Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: τουρισμός, κάμερες στα σχολεία, ανασυγκρότηση ΕΣΥ, χρεώσεις δεδομένων
  Τουρισμός: Θετική ανταπόκριση της Ευρώπης στην επιστολή της Προέδρου
Με αίσθημα ευθύνης για να στηριχθεί ο κρίσιμος τομέας του Τουρισμού, το Κίνημα Αλλαγής ανέλαβε την πρωτοβουλία για αποφασιστική παρέμβαση  σε ευρωπαϊκό επίπεδο με επιστολή της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Εκτός από το τεράστιο οικονομικό διακύβευμα, τονίσαμε και την ουσιαστική πολιτική σημασία που έχει για την Ε.Ε η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της. Γι’ αυτό ζητήσαμε να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες μετακίνησης χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, με προσαρμογή στην αντιμετώπιση του covid 19. Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η εκτεταμένη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου και η δημιουργία ενός Ειδικού Προγράμματος για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι απαραίτητα εργαλεία για την θωράκιση του τουριστικού τομέα. 

Με ικανοποίηση είδαμε ότι η επιστολή είχε θετική ανταπόκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Κυβέρνηση όμως βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος. Χρειάζονται σήμερα, γενναία και στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης του Τουρισμού με έμφαση στα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα υγείας. Ας μελετήσουν τις προτάσεις μας. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά
  Υγεία: Η ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ δεν πρέπει να χαθεί
Θα εκμεταλλευτούμε την πανδημία για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ ή θα μείνουμε στις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα; Η αξιολόγηση, η βελτίωση των υποδομών σε όλη την χώρα (και όχι μόνο στην Αττική), η δημιουργία ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η ψηφιοποίηση, η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, η τηλεϊατρική, η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο είναι εθνικές προτεραιότητες. 

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, την ανάγκη να λειτουργήσουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων. Η εποχική γρίπη ήταν προ των πυλών και 150 κλίνες ΜΕΘ ήταν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Ούτε προσωπικό, ούτε άνοιγμα κλινών ΜΕΘ είδαμε, παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε. Έπρεπε να έρθει ο κορωνοϊός για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, με την ψυχή στο στόμα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό, κάνοντας μπαλώματα. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει 10 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχουν παρουσιάσει τον σχεδιασμό τους για το δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας την εντύπωση ότι η πανδημία απλά έφερε τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης λίγο πιο πίσω χρονικά και μόλις ξεπεράσουμε τη λαίλαπα, θα επανέλθουν βάζοντας στο περιθώριο τους άλλοτε ήρωες του ΕΣΥ.
  Παιδεία: Η αλαζονεία εκθέτει την Κυβέρνηση και δυστυχώς, τους μαθητές
  Η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Παιδείας να δει με καθαρή ματιά τα ζητήματα της Παιδείας και να λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Θα μπορούσε να αποφύγει τη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και μεγάλης μερίδας των γονέων αν λειτουργούσε θεσμικά, συγκροτημένα και συντονισμένα, με αναλυτικό σχεδιασμό που όφειλε να έχει έτοιμο από το τέλος Μαρτίου, μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα.

Οι επιλογές της ψηφιακής εποχής είναι πολλές και θα γίνουν περισσότερες. Πρώτοι εμείς εξάλλου, δημιουργήσαμε το “Ψηφιακό Σχολείο” και σήμερα η εκπαίδευση λειτουργεί εξ αποστάσεως ασύγχρονα ή σύγχρονα με αυτές τις πλατφόρμες, τα δεδομένα και τα περιεχόμενα. Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό, με την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος χωρίς κανόνες, προδιαγραφές, περιορισμούς εκθέτοντας ανήλικους μαθητές. Η ηγεσία του Υπουργείου όμως επέλεξε να αιφνιδιάσει με τροπολογία άμεσης εφαρμογής, ενός μέτρου που όφειλε, πριν έρθει στη Βουλή, να έχει τουλάχιστον τηρήσει τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.
  Τι συμβαίνει με τις χρεώσεις δεδομένων; Ζητάμε (πάλι) απαντήσεις
  Το αναδείξαμε προ ημερών, μετά από έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σήμερα το επαναφέρουμε. Τι πραγματικά συμβαίνει με τις χρεώσεις; Διασφαλίζονται συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά προς όφελος των πολιτών και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών για τη γρήγορη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή; Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού επισημαίνουν την αναποτελεσματική παρέμβαση του Πρωθυπουργού το Δεκέμβριο, τονίζουν ότι η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι οι χρεώσεις είναι υπερβολικές, συνιστώντας ουσιαστικό εμπόδιο για αρκετούς συμπολίτες μας για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, εξυπηρέτηση, τηλεργασία κ.α. Εξού και κατέθεσαν και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.05.2020