Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: Μητσοτάκης – Τσίπρας διχάζουν την κοινωνια. Αγνοήστε τους!

Σήμερα, είδαμε μια από τα ίδια στη Βουλή. Το γνωστό θεατρικό σκηνικό πόλωσης για δύο. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, «Μητσοτάκης και Τσίπρας, χέρι-χέρι στην επιχείρηση διχασμού, τροφοδότησαν με μίσος την ελληνική κοινωνία. Για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούσαμε τίποτα. Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους».

Δείτε την δήλωση

Πανδημία – Υγεία: Αδύναμη και ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, τα νέα κρούσματα έφτασαν στα 10.000, αν και έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες πληρώνουν την λάθος πολιτική και το lockdown ακορντεόν της κυβέρνησης. Επιπλέον, το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Και οι δωρεές κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες. Η κυβέρνηση όμως κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει τους ειδικούς επιστήμονες και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Μετά από πίεση του Κινήματος Αλλαγής και με μεγάλη καθυστέρηση, όταν φτάσαμε στο μη περαιτέρω, ανακοινώθηκε η ένταξη δυο ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα. Αλλά οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ δεν επιτρέπουν τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες, ενώ επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα. Εμείς, επιμένουμε στη δική μας πρόταση: προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Περισσότερα ΕΔΩ

Παιδεία: Παραμένουν αβοήθητοι από την κυβέρνηση εκπαιδευτικοί και μαθητές

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown και την ένταξη των θεσμών της εκπαίδευσης σε αυτές τις συνθήκες, τα σχολεία εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά αβοήθητα από την κυβέρνηση. Χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων και των νέων συνθηκών, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Χωρίς τον εκσυγχρονισμό των τεχνολογικών υποδομών. Χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δημόσιο σχολείο με τις δικές τους δυνάμεις. Χωρίς ενεργητική συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι ανισότητες να διευρύνονται.

Απέναντι σε όλα αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδίδεται σε μια φαντασιακή πρόσληψη της όλης κατάστασης, με περισσή κομματική έπαρση και με έωλους επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς, όταν τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται. Πρέπει, όμως, να προχωρήσει άμεσα:

– Στη διαμόρφωση προγράμματος αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες.

– Στην άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες.

– Στην οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Δημόσιο: Η κυβέρνηση παίζει με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις ζωές των υπαλλήλων

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση παίζει με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις ζωές πολλών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς φρόντισε να περάσει μια «μεταμεσονύκτια» τροπολογία με αναδρομική ισχύ για την κινητικότητα, σύμφωνα με την οποία ανακαλούνται αναδρομικά ακόμα και αποφάσεις κινητικότητας που έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί, καθώς και όσες εκκρεμούν προς έκδοση στο πλαίσιο του τρέχοντος κύκλου κινητικότητας.  Αυτό αναφέρει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το πόσοι είναι οι υπάλληλοι τους οποίους αφορά η αναδρομική ισχύς της ψηφισθείσας τροπολογίας, αν έχει ενημερώσει τους Δημάρχους με εγκύκλιο για τις πιθανές νομικές και οικονομικές συνέπειες (π.χ. αποζημιώσεις) που μπορεί να έχουν οι ανακλητικές πράξεις κινητικότητας, καθώς και ποιος θα είναι υπόλογος σε περίπτωση προσφυγής των υπαλλήλων που υφίστανται βλάβη στη Δικαιοσύνη.

Σεισμοπαθείς Λάρισας: Απαιτείται να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης

Να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τους σεισμοπαθείς της Λάρισας ζητούν με παρέμβαση-ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της βουλευτού Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη. Όπως επισημαίνουν, εκατοντάδες οικογένειες αυτή τη στιγμή κατοικούν σε άθλιες συνθήκες, εν μέσω πανδημικής κρίσης, με τον κίνδυνο πάντοτε να δημιουργηθούν υγειονομικές «βόμβες» στην περιοχή. Από την πλευρά της Πολιτείας, παρότι τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά τις επισκέψεις υπουργών και κυβερνητικών κλιμακίων αποτελούν μια θετική πρώτη προσπάθεια από πλευράς της Πολιτείας για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων, έχουν κατά κύριο λόγο όμως αποσπασματικό χαρακτήρα και παρουσιάζουν επιπρόσθετες δυσκολίες στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους από όλους τους ενδιαφερομένους.

Το βίντεο της ημέρας: Οι προτάσεις μας για την επανεκκίνηση της αγοράς

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 16.3.2021