιασμός στον τομέας της ενέργειας για την υπέρβαση των προκλήσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.  Ο Τομέας Ενέργειας και ο υπεύθυνος βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσαν σήμερα προτάσεις για καταναλωτές και προμηθευτές, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.
  Ανθρωπιά και αλληλεγγύη στην πράξη
  Σήμερα, ως Κίνημα Αλλαγής και με πρωτοβουλία του Γραμματέα του Κινήματος και του Τομέα Εθελοντισμού, διανείμαμε έναν τόνο τρόφιμα σε κοινωνικές δομές της Αττικής, στα Παιδικά χωριά SOS, στο Γηροκομείο Αθηνών, στη Στέγη κατάκοιτων γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αlzheimer. Αυτό σημαίνει να είσαι χρήσιμος για αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.04.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.04.2020