Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Πλατφόρμα εμβολιασμών: μετά από την παρέμβασή μας η Κυβέρνηση ακύρωσε τον διαγωνισμό!

Αναδείξαμε πρώτοι το θέμα του προσχηματικού διαγωνισμού για την πλατφόρμα των εμβολιασμών. Το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, εφευρίσκοντας μια δικαιολογία για plan B. Η αλήθεια, όμως, αποκαλύφθηκε με την ακύρωση του προσχηματικού αυτού διαγωνισμού, ύστερα από τις καταγγελίες μας. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι κάποιοι πιάστηκαν στα πράσα. Και ότι το Κίνημα Αλλαγής κάνει πραγματική αντιπολίτευση. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται κατά σειρά οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Κανένας διάλογος με Τουρκία όταν παραβιάζονται κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι διάλογος δεν γίνεται με παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είμαστε υπέρ της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών, αλλά μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών και δίχως προκλήσεις και τσαμπουκάδες. Δίχως το Oruc Reis στο Αιγαίο, δίχως τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος και δίχως την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Κύπρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία είναι αυτή που υπονομεύει το διάλογο και άλλωστε εκείνη διέκοψε τις διερευνητικές επαφές το 2016. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό, επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη στρατηγική της.

Περισσότερα ΕΔΩ

Να περιοριστεί η αστική ευθύνη των γιατρών του ΕΣΥ

Να περιοριστεί η αστική ευθύνη των γιατρών του ΕΣΥ στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας ζητάει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Συγκεκριμένα, ζητάει ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση της αστικής ευθύνης για ιατρικά σφάλματα με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και συνολικότερα, όπως είχε δεσμευτεί δημόσια ο κ. Κικίλιας ότι θα πράξει το Δεκέμβριο του 2019. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού του, κ. Κοντοζαμάνη, με τις οποίες επιχειρήθηκε η συγκάλυψη των σοβαρότατων κυβερνητικών ευθυνών για την πανδημία και η μετάθεσή τους στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν με ηρωισμό τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Δανειοδότηση ιδιωτικού τομέα: Η κυβέρνηση επιλέγει ρόλο παθητικού παρατηρητή απέναντι στο «στραγγαλισμό» των επιχειρήσεων

Παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν αντλήσει ρευστότητα σε πρωτοφανή βαθμό, δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο για να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις. Όμως, καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Και η κυβέρνηση έχει επιλέξει το ρόλο του παθητικού παρατηρητή σε μια διαδικασία πιστωτικού στραγγαλισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Όπως αποκαλύπτει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούςο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ακόμη και στα δάνεια που χορηγούνται με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, οι τράπεζες είναι εξαιρετικά φειδωλές και θέτουν όρους και κριτήρια που λειτουργούν απαγορευτικά για τις επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκταμιεύσεις δανείων περιορίστηκαν φέτος στα 5,3-6 δις ευρώ και για το 2021 προβλέπονται καθαρές νέες πιστώσεις μόλις 4-5 δις ευρώ, ενώ το κόστος δανεισμού αυξάνεται διαρκώς, παρότι οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο από την ΕΚΤ.

Μην χάσετε! Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Αμυντική Βιομηχανία, Οικονομική Ανάπτυξη και Εθνική Ισχύς» διοργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου και ώρα 18:30’. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. Θα προβληθεί ζωντανά στους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook, καθώς και από το κανάλι του Κινήματος Αλλαγής στο Youtube. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.1.2021