Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Από το …”ανοίξαμε και σας περιμένουμε” στο “δεν ξέραμε τι κάναμε”

Είναι πραγματικά κυνική η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας. Ότι πίστεψε πως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και ότι θα υπήρχε πολύς χρόνος έως τον Οκτώβριο για τις επόμενες κινήσεις.

Είναι όμως και τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητάς τους! Ομολογούν κατόπιν εορτής πως άνοιξαν τα πάντα, βασιζόμενοι σε σενάρια. Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου. Μετά, δεν έκαναν κάτι για το συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς. Υπήρξε χαλαρότητα παντού κι αυτό πέρασε από τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του στους πολίτες. Και σε άλλες χώρες έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις, αλλά κανείς δεν ξεκίνησε από τη δική μας αφετηρία. Περισσότερα ΕΔΩ

Σύστημα υγείας: Καθυστερήσεις και ψέματα από την κυβέρνηση, ενώ έχουμε πόλεμο με τον ιό

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να ενισχύσει το ΕΣΥ και λέει ψέματα για τα νούμερα – και γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής ζητάει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου την αλήθεια. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο και οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους γειτονικούς νομούς, αλλά ο κ. Κικίλιας παρουσίασε χθες στοιχεία που εξωραΐζουν την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά δεδομένα. Μίλησε συγκεκριμένα για 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ τον Αύγουστο, 75 τον Οκτώβριο και 233 στο σύνολο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν πρόκειται για νέες ΜΕΘ παρά για μετατροπή των ήδη υπαρχόντων κλινών από non-Covid σε Covid. Επιπλέον, δεν υπάρχει αναμονή για ΜΕΘ διότι έχουν ανασταλεί τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Επίσης, τα 2.000.000 τεστ δεν συνιστούν επίτευγμα για τη χώρα, δεδομένου ότι ο πραγματικός δείκτης είναι τα τεστ ανά πληθυσμό και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 15 χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

Αλλά και η εξαγγελία για τις εξωτερικές συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και αμοιβή 2.000 ευρώ αφορολόγητα συν τις εφημερίες με αμοιβή αδικεί κατάφωρα τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι κράτησαν και κρατάνε τη χώρα όρθια σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σ΄ αυτή τη μάχη, χρειαζόμαστε άπαντες και όχι τον έναν σε βάρος του άλλου. Ο εχθρός είναι ένας: ο κορονοϊός.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνεγγυητικό Κεφάλαιο: Το ΥΠΟΙΚ να δώσει απαντήσεις πριν μείνουν ακάλυπτοι οι επενδυτές

Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια, με τις συνολικές ζημιές να ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. 

Συγκεκριμένα, ζητούν απαντήσεις από τον κ. Σταϊκούρα κι επισημαίνουν τον κίνδυνο το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο να μην μπορέσει να εξασφαλίσει τους επενδυτές σε περίπτωση που κάποια επενδυτική εταιρεία θα περιέλθει σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της απέναντι στους πελάτες της.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πλημμύρες στην Κρήτη: Να εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό του «Ιανού» για τη στήριξη των πληγέντων

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη και σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης ζητούν με δήλωσή τους από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Καμίνης και Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει έτσι σχέδιο ανάλογο με αυτό που εφαρμόστηκε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τον «Ιανό» και συγκεκριμένα:

  1. Την άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων που επλήγησαν για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και των υποδομών.
  2. Άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 ευρώ για τους κατοίκους και 8.000 ευρώ για καταστήματα και εγκαταστάσεις.
  3. Καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, στις κατοικίες και την οικοσκευή, στις επιχειρήσεις και σε κάθε μορφής εγκατάσταση και υποδομή.
  4. Αναστολή των φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τους δήμους και τις ΔΕΚΟ.
  5. Γενναία χρηματοδότηση περιφερειακού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης και υδραυλικών έργων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.11.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.11.2020