Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της με κάθε τρόπο

Όπως δήλωσε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε τρόπο. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη να αποτρέψει τα τετελεσμένα σε βάρος μας από την Τουρκία με διπλωματικά και επιχειρησιακά μέσα. Όμως, και η Ευρώπη οφείλει στο Συμβούλιο Κορυφής της Πέμπτης να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα κράτη-μέλη. Αν χρειαστεί, μάλιστα, η κυβέρνηση θα πρέπει ν’ ασκήσει το δικαίωμα του βέτο και να μην παρακολουθήσει πάλι, όπως στην προηγούμενη Σύνοδο, την Ευρώπη να κάνει βήματα πίσω και να υποχωρεί από τη γραμμή της υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών. Ούτε να την αφήσει ν’ ανέχεται τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο που απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Έχουμε επισημάνει εγκαίρως ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και την παραβατική συμπεριφορά της. Αντιθέτως, όσο η Ευρώπη δεν επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας τόσο περισσότερο αυτή αποθρασύνεται και συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Την πρώτη φορά που το Oruc Reis εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλέσαμε την κυβέρνηση να αποτρέψει την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ούτως ώστε ν’ αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος μας. «Εθνικό χρέος» το χαρακτήρισε τότε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Δυστυχώς, όμως, είδαμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική και οι επιλογές της αναιρούν η μία την άλλη, ενώ η εξωτερική της πολιτική διακρίνεται από αντιφάσεις. Δεν επιδίωξε εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο. Επέλεξε τη μυστική διπλωματία κι ουδέποτε έδωσε στη δημοσιότητα τη «συμφωνία του Βερολίνου», απέρριψε την πρότασή μας για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό. 

Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό. 

Σε ο,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε.

Η ανεργία αυξάνεται, αλλά ο κ. Βρούτσης πανηγυρίζει

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για την αγορά εργασίας. Δείχνουν συγκεκριμένα ότι το 9μηνο του 2020 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) δημιουργήθηκαν 133.361 λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι, ενώ η πρόσκαιρη αύξηση των θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο πρέπει να αποδοθεί στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών (πρόγραμμα που διευρύνθηκε λόγω πανδημίας) και την πρόσκαιρη ύφεση της κρίσης τον Αύγουστο, εξέλιξη που επέτρεψε κινήσεις αισιοδοξίας στην αγορά. 

Η στατιστική «μείωση» της ανεργίας τον Ιούλιο, εν σχέσει με τον προηγούμενο μήνα, για την οποία επιχαίρει ο υπουργός Εργασίας, οφείλεται στην απογοήτευση των πολιτών, οι οποίοι, φοβούμενοι από τον κορονοϊό και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία, δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν: 55.167 συμπολίτες μας μέσα σε ένα μήνα (Ιούνιος-Ιούλιος 2020) δηλώσαν «μη ενεργό (εργατικό) δυναμικό». Ποσοστιαία αυτός ο αριθμός είναι ίσος με την μείωση της ανεργίας μεταξύ Ιουνίου (18%) και Ιουλίου (16,8%) για την οποία επιχαίρει η κυβέρνηση! 

Όμως, η «απόσυρση» των εργαζομένων ωστόσο σημαίνει φτωχοποίηση των πολιτών και καταστροφή των δεξιοτήτων. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, είχαμε έγκαιρα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης εν μέσω έκτακτων και ακραίων συνθηκών στην αγορά, όπως η επιδότηση του 40% των αποδοχών, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτή είναι η λύση για την απορρόφηση των ανέργων, ειδικά για εκείνους που διαθέτουν χαμηλή εξειδίκευση και όχι το 8ωρο λάστιχο και οι απλήρωτες υπερωρίες που ετοιμάζεται να προσφέρει η κυβέρνηση. Περισσότερα ΕΔΩ

Η Κυβέρνηση οδηγεί τους μικρομεσαίους σε αφανισμό

Με τις επιλογές της, η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχείρηση στον αφανισμό και στηρίζει μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς. Απέκλεισε τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις ενισχύσεις του ΤΕΠΙΧ II και του Ταμείου Εγγυοδοσίας. Μέσα στην κρίση της πανδημίας τους άφησε χωρίς ουσιαστική στήριξη. 

Ο νόμος που κατέθεσε δεν προσφέρει πραγματικά δεύτερη ευκαιρία στους επαγγελματίες, δεν προστατεύει την Α’ κατοικία τους. Αντίθετα μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές των σπιτιών τους, όπως επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε συνάντηση που είχε σήμερα στη Βουλή με το προεδρείο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Παράλληλα, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε τη Βοιωτία και συνομίλησε με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εμπόρων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών του νομού. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.10.2020