Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: νοσηλευτές, αντιπυρική προστασία, τουρισμός, διαφημιστική προβολή
  Νοσηλευτές: αντί για επιβράβευση, εισπράττουν αλαζονεία και αυταρχισμό
  Σήμερα τιμούμε σε όλο τον κόσμο τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές. Η παράταξή μας εξάλλου καθιέρωσε τον επαγγελματικό τίτλο του νοσηλευτή το 1985 με το νόμο για το ΕΣΥ (Ν1579/1985). Δυστυχώς η Κυβέρνηση, με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η προχωρά στο διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού, προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδρασή τους. Καλούμε τον υπουργό να αναλογιστεί επί τέλους το πρόβλημα που δημιουργεί, ιδιαίτερα  όταν η πανδημία είναι ακόμη απειλητική. Να αποσύρει την διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα ζητήματα του έργου τους, ως ενιαίου κλάδου. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις πρωτοβουλίες μας για:

  • την ένταξη των νοσηλευτριών/νοσηλευτών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων.

Διαβάστε εδώ την δήλωση της Φώφης Γεννηματά.
  Στο σημείο μηδέν η αντιπυρική προστασία
  Παρά τις δηλώσεις ετοιμότητας του Πρωθυπουργού, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πολιτική προστασία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Ο νόμος που υποτίθεται ότι θα αναβάθμιζε την πολιτική προστασία δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε σε δήμους και περιφέρειες ότι η εφαρμογή του νόμου αναστέλλεται για φέτος και ότι θα λειτουργήσουν οι προηγούμενες διατάξεις. Η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει κατανομή πιστώσεων με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει κανένα έργο, ο εθνικός συντονισμός είναι ανύπαρκτος, δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παραμένουν στα χαρτιά, οι δαπάνες που αφορούν συντήρηση, επισκευές και καύσιμα είναι μειωμένες, τα μισά οχήματα είναι παλαιότερα της εικοσαετίας. Η φετινή αντιπυρική περίοδος ξεκινά με μόλις 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέσιμα, ενώ, πέρυσι, είχαμε διαθέσιμα 12. Για άλλη μια φορά πολλά λόγια, καλοστημένη προβολή, μηδενική ουσία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας.
  Τουρισμός: η προσωπική ματαιοδοξία σε βάρος της πραγματικής πολιτικής
  Χωρίς διάλογο και διαβούλευση, ο υπουργός Τουρισμού αποφάσισε να ανακοινώσει σε κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μέρος του υποτιθέμενου προγράμματος για τον τουρισμό. Το Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει την δυσαρέσκειά του, αλλά το πολιτικό ζήτημα υπάρχει και γίνεται όλο και πιο εμφανές. Ο  διαγωνισμός προσωπικής προβολής των υπουργών έχει τα όριά του, όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό αγωνιούν για το μέλλον τους. Απεναντίας, εμείς εγκαίρως και υπεύθυνα έχουμε καταθέσει δημόσια τις προτάσεις μας. 
  Επικοινωνία στα χρόνια του κορωνοϊού: πότε θα αποκαλύψει επιτέλους την αλήθεια η Κυβέρνηση;
  Το Κίνημα Αλλαγής έχει τονίσει επανειλημμένα το σημαντικό ρόλο των Μ.Μ.Ε για την έγκυρη, αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, πολύ δε περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες της κρίσης του κορωνοϊού. Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θέσαμε τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες πρέπει να γίνει η χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε για την ενημερωτική καμπάνια σχετικά με την πανδημία, προκειμένου να γνωρίζει η Βουλή και ο Ελληνικός Λαός για τον τρόπο που διατέθηκαν τα σχετικά κονδύλια. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τόσο το συνολικό ποσό που διατέθηκε, τη διαδικασία, τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η κατανομή, όσο και το ποσό που αναλογεί σε κάθε μέσο ενημέρωσης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη σχετική ερώτηση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.05.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.05.2020