Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική ουσία το σκετσάκι Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή

«Χθες στη Βουλή είδαμε άλλο ένα σκετσάκι άνευ πολιτικής σημασίας ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Αποδεικνύουν ότι βάζουν προτεραιότητα τον μικροκομματισμό και το αίσθημα αυτοσυντήρησης τους, όταν συζητούνται θέματα που απαιτούν μια εθνική στρατηγική. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε άλλες λύσεις προοδευτικές, ρεαλιστικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» σημείωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς, ήπιε καφέ με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου κι επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Ελληνοαμερικανική συμφωνία

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στήριξε την ελληνοαμερικανική συμφωνία με αίσθημα εθνικής ευθύνης, όμως τώρα το αμερικανικό Κογκρέσο οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι θα βάλει εμπόδιο σε οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία, καθώς δεν μπορεί να εξοπλίζουν μια χώρα διεθνή ταραξία που δεν σέβεται τις αρχές καλής γειτονίας και τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο και καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της».

Ακρίβεια

«Οι ανατιμήσεις ροκανίζουν το εισόδημα των πολιτών. Προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις όπως το πλαφόν στη λιανική τιμή που θα επιφέρει αύριο το πρωί μείωση στα τιμολόγια των πολιτών, και τη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών, προτάσεις που θωρακίζουν την κοινωνία απέναντι σε αυτή την περιπέτεια. Δεσμεύομαι ότι όσο μεγαλώνει η Παράταξη μας, μεγαλώνει και η δύναμη των πολιτών».

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Για όσους ακολούθησαν οπορτουνιστικούς δρόμους χτίζοντας αφηγήματα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, είναι προφανές ότι η πόρτα είναι κλειστή στο συνέδριο μας. Στο συνέδριο μας καλώ όλους όσους πίστεψαν στη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, όσους θέλουν να αγωνιστούν για μία ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, για μία παράταξη η οποία θα μπορεί μέσα από ένα προοδευτικό πρόγραμμα να υπηρετήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μεγάλες αλλαγές».

Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης 

«Προτεραιότητα μας είναι ο ανασχεδιασμός του συγκοινωνιακού χάρτη, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δομικό στοιχείο της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πολύ πίσω και είναι άδικο οι Θεσσαλονικείς να μην απολαμβάνουν υπηρεσιών που έχουν στη διάθεσή τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Είναι αναγκαία η περαιτέρω επέκταση του Μετρό προς το αεροδρόμιο και προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ακρίβεια: Η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών

Απρόθυμη φαίνεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών ενώ η καλπάζουσα ακρίβεια στη χώρα ροκανίζει το εισόδημά τους και ο πληθωρισμός σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αγγίζοντας τον Απρίλη διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά μετά από 28 έτη. Έτσι, ενώ το νομοσχέδιο για την καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, εκσυγχρονίζουν την εθνική νομοθεσία για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων τους και των οικονομικών τους συμφερόντων, εντούτοις κρίνονται ανεπαρκείς καθώς δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες στις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών. Το ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής θεωρεί επιτακτική ανάγκη τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες από μία ισχυρή ανεξάρτητη Αρχή, που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ουσιαστική προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων του Καταναλωτή. Περισσότερα ΕΔΩ

ΛΟΑΤΚΙ+: Αναγνώριση δικαιωμάτων & προστασία από κάθε διάκριση

Είναι χρέος της Ελληνικής Πολιτείας να μεριμνήσει ουσιαστικά για την ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητα. Επειδή στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τις «πρακτικές μεταστροφής» προστέθηκε μια νέα ποινική διάταξη από αναρμόδιο υπουργείο και χωρίς ιδιαίτερη νομική τεκμηρίωση, κρίνεται αναγκαία η άμεση συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με την ακρόαση επιστημόνων και κοινωνίας των πολιτών, με την ακρόαση μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Γιατί πρέπει επιτέλους να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες συναινέσεις με νηφαλιότητα και χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, ώστε η βούληση να γίνει πράξη και να προχωρήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας που υφίστανται διακρίσεις. Περισσότερα ΕΔΩ

Εκπαίδευση: Οι Έλληνες φοιτητές της εμπόλεμης Ουκρανίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους εδώ

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτα, ανατρέποντας βίαια τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με τον θάνατο, την προσφυγιά, την εκμετάλλευση και την αδυναμία ομαλής πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας κι εκπαίδευσης να συνιστούν πια τη νέα τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοί της, κρίνεται αναγκαίο η ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για τους Έλληνες πολίτες που είχαν επιλέξει να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ουκρανίας. Οι φοιτητές αυτοί, λόγω του πολέμου υποχρεώθηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ώστε να προστατευτούν. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με ερώτησή τους ζητούν από την Κυβέρνηση εκ νέου, να διασφαλίσει για όλους τους Έλληνες πολίτες που κατάφεραν να επιστρέψουν από την εμπόλεμη Ουκρανία, την ομαλή συνέχιση της ζωής και της καθημερινότητάς τους, μεταξύ άλλων, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε αντίστοιχα ιδρύματα της χώρας μας. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΣχόλιο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής