Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Σύνοδος Κορυφής: Πληρώνουμε την έλλειψη στρατηγικής εκ μέρους της κυβέρνησης – Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την ήττα του

Η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, τόνισε κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά. Όπως πρόσθεσε, αντί για βήματα μπροστά, η Ευρώπη κάνει βήματα πίσω και η απροθυμία της να λάβει τα αναγκαία μέτρα θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έδειξε την πλήρη ανικανότητά της να προωθήσει στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά συμφέροντα. Η έλλειψη αποφασιστικότητας και η διαρκής υποχωρητικότητα μάς οδήγησαν εδώ. Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική στο θέμα της Τουρκίας και αυτό πληρώνουμε. 

Στη δευτερολογία της, η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε πως θέση του Κινήματος Αλλαγής ήταν η απόρριψη του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωρίς δεύτερη συζήτηση και η μάχη για ν’ αλλάξει αυτό. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να συμφωνήσει αμαχητί και τώρα είναι απαράδεκτο να λέει πως «η ΕΕ έκανε ένα ακόμη βήμα». Είναι φανερό ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για να κρύψει την προσωπική του ήττα και την ήττα της κυβέρνησής του. 

Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής: Η κυβέρνηση διολισθαίνει στον αυταρχισμό για να κρύψει τις ευθύνες της για την πανδημία

Για την πανδημία: Οι πολίτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε αδύναμη και ανίκανη να περιορίσει, να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Να ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του. Να προστατέψει ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο και να προλάβει λουκέτα και απολύσεις. Να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Για να καλύψει μάλιστα τις ευθύνες της, τα λάθη και τις παραλείψεις της, η κυβέρνηση διολισθαίνει στον αυταρχισμό και στον έλεγχο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Θέλει να ακούγεται μόνο η δική της φωνή.

Για το εμβόλιο: Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει τώρα, ενόψει του εμβολίου «που θα τα λύσει όλα», πάλι, την «ανεμελιά» του. Είμαστε οι πρώτοι που διακηρύσσουμε την ανάγκη του εμβολιασμού για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Και ζητήσαμε να δώσουμε το παράδειγμα όλοι οι πολιτικοί με την συμμετοχή μας. Όμως, θα χρειασθούν αρκετοί μήνες για να λειτουργήσουν τα αποτελέσματά του και στο μεσοδιάστημα ο ιός και οι συνέπειές του θα είναι εδώ.

Για τον «οδικό χάρτη» του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της πανδημίας: Ένας συγκεκριμένος «οδικός χάρτης» είναι τώρα αναγκαίος, με προτάσεις-ορόσημα: ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές, εμβολιασμός με σωστή προετοιμασία, κριτήρια προτεραιότητας για τον πληθυσμό και ενημέρωσή του, ενίσχυση του ΕΣΥ με επαρκές προσωπικό και μέσα, μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού, έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς των υγειονομικών με την ένταξή τους στα βαρέα-ανθυγιεινά και τη χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων.

Για το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής: Χρειάζεται φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση. Αναδεικνύεται όλο και πιο εμφατικά η φυσιογνωμία και η ταυτότητα του Κινήματός μας. Κάνουμε αντιπολίτευση ουσίας και όχι βιτρίνας ή ευκαιρίας. Δεν καλύπτουμε μόνο το κενό αξιόπιστης αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλουμε πλέον λύσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης. Μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει το σχέδιο, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες να κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για να βγει όρθια και ισχυρή από αυτήν τη δοκιμασία.

Για την οικονομία: Οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και του νέου lockdown στην οικονομία είναι ήδη ορατές. Αλλά η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα προβλήματα. Προγράμματα ρευστότητας εξαγγέλλονται, αλλά οι μικρομεσαίοι βλέπουν τις τράπεζες να στηρίζουν μόνο τους μεγάλους. Με το «άνοιγμά» τους, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα βρουν μπροστά τους υποχρεώσεις, την απειλή του νέου πτωχευτικού και τους πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας. Καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα και η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «μισός μισθός-μισή δουλειά». Οι αγρότες εγκαταλείπονται στην τύχη τους, χωρίς ρευστότητα, χωρίς ενισχύσεις και αποζημιώσεις. Είναι θετικό ότι έγινε συμβιβασμός και θα προχωρήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά οι πόροι του μόνο στο δικό μας σχέδιο κατευθύνονται σε παραγωγικές επενδύσεις και κίνητρα.

Για τον προϋπολογισμό: Είναι εικονική πραγματικότητα, είναι προϋπολογισμός εκτός τόπου και χρόνου. Ποιος πιστεύει ότι με αυτές τις συνθήκες θα έχουμε ανάπτυξη 4,7% το 2021, όταν μάλιστα το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί; Ποιος πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα κατά 8,1%; Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω; Τι θα γίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τις ήδη δοκιμαζόμενες δημόσιες και κοινωνικές υποδομές; Θα καταρρεύσουν; Γι’ αυτό, καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολλών. Όμως, θα ψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες που αυξάνονται, όπως πέρυσι είχαμε ζητήσει.

Περισσότερα ΕΔΩ

Κορονοϊός: Η Ευρυτανία “στο κόκκινο”, το ΕΣΥ στα όριά του

Σε αδιέξοδο βρίσκεται το Νοσοκομείο του Καρπενησίου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το συγκεκριμένο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχει μείνει χωρίς παθολόγο και χωρίς πνευμονολόγο. Αντίστοιχες καταστάσεις ζουν αρκετά νοσοκομεία στην περιφέρεια, την ωρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό. Η κατάσταση μάλιστα κρίνεται ακόμη πιο επείγουσα καθώς έχουν παρατηρηθεί πολύ αυξημένα κρούσματα στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων του Ν. Ευρυτανίας και μάλιστα στην περιοχή έχουν επιβληθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας 32χρονος ασθενής από το συγκεκριμένο χωριό αναγκάστηκαν να καλέσουν τον γιατρό που νοσεί από κορονοϊό για να το κάνει και στη συνέχεια του ζήτησαν να επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο για την πορεία της υγείας του γιατρού όσο και για τη διασπορά του ιού στο Νοσοκοκομείο. Επιπλέον, το νοσοκομείο Καρπενησίου διαθέτει από δωρεά 2 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες οι οποίες όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Το θέμα ανέδειξε με ερώτηση του στη Βουλή, ο αρμόδιος ΚΤΕ Υγείας, βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αθλητισμός: Σε αδιέξοδο Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες με τις παρεμβάσεις Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχίζει την τραγωδία που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες, με την έγκριση του πρωθυπουργού. Τούτο επιβεβαιώνεται – όπως έχουμε τονίσει ξανά – με την εξέλιξη του πολυδιαφημισμένου από την κυβέρνηση Μητρώου της ΓΓΑ, από το οποίο μόλις το 38% των προεγγεγραμμένων Αθλητικών Σωματείων μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών.  Το Μητρώο ξεκίνησε για να ενισχυθούν οικονομικά τα Αθλητικά Σωματεία, αλλά έχει μετατραπεί σε «καρμανιόλα» για να χειραγωγήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού και η ΝΔ τις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Καλό θα είναι ν’ αφήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού ήσυχα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να κάνουν εκλογές με την αθλητική δραστηριότητα και την αθλητική αναγνώριση, όπως ομόφωνα ζήτησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Να μην ανακοινώνουν σε κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ υποψηφίους της αρεσκείας τους, με «σκονάκια» του πρωθυπουργού! Περισσότερα ΕΔΩ

Διαφημιστική προβολή ΚΕΔΕ: Μετά τη «λίστα Πέτσα», η «λίστα Παπαστεργίου»;

Με χθεσινή του απόφαση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μοίρασε με ανάθεση έργου, σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ, κατά  παρέκκλιση της νομοθεσίας λόγω κορωνοϊού, δίχως κάποια αιτιολόγηση. Και το ΔΣ της ΚΕΔΕ καλείται να εγκρίνει εκ των υστέρων αυτές τις αποφάσεις. Θα πρέπει όμως ο κ. Παπαστεργίου ν’ απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, ποιος ήταν ο λόγος του κατεπείγοντος για την απόφαση ανάθεσης και άλλα. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.12.2020