Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά από Θεσσαλία: Στήριξη του ΕΣΥ με αποφυγή συνωστισμών

“Επειδή ο εμβολιασμός θα κάνει μήνες για να καλύψει την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, χρειάζονται άμεσα μέτρα: στήριξη του ΕΣΥ με την αποφυγή κάθε συνωστισμού”, τόνισε στην εισαγωγή της ομιλίας της στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, η Προεδρος, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη συνέχεια ανέλυσε τις προτάσεις του Κινήματος για την ανάκαμψη μέσα από την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία. Με συνωστισμό στις τάξεις και την ευθύνη για τα τεστ μόνο σε γονείς και μαθητές. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. Γιατί δεν μπορεί να μη γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των υποχρεωτικών ποσοστών με τηλεργασία στις επιχειρήσεις.Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η Κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της, με τις θεωρίες της “ατομικής ευθύνης”
  • Σήμερα η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με την μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών. Η ΝΔ επέτεινε το πρόβλημα, με μια πολιτική στάση που αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς, δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και την διαφάνεια. 
  • Επιλέγουμε να προτάσσουμε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, την στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα. Την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον Τουρισμό.Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της εμπορικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.
  • Το νέο δεν χτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο.Η Κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. την χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Στην Αμερική ο Μπάιντεν αλλά και στην Ευρώπη, δίνουν το βάρος στις δημόσιες επενδύσεις, γιατί όπως ισχυρίζονται μετά από τις δύο κρίσεις την οικονομική και την υγειονομική , είναι ο μοχλός για την ανάκαμψη. 
  • Απουσιάζει κάθε αναφορά για την στήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα για τον Τουρισμό, υπάρχει έλλειμμα για την βιώσιμη στροφή του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ είναι πολύ μικρές οι επενδύσεις για την έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια.

Φ. Γεννηματά προς τον Πρωθυπουργό: Καθυστερεί η εμβληματική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Ερώτηση σχετικά με τη σοβαρή καθυστέρηση και τις απαράδεκτες ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου, που συνιστά ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό «έργο πνοής» με ιδιαίτερα θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, κατέθεσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό. Στην ερώτηση της, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί ο ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας του Φαληρικού παραλιακού μετώπου σε όλους τους χώρους και τις υποδομές που θα δημιουργηθούν, ενώ σημειώνει την ανάγκη σύστασης κοινού Φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή των Δήμων της περιοχής. Περισσότερα ΕΔΩ

Ψήφος Αποδήμων: Η Κυβέρνηση κατάλαβε το λάθος της

Η αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε ένα ακόμη φιάσκο εξαιτίας των λίγων εγγραφών των συμπατριωτών μας του εξωτερικού στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, την ανάγκασε καθυστερημένα, να έρθει στις θέσεις μας. Να αναθεωρήσει δηλαδή το νόμο που καταργεί τους «κόφτες» και περιόριζε τους ομογενείς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει σταθερό και πιστό στις ιδέες, στις αξίες και στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του οποίου εξειδικεύθηκε και ενδυναμώθηκε η κατοχύρωση της ψήφου των απόδημων, μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της αναθεώρησης του Συντάγματος το 2001. Θυμίζουμε την θέση μας που προέβλεπε ότι δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και στα δημοτολόγια, με πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες της ψηφοφορίας, ενώ για την συμμετοχή τους στις εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους να απαιτείται η «επικαιροποίηση» της εγγραφής τους. 

Θυμίζουμε την πλήρη πρότασή μας ΕΔΩ

Πανδημία: Ανάγκη δημιουργίας “Γραφείου Ενημέρωσης” για συγγενείς ασθενών

Να λάβει τέλος η ελλιπής και αποσπασματική πληροφόρηση που λαμβάνουν οι συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, ζητά το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση που συνυπογράφει σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του. Στην ερώτηση – παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σημειώνεται η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ‘’Γραφείου Ενημέρωσης’’ για τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι οικογένειές τους προσπαθούν να βάλουν τέλος στη αγωνία τους ψάχνοντας να βρουν πληροφόρηση για τους ανθρώπους τους, όπως κι όπως μπορούν: «από τους βουλευτές, τους δημοσιογράφους, τους  γιατρούς, τους νοσηλευτές,  τις καθαρίστριες – ακόμη και τους φύλακες των νοσοκομείων!». Η Πολιτεία οφείλει να διευκολύνει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς πρόκειται για ένα θέμα στοιχειώδους ανθρωπιάς, αλλά και καθαρής υποχρέωσης ενός δημοκρατικού και πολιτισμένου κράτους. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 09.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.04.2021