Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Τζάμπα κόπος από τον ΣΚΑΪ. Θα συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας

Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3, Βασίλης Χιώτης και ο δημοσιογράφος, Νότης Παπαδόπουλος, στην εκπομπή τους, διαστρέβλωσαν συστηματικά τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το έκαναν μάλιστα με τη συνεπικουρία του υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος ανέλαβε, τάχα, να εξηγήσει την θέση μας, ενώ, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν ζήτησαν τη δική μας άποψη.  Απέκρυψαν τη θέση μας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με βάση το Εθνικό Απολυτήριο και την Πρόταση Νόμου μας για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, προφανώς γιατί ενοχλήθηκε η κυβέρνηση από την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευσή μας. Υπηρέτησαν για μια ακόμη φορά τη γραμμή της ΝΔ στον πόλεμο κατά του κόμματός μας. Όμως, τους παραδίδουμε στη κρίση των πολιτών και τους ενημερώνουμε ότι τζάμπα ο κόπος τους: δεν θα πάμε με τη ΝΔ. Θα συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας.

Να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ

Με το αιφνίδιο lockdown στην Αττική, ενισχύεται η εντύπωση ότι αντί η κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις ανάλογα με  τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η Επιτροπή πλέον καθοδηγείται από πολιτικές πιέσεις. Αυτό ενδεχομένως συνομολογεί το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας, στις 9 Φεβρουαρίου, έξι ημέρες μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής,  δήλωσε ότι θα προτείνει στους επιστήμονες σκληρό απαγορευτικό και πως τα σχολεία αποτελούν εστίες διασποράς, αδειάζοντας την Υπουργό Παιδείας που επέμενε να μην βλέπει τον συνωστισμό στις τάξεις αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης που έλεγε άλλα την ίδια ώρα σε τηλεοπτικό κανάλι. Τα επιδημιολογικά δεδομένα, η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε ΜΕΘ μέσα σε λίγες ημέρες στην Αττική, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τα δεδομένα και τον τρόπο λήψης αποφάσεων από την Κυβέρνηση.  Για να μπει τέλος στη σύγχυση που προκαλείται στους πολίτες με τη συσκότιση των δεδομένων βάσει των οποίων η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, βουλευτές μας κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων, με τα οποία  ζητούν  από τον Υπουργό Υγείας διευκρινίσεις για την κήρυξη ολικού απαγορευτικού στην Αττική και αιτούνται την κατάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Εργαζόμενοι στο περιθώριο

Τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, με τις οποίες ωθεί στο περιθώριο τον κόσμο της εργασίας ανέδειξε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή. Οι νόμοι της κυβέρνησης υπονόμευσαν τις κλαδικές συμβάσεις και απαξίωσαν τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ η εκ περιτροπής και η απλήρωτη εργασία είχαν ως αποτέλεσμα, με βάση την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το 37% των εργαζόμενων να εργάζεται πέραν του κανονικού ωραρίου. 

Υπάρχουν, επίσης, εργαζόμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες, ενώ εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τον τουρισμό που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, δεν καλύπτονται από κάποιο επίδομα ή βοήθημα. Η Κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης δεν απαντούν. Ούτε για όλα τα παραπάνω ούτε για την αδυναμία της κυβέρνησης να θεσπίσει μια γενναία ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών της πανδημίας. Ούτε βέβαια για την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ένταξη των εργαζομένων του ΕΣΥ και των κοινωνικών δομών στα βαρέα κι ανθυγιεινά ή την πρόταση για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος του μισθού, καθώς και τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους 350.000 μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ. Γιατην ανυπαρξία μέτρων στήριξης για τους εργαζομένους κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά.

Πιέζουμε για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει διαρκώς την ανάγκη οργάνωσης και στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες και να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στην αυξημένη προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Ανάγκες που έγιναν επιτακτικές λόγω της πανδημίας. Παρά τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία κυβερνητική πρωτοβουλία αναφορικά με την ουσιαστική ενίσχυση των δομών ΠΦΥ με προσωπικό και υποδομές. Το ζήτημα αναδεικνύουν εκ νέου με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Βιομηχανία: κίνδυνος από την αύξηση του κόστους ενέργειας

Να λάβει σοβαρά υπόψη της τον κίνδυνο η ελληνική βιομηχανία να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη από την αύξηση κατά 40 έως 50% του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος ζητούν από την κυβέρνηση με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Επισημαίνουν εξάλλου ότι η προθεσμία που έχει δοθεί για το διάλογο σχετικά με το κόστος ρεύματος μεταξύ της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας και της ΔΕΗ λήγει σε 20 ημέρες, χωρίς να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ η κυβέρνηση είναι απλώς παρατηρητής του αδιεξόδου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.2.2021