Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: Οι πολίτες νιώθουν σιγουριά από την παρουσία μας

«Οι πολίτες παρακολουθούν και καταλαβαίνουν την υπεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής που προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια όλων μας» υπογράμμισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8 και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Πιο συγκεκριμένα:

Πανδημία

Σήμερα ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας. Τα selftest είναι καλό εργαλείο, αλλά θα έπρεπε με ευθύνη της πολιτείας να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από τον ΕΟΔΥ για να μπορούμε να διασταυρώνουμε τα πραγματικά επιδημιολογικά στοιχεία και να μην χάσουμε γι άλλη μία φορά τον έλεγχο, γιατί ακόμα υπάρχει συνωστισμός. Τα σχολεία ένα χρόνο μετά ανοίγουν με 25 και 30 μαθητές ανά τάξη και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Οικονομία

Έχουμε προτείνει 120  δόσεις και 30%  κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν. Το δεύτερο που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να υπάρξει ένα πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες  αλλά και ένα υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το τρίτο και κυρίαρχο είναι η ρευστότητα, επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100%  των ασφαλιστικών εισφορών για να μην έχουμε ανεργία και λουκέτα και αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού κώδικα, του πτωχευτικού νόμου που οδηγεί πραγματικά σε τεράστιο αδιέξοδο.

Ελληνοτουρκικά

Δεν σας κρύβω ότι παρά το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει μία ύφεση, προσωπικά ανησυχώ. Ανησυχώ γιατί η Τουρκία πιέζει πάρα πολύ για την επικύρωση του Τουρκολυβικού μνημονίου από το κοινοβούλιο της Λιβύης και εφιστώ την προσοχή στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του, διότι αυτό δεν πρέπει με τίποτα να γίνει.

Ψήφος Αποδήμων 

Έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών. Δυστυχώς με τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι και θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ και ακούστε την ΕΔΩ

Πανδημία: Μαζικά τεστ για την προστασία των εργαζομένων παντού

Η κυβέρνηση είχε αναδείξει την ατομική ευθύνη ως την μοναδική της στρατηγική για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα κώφευε συνειδητά στις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής που τόνιζε την ανάγκη διεξαγωγής μαζικών τεστ, πρωτίστως στους χώρους εργασίας για τη θωράκιση της κοινωνίας από τον κορωνοϊό. Τώρα καθυστερημένα προχωρά στη διάθεση self-test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Χρειάζονται όμως συνεχείς έλεγχοι στους χώρους εργασίας από το ΣΕΠΕ, τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, τον ΕΟΔΥ, και τη διενέργεια μαζικών τεστ και ελέγχων της διασποράς και της ιχνηλάτησης σε κάθε παραγωγική δραστηριότητα, καθώς επίσης και η αναγνώριση του κορωνοϊού ως επαγγελματική ασθένεια. 

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΣΥ: Άμεση ένταξη των 4.000 συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών

Δήθεν αναγνωρίζει την προσφορά και την αναγκαιότητα των 4.000 εργαζομένων και του επικουρικού προσωπικού, αλλά η μοναδική έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους από την Κυβέρνηση παραμένει το… πολυδιαφημισμένο χειροκρότημα, αφού ακόμη δεν έχει υπάρξει δέσμευση ώστε να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι αυτοί εδώ και τέσσερα χρόνια, με διαδοχικές ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, καλύπτουν σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων και μάλιστα κατά τους τελευταίους 13 μήνες της πανδημικής κρίσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που όπως ισχυρίζεται ακόμη “προβληματίζεται” για τον τρόπο μόνιμης ένταξης των συμβασιούχων κι επικουρικών στο ΕΣΥ, αν πράγματι ήθελε να βρει λύση, θα μπορούσε να εφαρμόσει μία από τις  δύο ρεαλιστικές προτάσεις του Κίνηματος Αλλαγής: είτε την ευρεία  προκήρυξη των κενών θέσεων του ΕΣΥ που θα προβλέπει  την ισχυρή μοριοδότηση πολύχρονης προϋπηρεσίας, είτε την μετατροπή διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Λύσεις υπάρχουν, απλώς προϋποθέτουν και πολιτική βούληση. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.04.2021