Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Μ. Χριστοδουλάκης: Συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η εγκατάλειψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Είναι αναγκαίο σε μια εποχή έξαρσης της ακρίβειας να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού και εν συνεχεία καθορισμός του από τις διαπραγματεύσεις των ίδιων των κοινωνικών εταίρων» επεσήμανε σήμερα ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο λόγω της έξαρσης της πανδημίας, όσο και του κύματος ακρίβειας που πλήττουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα: «Είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η εγκατάλειψη στην τύχη τους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην κρίση της πανδημίας και στα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της ακρίβειας, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης τους. Αδιαφορώντας για την σοβαρή μείωση του τζίρου τους και ιδιαίτερα στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Ζήτησα σήμερα από τους εκπροσώπους τους να συνεχίσουν – όπως μέχρι τώρα – να συμβάλλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν είναι όμως δυνατόν οι αρμόδιες κρατικές αρχές να μην έχουν την κύρια ευθύνη των ελέγχων, να μην υπάρχει ο στοιχειώδης διάλογος με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων πριν ανακοινωθούν τα μέτρα που τους αφορούν, όπως επίσης και να μη  μετέχουν εκπρόσωποι τους στις αρμόδιες επιτροπές για το σχεδιασμό τους. Όσον αφορά τα άμεσα μέτρα στήριξης τους, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα-κυρίως στην εστίαση και στο λιανεμπόριο προτείνουμε.

  • Να μην επιστραφούν οι «επιστρεπτέες προκαταβολές» τουλάχιστον μέχρι ένα ύψος (κάτι που ενισχύει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις)
  • Να υπάρξει γενναία ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη σε δημόσιο και εφορίες και σημαντικό «κούρεμα» για τους συνεπείς.
  • Να περιληφθούν και οι επιχειρήσεις, στα μέτρα ενίσχυσης για το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Και να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να επαναληφθούν τα μέτρα για την επιδότηση ενοικίου.
  • Να υπάρξει πρόβλεψη για να μην ασκηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος του λιανεμπορίου από μεγαλύτερες επιχειρήσεις (εμπορικά καταστήματα και super market)».

Εξεταστική Επιτροπή: Διαφάνεια για όλους & όλα, χωρίς αστερίσκους


Αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένο στην πλήρη διαλεύκανση όλων των δημόσιων υποθέσεων παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει αποδείξει ακόμη και στις περιπτώσεις διερεύνησης πράξεων δικών του στελεχών. Τιμώντας τις ηθικές θέσεις της Δημοκρατικής παράταξης που ανέκαθεν αποτέλεσε τον διαχρονικό φύλακα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, το Κίνημα ζητά διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις. Γι΄αυτό, υπερψηφίζει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τον ευτελισμό των θεσμών και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όπως άλλωστε θα υπερψήφιζε και την πρόταση που είχε  προαναγγείλει η Νέα Δημοκρατία για την επέκταση της χρονικής περιόδου διερεύνησης του αντικειμένου της επιτροπής, την οποία όμως τελικά δεν κατέθεσε. Το Κίνημα, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ενημέρωσης των πολιτών, που επιχειρείται συχνά και από πολλές πλευρές και κέντρα, να μετατραπεί  σε μοχλό χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Όλα στο φως! Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 10.11.2021Κατώτερες των περιστάσεων οι αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή