Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Φώφη Γεννηματά: Να μην εγκαταλειφθεί κανείς μέσα στην κρίση
  Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής έκανε άλλο ένα βήμα προς το ψηφιακό κόμμα με την πρώτη τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Σε αυτήν, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην εγκαταλειφθεί κανείς συνάνθρωπος στις δυσκολίες που έρχονται, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, το Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται να μην καταρρεύσει η  παραγωγική βάση της χώρας, διεκδικεί το δικαίωμα στην Ελπίδα, παλεύει για το σήμερα και το αύριο. Άραγε συμμερίζεται το ίδιο η Κυβέρνηση αφήνοντας πάνω από 400,000 ακάλυπτους, μακροχρόνια ανέργους, συνταξιούχους που δεν εκδόθηκαν οι συντάξεις τους, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ απορρίπτει και την αναστολή των πλειστηριασμών Α κατοικίας; Βέβαια για όσους ήθελε να βρει χρήματα, τα εξασφάλισε με ευκολία: 100 εκ για τους επιστήμονες, 88 εκ για τα Κέντρα δια βίου κατάρτισης.  Διαβάστε τα σημεία τοποθέτησης της Φώφης Γεννηματά  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
  Κλειστοί ναοί: δεν χωρούν αστερίσκοι και νομικισμοί
  Ήδη πριν αποφασίσει η Κυβέρνηση το μαζικό περιορισμό της κίνησης των πολιτών, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να συνεχίσουν να λειτουργούν οι εκκλησίες κάθε δόγματος. Ευτυχώς, έστω και αργά, εισακουστήκαμε. Η πρόσφατη “επινοητικότητα” κάποιων ιερέων και αυτοδιοικητικών (βλ. Κουκάκι και Κέρκυρα) να παρακάμψουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και της Πολιτείας, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες πολίτες και κατ’ επέκταση το κοινωνικο σύνολο, είναι καταδικαστέες και πρέπει να επιληφθεί η εκκλησιαστική και διοικητική δικαιοσύνη. Δεν χωρούν αστερίσκοι, νομικισμοί και εξαιρέσεις σε ένα πάνδημο και καθολικό πρόβλημα. Οι ναοί και λατρευτικοί χώροι πρέπει να παραμείνουν κλειστοί.
  Τηλεκατάρτιση: Εμπαιγμός των επιστημόνων, προκλητικές επιχορηγήσεις στα ΚΕΚ
  Ως γνωστόν, κάθε επιστήμονας, δικηγόρος, γιατρός, οικονομολόγος, μηχανικός θα λάβει 600 ευρώ. Σύνολο 108 εκατομμύρια ευρώ. Το κάθε κέντρο κατάρτισης, θα λαμβάνει για τον καθένα επιπλέον 488 ευρώ. Σύνολο 88 εκατομμύρια ευρώ. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Την ώρα της κρίσης η Διαφάνεια και η Εντιμότητα είναι ακόμη αναγκαίες. Κάποιοι δυστυχώς  με πράξεις και παραλήψεις της Κυβέρνησης βολεύονται μέσα στην πανδημία, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.  Διαβάστε εδώ περισσότερα.
  Αδιαφορία για τους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη
  Στις επτά προϋποθέσεις για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία είχαμε θέσει ως σημαντική προτεραιότητα την οικονομική κάλυψη των συνταξιούχων, που αναμένουν ακόμη τη σύνταξή τους. Είναι πράγματι απαράδεκτη η κυβερνητική αδιαφορία τόσο για τις εκκρεμείς συντάξεις όσο και τους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη, άρα δεν έχουν κανένα εισόδημα. Στην δε περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, οι κύριες έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από τις 110.000 που ήταν μέχρι πρόσφατα. Διαβάστε εδώ την ερώτηση στην Βουλή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.04.2020