Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Αναζητά σωσίβιο σε σενάρια συνωμοσιολογίας

Τον στρατηγικό του αντίπαλο έδειξε χθες άθελά του ο Κ. Μητσοτάκης με την αφωνία του για τον κ. Τσίπρα και τις συνεχείς επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατά την τρίωρη συνέντευξη τύπου του στην ΔΕΘ. Προσπαθώντας να δραπετεύσει από την αλήθεια, ο ίδιος αναζητά μάταια σωσίβιο σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Με τους χειρισμούς του έχει κάνει πια ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνησή του και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκπροσωπούν πρακτικές του χθες και δύο μοντέλα διακυβέρνησης, που διαπνέονται από καθεστωτισμό και συσσώρευσαν στους πολίτες περισσότερα προβλήματα από όσα υποσχέθηκαν να λύσουν. Αξιακά απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει νωπή ισχυρή εντολή από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πρωταγωνιστική πορεία. Αφού επιμένει μάλιστα ότι υπάρχει “τεκμηριωμένη” παρακολούθηση, ας τηρήσει το νόμο που του δίνει τη δυνατότητα ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, ώστε να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Ειδάλλως, θα είναι αυτός που επιλέγει να δίνει τροφή στην τοξικότητα.

Μέτρα ΔΕΘ: Δεν φτάνουν στον πυρήνα του προβλήματος

Αντί η Κυβέρνηση να διοχετεύσει τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους σε πολιτικές που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους, συνεχίζει τα αποσπασματικά κι επιδοματικά μέτρα που όχι μόνο δεν μπορούν να φτάσουν στον πυρήνα του προβλήματος αλλά θα δημιουργήσουν και τεράστιο δημοσιονομικό κενό. Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επιδόθηκε σε ένα γενικόλογο πλαίσιο αποσπασματικών παροχών και υποσχέσεων επιδοματικού τύπου, που θυμίζουν αντίστοιχες πολιτικές τακτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά τα όσα υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης δεν είναι επιλογή του Πρωθυπουργού, αλλά συμμόρφωση σε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα, οι χαμηλές συντάξεις που αυξάνονται κατά 6%, έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα μια σύνταξη των 700 ευρώ να γίνεται 742 ευρώ, ενώ αποκλείονται από τις μνημονιακά νομοθετικά προβλεπόμενες από 1-1 2023 αυξήσεις ένα εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, την οποία προεκλογικά δεσμευόταν ότι θα εξαλείψει καταργώντας το νόμο Κατρούγκαλου, που όχι μόνο δεν κατήργησε αλλά επικύρωσε με το νόμο Βρούτση! Περισσότερα ΕΔΩ & ΕΔΩ

Οι αναγκαίες εγγυήσεις για την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ & την Δημοκρατία

Απολύτως αναγκαίες είναι οι επιπλέον εγγυήσεις στην χώρα μας για την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ, το κράτος δικαίου, τα ατομικά δικαιώματα και την Δημοκρατία, όπως κατέστη σαφές από την υπόθεση παράνομων παρακολουθήσεων που αποκάλυψε έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας μας. Όπως εισηγήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χ. Καστανίδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης:

  1. Η διάταξη του αρμόδιου για την ΕΥΠ εισαγγελέα για άρση απορρήτου πρέπει να υποβάλλεται και να εγκρίνεται από τριμελές δικαστικό συμβούλιο εφετών. 
  2. Όταν πρόκειται για βουλευτή/ευρωβουλευτή, η άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας να γίνεται με πλήρη σεβασμό του άρ. 62 του Συντάγματος. 
  3. Ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ πρέπει να γίνεται ύστερα από τη θετική γνώμη των 3/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, 
  4. Πλήρης αιτιολογία στην διάταξη του αρμόδιου για την ΕΥΠ εισαγγελέως, με την οποία αίρεται το απόρρητο. 
  5. Η εισαγγελική διάταξη και το βούλευμα του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου γνωστοποιούνται αμέσως στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ με την αιτιολογία της άρσης του απορρήτου σε περίπτωση λόγου εθνικής ασφάλειας. 
  6. Μετά τη λήξη της άρσης του απορρήτου, η ΑΔΑΕ έχει διακριτική ευχέρεια να ενημερώνει τους θιγέντες, εφόσον αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή τους. 
  7. Απαραίτητος ο ορισμός του περιεχομένου του όρου «εθνική ασφάλεια».

Σχολεία: Να ενισχυθεί περισσότερο ο δημόσιος χαρακτήρας τους

Στην τελετή αγιασμού του 11ου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας παραβρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές καθώς φέτος η επιστροφή στα θρανία γίνεται χωρίς τους περιορισμούς, που επέβαλε η πανδημία την προηγούμενη διετία. «Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές. Να έχουν υγεία, προκοπή και μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια πανδημίας, αυτή η σχολική χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Πάνω απ’ όλα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κρατάμε τα μέτρα εναντίον της πανδημίας, να έχουμε υγεία και ασφάλεια. Ως παράταξη στηρίζουμε και θέλουμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου. Να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές. Καλή σχολική χρονιά!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος

Μη χάσετε: Ομιλία Ν. Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Παρακολουθήσεις και κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα» θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20:00, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ομιλία Ν. Ανδρουλάκη & Συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ

Ομιλία στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ θα εκφωνήσει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 19:30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:30 το πρωί, ο Ν. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης» εντός της HELEXPO ΔΕΘ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.